Елегантен, изключително ефективен и още по-умен

Предлага се с най-новата plug-in хибридно-електрическа технология на Ford за по-чист, по-тих и по-лесен за шофиране SUV. С множество интелигентни технологии в помощ на водача и функционалности, които могат да допълнят активния начин на живот. Ford Kuga ще ви впечатли както у дома, така и при приключения извън града.

Екологичен и мощен, това е новият Ford Kuga

Накъдето и да се запътите, новата Kuga използва два източника на енергия с добавена хибридна технология, за да ви отведе по-ефективно до вашата дестинация. Усъвършенстваното електрическо задвижване ви позволява да изминете до 50 километра без вредни емисии. Можете да зареждате електрическата батерия навсякъде, където имате достъп до електрическата мрежа. За по-дълги пътувания можете да добавите заряд, докато шофирате с конвенционален двигател и технологията „Powersplit“. Така енергията, уловена от регенеративното спиране, увеличава Вашия пробег.

Ефективност >>

Седалки, които се адаптират към Вашите нужди

Новият Ford Kuga е проектиран да бъде готов на всичко. Динамичният нов интериорен дизайн Ви дава пълна свобода и се адаптира към всякакъв вид пътуване. Имате нужда от повече място за багаж за чудесно пътуване? Предпочитате лукса на допълнителното пространство на задната седалка? Регулируемите задни седалки се плъзгат напред или назад, за да отговарят на вашите нужди, така че нямате проблеми с опаковането на всичко, което ви трябва.

Удобство  >>

Свободно по всеки маршрут

Интелигентният адаптивен круиз контрол ви помага да пътувате с избраната от вас скорост. Когато сензорът открие друго превозно средство отпред, той забавя автомобила, за да поддържа безопасно разстояние. Когато превозното средство пред вас се дръпне, системата автоматично ускорява обратно до избраната скорост. Добавете поддръжка на лентата към интелигентния круиз контрол, за да предотвратите случайни пресичания на лентата и да направите дългите пътувания много по-приятни.

Шофиране >>

Свободни ръце с мултимедийната система SYNC 3

Авангардната мултимедийна система Ford SYNC 3 Ви позволява да поддържате връзка и да управлявате телефона, музиката и навигацията с гласови команди. Можете да контролирате цветния сензорен екран също и с жестове. Ако предпочитате, SYNC 3 ще се свърже с Apple CarPlay или Android Auto, а с AppLink можете да получите достъп до някои от любимите си приложения за смартфони.

Комфорт >>

Системи за сигурност и защита

Системата за предотвратяване на сблъсъци използва камера, за да "инспектира" пътя напред и Ви предупреждава незабавно, ако открие риск от инцидент с превозно средство, пешеходец или колоездач. Ако не реагирате навреме, системата може автоматично да се активира и да задейства пълната спирачна сила, което помага да се намали интензивността или дори да се елиминират сблъсъците.

Сигурност >>

Изцяло новият Kuga с различни хибридни задвижвания предоставя нови, по-чисти и по-икономични начини да се насладите на шофиране на SUV.

Чист. Тих. Мощен.

Той работи чудесно както при интензивен градски трафик, така и по магистрала или романтични селски пътища. Усъвършенстваната технология за хибридно задвижване съчетава електрически мотор с батерии и 2,5-литров бензинов двигател Duratec - с комбинирана икономия на гориво и емисии на CO2 от само 32 g / km (WLTP), общата мощност на автомонила е 225 к.с. Четири режима на шофиране (EV) ви позволяват да изберете електрически двигател (EV сега), бензинов двигател (EV по-късно) или комбинация от двете (EV Auto) като задвижване, а с опцията EV Charge можете да използвате двигателя за зареждане на батерията. По този начин лесно ще отидете навсякъде, а шофирането в града ще бъде особено чисто, тихо и изискано.

Допълнителна поддръжка за Вашия двигател

Изцяло новият Ford Kuga във версията EcoBlue Hybrid използва по-малък електрически мотор с 48-волтова батерия, което осигурява още по-икономична работа на дизеловия двигател. Това е леко хибридно електрическо задвижване, което не ви позволява да шофирате само на електричество. Електрическият мотор осигурява допълнителна помощ на двигателя с вътрешно горене, когато се нуждае от него, за да намали разхода на автомобила и емисиите. Не е необходимо превозното средство да бъде свързано към външен източник на захранване, тъй като специална 48-волтова батерия, която захранва електрическия мотор, се зарежда по време на шофиране.

По-интелигентно дизелово задвижване

Предпочитате ли дизелов двигател? Ford Kuga предлага избор между 1,5- и 2,0-литров двигател EcoBlue, който работи с модерни дизелови технологии за увеличаване на мощността и въртящия момент и подобряване на икономичността, като същевременно намалява емисиите. Независимо кой дизелов двигател ще изберете, зашеметяваща мощност ви очаква: 120 к.с. в първия случай и 190 к.с. във втория.

Бързо и ефективно превключване с ръчна скоростна кутия

6-степенната ръчна скоростна кутия на Kuga осигурява изключителен въртящ момент и позволява плавно, бързо и прецизно превключване. За оптимален разход на гориво, контролната лампа между инструментите информира водача кога е идеалното време за смяна.

Съвършен избор на предавка с автоматична скоростна кутия

Моделите Kuga с автоматична скоростна кутия са оборудвани с въртящ се селектор за пълно управление на усъвършенстваната 8-степенна скоростна кутия. По този начин можете да изберете режима, като просто завъртите копчето. В същото време новият дизайн без обичайния лост освобождава допълнително пространство и осигурява по-чист и изтънчен интериорен дизайн.

Овладейте всеки терен с различни режими на шофиране

Градски улици или неравен скалист терен - където и да шофирате, Kuga е проектиран за пълен контрол. Можете да избирате от пет режима на шофиране, които фино адаптират производителността на автомобила към условията. Системата осигурява настройки за ускорение и чувствителност на управлението и окачването, като същевременно работи с контрол на сцеплението, контрол на стабилността и контрол на скоростта при спускане, за да осигури оптимално контролирано шофиране с всяка настройка. Можете да избирате между нормален, спортен, хлъзгав терен и еко режим за максимална ефективност. Ключовата информация се показва на 12,3-инчовия цифров инструментален панел, който променя цветовата тема според избрания режим на шофиране.

Изискан, модерен външен дизайн. Гъвкав и адаптивен интериор.

Регулируеми задни седалки и багажник

Динамично проектираният интериор на изцяло новия Ford Kuga осигурява пълна свобода да се адаптира към всеки маршрут. Имате ли нужда от по-просторен багажник, за да носите много оборудване, или искате да поглезите пътниците на задните седалки с лукса на допълнително пространство? В зависимост от Вашите желания и нужди, регулируемите задни седалки могат да се преместват надлъжно и обемът на багажното отделение може да се увеличи с 67 литра (общият обем на багажника е до 645 литра), така че да не се налага да оставяте нищо у дома.

Рейки за багажник на тавана

Елегантните рейки на покрива, изработени от полиран алуминий или черен цвят, подчертават доминиращия характер на SUV. Така изцяло новият Ford Kugа позволява инсталирането на различни транспортни системи.

Готов за сериозно теглене със сгъваем теглич

От малка каравана или джет до голяма лодка - със зашеметяващ капацитет за теглене до 2100 кг *, изцяло новият Ford Kuga лесно прави уикенда незабравим. Опционално се предлага електрически регулируем сгъваем теглич, който можете да скриете зад бронята, когато не ви е необходим. Освободете го, като натиснете бутона и го преместете бързо и лесно в избраната позиция. Можете също да изберете напълно разглобяем теглич от допълнителната гама оборудване.

Просторен и удобен багажник

Транспортирането на деца до училище предизвиква усмивка на лицата на шофьора и пътниците. Ами ако приберем два велосипеда в задната част на превозното средство и тръгнем да изследваме? Kuga осигурява достатъчно място за всички желания и изисквания с регулируема подредба на задната седалка и до 1534 литра в багажника (със смъкнати задни седалки).

Функции за помощ на водача, които ще улеснят живота ви

Комбинацията от елегантен дизайн и издръжливи спортни офроуд характеристики - интелигентен активен круиз контрол, задвижване на четирите колела и избор на режими на шофиране, в изцяло новия Ford Kuga ви позволява да адаптирате шофьорското изживяване към всички условия на пътя и движението.

Спокойно шофиране във всякакви ситуации

Интелигентният активен круиз контрол с функция Stop & Go ви позволява да зададете скорост и разстояние до автомобила пред вас. Ако системата открие забавяне на движението, което не позволява шофиране с избраната скорост, тя поддържа предварително зададено разстояние. Превозното средство може дори само да спре напълно. Когато пътят отново е чист, автомобилът автоматично се ускорява до избраната скорост, което прави системата идеална за шофиране в градска среда с чести спирания и стартове. За да направите дългите си пътувания още по-приятни, добавете система за поддържане на лентата, която ви предпазва от случайно излизане извън ограничените линии и ви насочва елегантно към средата на лентата на магистралата.

Бърз преглед на важната информация

Heads-up дисплеят показва цялата ключова информация във вашето зрително поле, за да не отделяте очи от пътя. Може да се използва и с поляризирани слънчеви очила, а ясно и ярко изображение визуализира съдържание по ваш избор - включително скорост на автомобила, данни за навигация, известия за круиз контрол и символи за разпознаване на пътни знаци.

За да виждате зад завоя

Изцяло LED-светлините на Kuga осигуряват изключителна видимост в най-широк диапазон от условия. Атрактивните фарове използват камера, за да наблюдават пътя пред автомобила и да регулират адаптивно схемата на светлинния лъч. Матричните светлини вземат предвид пътната маркировка и осветяват завоя, преди да влезете в него. Осветяването чрез разпознаване на знаците разбира, че се приближавате до кръгово кръстовище или знака СТОП и съответно регулира светлинния лъч. Дългите светлини без отблясъци променят ъгъла на фаровете, за да осигурят максимално осветление. В същото време, насочена напред камера помага на системата да предотврати заслепяването на други участници в движението.

Оставете Kuga да паркира сама

Паркирането на оживена улица или тесен паркинг е много взискателно. За по-лесно паркиране, изцяло новият Ford Kuga се предлага с Active Parking Assist 2. Системата може да бъде избрана за модели с автоматична скоростна кутия. Той не само ще Ви помогне да определите подходящо място за паркиране, но и автоматично ще извърши всички необходими маневри, без да докосвате нищо. Активирате го с просто натискане на бутон, след което оставяте както волана, така и педалите - той сам ще се погрижи за всичко.

За да карате в правилната посока

Предупреждението за грешна посока с помощта на насочена напред камера и информация на навигационната система определя дали шофирате в правилната посока. В противен случай системата ви предупреждава с визуални и звукови сигнали за опасност, че можете да спрете автомобила и да предприемете подходящи действия.

Всяко пътуване е удоволствие

От плавните линии и изискания, тапициран с кожа интериор, до изключителната гледка през панорамния стъклен прозорец на покрива, усещането за елегантно движение прониква във всеки елемент на дизайна на изцяло новата Kuga. В същото време редица софистицирани технологии ви помагат да се насладите на всяко пътуване.

Влезте в още по-свързан свят

Изцяло новата Kuga се предлага с вградения модем FordPass Connect *, предоставящ множество изключителни възможности за съвсем ново ниво на пътуване. Разширените опции за дистанционно управление ви позволяват да управлявате изцяло новата си Kuga отвсякъде - можете да използвате телефона си, за да намерите вашето превозно средство, да заключите или отключите врати и дори да стартирате двигателя дистанционно, за да загреете автомобила в студена сутрин. Ако сте избрали модел с включено хибридно задвижване, можете да проверите заряда на батерията с телефона си, да получавате известия, свързани с електрическото превозно средство, и да проверявате избраните настройки за зареждане.

Насладете се на свободни ръце със SYNC 3

Ford SYNC 3 е модерна система, която ви позволява да поддържате връзка и да контролирате телефона, музиката и навигационната си система с прости гласови команди. Кажете „Гладен съм“ - това е достатъчно, за да се свържете с най-близките ресторанти. Системата може да прочете на глас получените съобщения. Цветният сензорен екран за интуитивна навигация поддържа жестове като „разтягане“ за увеличаване и „плъзгане“. SYNC 3 може също да се свърже с Apple CarPlay и Android Auto, а функцията AppLink ви дава достъп до някои от любимите ви приложения от вашия смартфон.

Вашата любима музика чрез модерна озвучителна система

Какъвто и да е Вашият музикален вкус, музиката трябва да звучи така, както е предвидено от автора или изпълнителя. Персонализираната звукова система B&O гарантира, че можете да очаквате точно това във вашата нова Kuga. Усъвършенстваното аудио с обща мощност от 575 вата е проектирано и фино настроено специално за използване в Kuga от експертите по звука на B&O. Затова увеличете силата на звука и се насладете на музиката на любимите си изпълнители с вашата частна концертна зала.

Зареждане със смартфон

Ако изберете версията с хибридно задвижване, ние предоставяме ясна гаранция, че чисто новият ви Kuga ще бъде внимателно обгрижен. Ford работи с NewMotion, най-голямата мрежа от обществени зарядни станции в Европа. Това партньорство Ви дава достъп до редица допълнителни решения за зареждане директно през Вашия смартфон. Така можете да използвате безплатното ни приложение, за да намерите най-близката обществена станция за зареждане и то ще Ви насочи към нея, а накрая и да платите таксата. Всичо това през смартфона си.

Зареждане у дома

Вкъщи можете много лесно да презаредите Вашия Kuga Plug-In Hybrid. Можете да използвате стенна станция за зареждане (Wallbox), за да заредите автомобила само за 3,5 часа. Друга възможност е електрически контакт, към който свързвате автомобила с вече включения кабел и напълно зареждате батерията за шест часа.

Няма повече търсене на ключове

Хендсфри управлението на задната врата осигурява лесен достъп до багажника на Вашия Kuga, дори когато ръцете Ви са заети. С дистанционното управление KeyFree в джоба или чантата, просто завъртете крака си под центъра на задната броня и задната врата ще се отвори или затвори, без да докосвате нищо. Багажникът може също да се отваря и затваря, докато седите в автомобила.

Красива гледка с помощта на панорамен покрив

Насладете се на красива гледка към уникалните простори в комфорта на Вашия Ford Kuga. Панорамният покрив от две части с електрическо движение Ви позволява да бъдете погълнати от красотата на околностите. Прозорецът на покрива е над първия и втория ред седалки, така че интериорът на автомобила е осветен с естествена светлина и когато го отворите, Ви очаква много чист въздух. Плъзгащото се стъкло има отразяващ слой, за да поддържа интериора хладен, когато прозорецът е затворен, а вътрешният сенник осигурява допълнителна защита от слънчевите лъчи.

Най-високо ниво на безопасност за пътниците и другите участници

От предупреждение за сблъсък до интелигентни системи, които да Ви помогнат да поддържате сцепление и стабилност - Вашата безопасност е наша грижа. Ето защо изцяло новият Ford Kuga е оборудван с усъвършенствани помощни технологии, които помагат да защитите Вас, Вашето семейство и другите участници в движението.

Най-висока оценка за безопасност

Изцяло новият Ford Kuga получи възможно най-високата оценка за безопасност от независимата организация Euro NCAP - 5 звезди. Новият SUV постигна 92 процента по критерия "Защита на възрастни" и получи всички точки при странични удари.

Система за защита на пешеходците

Помогнете за предотвратяване на сблъсъци, като откривате пешеходци с помощта на камера за проверка на пътя пред автомобила. Ако тя открие риск от сблъсък с превозно средство, пешеходец или велосипедист, първо Ви предупреждава. Ако не предприемете своевременни действия, системата може също да спира с пълна мощност, за да избегне инцидент или да намали степента на челен сблъсък, в случай че не може да бъде предотвратен.

За най-ефективното аварийно спиране

Функцията за аварийно спиране открива опасностите и осигурява оптимално налягане в спирачната система, което позволява спиране с максимална мощност и на възможно най-кратко разстояние.

Система за контрол над автомобила

Електронният контрол на стабилността постоянно следи движението на автомобила. С усъвършенствани сензори против блокиране и приплъзване, той може да открие дали автомобилът губи сцепление и да помогне за стабилизирането му чрез контрол на отделни колела.