ДВИЖЕТЕ ВСИЧКО С НОВИЯ FORD RANGER

Новият Ford Ranger е проектиран да свърши работата. И с повече технологии от всякога досега, най-продаваният пикап в Европа ще ви помогне да работите по-интелигентно. Стилен и многофункционален, новият изискан 2.0-литров дизелов двигател EcoBlue със селективно каталитично намаляване за оптимизирани емисии и нова усъвършенствана 10-степенна автоматична трансмисия. Ranger е и първото превозно средство в своя клас, което предлага система за защита на пешеходците и интелигентен ограничител на скоростта като стандарт. Запознайте се по-отблизо. Сега също в легендарната версия на Raptor.

Проектиран по вас

Изискаността и превъзходната изработка се съчетават чудесно в новия Ford Ranger. Независимо от вашата дестинация или спътници усъвършенстваният интериор ще ви удовлетвори с луксозност и стил. Новият внимателно планиран дизайн на Ranger предлага множество усъвършенствани функции и технологии и дори разполага с Ford SYNC 3 с 8-инчов цветен сензорен екран и навигация, помагащи ви дори в най-трудните работни дни.

За да си подготвен

Интелигентните технологии на Ranger са проектирани да направят всяко пътуване по-лесно и безопасно. Асистентът за предотвратяване на сблъсък с отчитане на пешеходци следи близостта до други превозни средства и пешеходци, и дори когато е тъмно, може да ви предупреди за потенциален сблъсък. Ако не реагирате на предупредителните сигнали на системата, функцията за активно спиране подготвя спирачките с цел максимална ефективност, когато ги задействате. Ако системата установи предстоящ сблъсък, функцията за активно спиране автоматично задейства спирачките за подпомагане на намаляването на тежестта на удара, а в някои случаи и за елиминирането на челните сблъсъци.

Готови за всякакво предизвикателство

Ако искате работата да бъде свършена както трябва, доверете се на новия Ford Ranger. Предлагайки превъзходна комбинация от възможност за задвижване на четирите колела, впечатляваща мощност и сцепление, съчетани с до 3500 kg максимален капацитет на теглене, новият Ranger разполага с толкова много възможности, че ще трябва да си напомните, че всъщност теглите изцяло натоварено ремарке. Новият модел запазва изключителните възможности за газене - новият Ranger е проектиран да преминава през вода с дълбочина до 800 mm, което може да е разликата между това да стигнете до дестинацията си или не.

Където и да ви отведе пътят

Ford Ranger е с дългогодишна репутация като един от най-добрите пикапи в класа си. Със системата си за задвижване на четирите колела със защита от преобръщане и контрол на сцеплението – в допълнение към заден диференциал с електронна блокировка – универсалният и надежден нов Ranger е идеален за тежка седмица на работа, последвана от уикенд с офроуд приключения.

Усъвършенствани характеристики, улесняващи работния ви ден

Новият Ranger се предлага с дори повече разнообразни функции за безопасност и подпомагане на шофьора, за да бъде денят ви както по-безопасен, така и по-лесен. Независимо дари работите усилено или се забавлявате здраво, можете да разчитате на новия Ranger да ви подаде ръка за помощ.

Технология с мисъл за бъдещето

Новият Ford Ranger представя по-широка гама от усъвършенствани характеристики, отколкото който и да е Ford пикап досега. Иновативните технологии са подкрепени от насочена напред камера и сензори, които могат да следят областта около автомобила и да сканират пътя отпред, за да помогнат на вас и другите водачи около вас. Що се отнася до паркирането на новия Ranger, активният асистент при паркиране може да идентифицира подходящо място за паркиране и да насочи автоматично автомобила във или извън място за успоредно паркиране, докато контролирате педалите и предавките.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

Адаптивен круиз контрол

Задайте желаната скорост и адаптивният круиз контрол ще поддържа предварително зададена дистанция до автомобила отпред. Ако сензорите отчетат, че той намалява скоростта си, вашият автомобил също ще забави. Когато предният автомобил ускори отново, и вашият ще се върне към зададената му скорост.

Старт-бутон Ford Power

Със системата Ford KeyFree можете да отключвате и заключвате вратите и багажника, както и да запалите двигателя, без да вадите ключовете от джоба или чантата си. Пасивният сензор вътре в автомобила може да отчита приближаването ви от 1,2 метра радиус.

Разпознаване на пътни знаци

Разпознава автоматично стандартни знаци за ограничение на скоростта и показва последното разпознато ограничение на арматурното табло.

Сензори за дистанция при паркиране

Предните и задните сензори за дистанция при паркиране са проектирани да ви помагат при паркиране чрез звукови предупреждения. Активиращи се при скорост под 5 km/h, разположените отпред и отзад сензори регистрират препятствия и подават звуков сигнал, ако автомобилът ги доближи.

Активен асистент при паркиране

Помага ви при успоредно паркиране. След като я включите, системата автоматично насочва автомобила чрез волана, докато вие работите само с педалите. Може също да випомогне да излезете от място,където сте паркирали успоредно.

Система за поддържане на лентата на движение

При системата за поддържане на лентата на движение (със сигнализация при напускане и асистент за връщане) се използва камера, насочена напред, за откриване на непреднамерено излизане от лентата на движение. След това функцията за сигнализация при напускане ви предупреждава чрез вибриране на волана и показване на визуално предупреждение. Ако се забавите или не предприемете действие, асистентът за връщане може да предостави съдействие за упражняване на усилие върху волана, за да ви подпомогне при насочване обратно в лентата на движение. 

Климатик с двузоново електронно автоматично регулиране на температурата

Климатикът на Ranger може да се регулира отделно за шофьора и пътника отпред, с разлика между двете страни до 4°C