TRANSIT CONNECT 

Новият Transit Connect е усъвършенстван, с елегантна нова визия, изцяло обновен интериор и по-модерни технологии от всякога.

Присъщите на Transit здравина, издръжливост и функционалност са запазени в характеристики като интелигентния отвор за товарене в преградната стена и гъвкавата предна пътническа седалка. Във варианти с къса или дълга база предоставя товарни обеми до 3,6 m³ (VDA), полезен товар, вариращ от 520 до 903 кг и стилове на каросерията, включително ван, комби и ван с двойна кабина. Това е изключително модерен ван, оборудван с ценни технологии в помощ на водача, много от които не са налични в съвременните автомобили. Други хендсфри системи осигуряват постоянна свързаност на водачите, за да им помагат да управляват и следят скоростта на автомобила и дори да защитават пешеходците, които могат да пресекат пътя му. 

Технологиите са подобрили също икономията на гориво и са понижили емисиите, а с тях и изключително важните разходи за поддръжка.

SYNC 3. За хендсфри изживяване без усилие

Ford SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате Вашия телефон, музика и навигационна система. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление. Live Traffic* Ви помага да избягвате задръствания. Можете дори да изведете списък с местни ресторанти, просто като кажете „Гладен съм“. 

*Сдвоен с Вашия мобилен телефон чрез приложението Ford Pass. Функцията Live Traffic е безплатна за срок от 2 години след регистрация и изисква SYNC 3 с навигационна система. Преносът на данни може да доведе до начисляване на допълнителни такси от страна на Вашия доставчик на услуги.

Двигател, който работи толкова усърдно, колкото и Вие                                             

Дизеловите двигатели на Ford със 75 к.с. и 100 к.с. са свръхмодерни силови агрегати с турбокомпресори и предоставят значително по-добра икономичност, динамика и рафинираност. Новите двигатели могат да подобрят икономията на гориво, по-откликващи са и по-тихи от всякога.

Система, която спомага за защита на пешеходците

Асистентът за предотвратяване на сблъсъци отчита автомобили и пешеходци на пътя отпред. Системата може дори да отчете пешеходци, които могат да пресекат пътя на автомобила. Тя Ви предупреждава, ако засече потенциален сблъсък, и ако Вие не реагирате, автоматично ще приложи спирачките. Тази технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 80 км/ч.

Място за дълги предмети, благодарение на отвор за товарене в преградната стена

Наличен във всички версии на ван с двойна предна пътническа седалка, интелигентният отвор за товарене в преградната стена Ви позволява да транспортирате предмети с максимална дължина от 3 м във варианта с къса база (L1) и максимална дължина от 3,4 м във варианта с дълга база (L2). Преградната стена има отвор в долната част, през който можете да плъзнете дълги предмети до мястото за съхранение под предните пътнически седалки. Зад преградната стена има място за два европалета (във версията L1) или до четири листа материал с размери 8’ x 4’ (във версията L2).

Повече удоволствие в работата

Всяка характеристика и технология в новия Ford Transit Connect е създадена да улесни живота Ви. Модерните технологии, включително Разпознаване на пътните знаци и Системата за придържане в лентата, работят постоянно, за да премахнат стреса от шофирането. В същото време други системи, включително Активният паркинг асистент и Адаптивният круиз контрол, се активират ръчно, за да Ви помогнат, когато се нуждаете от тях.

Поддържа Ви в границите на разрешената скорост

Функцията Интелигентен асистент за скоростта е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което Ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата на системата за разпознаване на пътните знаци автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната Ви скорост спрямо това ограничение*.

*Водачът остава отговорен за спазването на ограниченията на скоростта по всяко време.

Паркирането е още по-лесно

Активният паркинг асистент Ви помага да паркирате успоредно или перпендикулярно. Само с едно натискане на бутон сензорите на тази иновативна система откриват подходящо място за паркиране, когато наближите такова. След това системата автоматично управлява автомобила за заемането му, докато Вие управлявате единствено педала на газта, предавките и спирачката (като следвате инструкциите на екрана и звуковите сигнали). Системата ще изведе автомобила и от успоредни паркоместа.

Предни фарове, които се включват автоматично при необходимост

Новите по-тънки автоматични предни фарове включват мощни HID ксенонови светлини и впечатляващи LED дневни светлини. Интегриран сензор засича намалената светлина при здрач или когато има внезапна промяна в околната осветеност. Това задейства включване на автоматичните предни фарове, което прави шофирането по-лесно и по-безопасно.

Вижда пътните знаци, които може да пропуснете

Независимо дали знаците са отстрани на пътя или над него, временни или постоянни, функцията Разпознаване на пътните знаци може да ги идентифицира. На инструменталния панел се появява иконка на въпросния знак за ограничение на скоростта или за забранено изпреварване и се сменя всеки път, щом засече, че навлизате в нова зона на ограничение.

Сензори, които премахват стреса от паркирането

Предни и задни сензори за разстоянието при паркиране Ви помагат да прецените пространството между автомобила и препятствията отпред и отзад. Когато сензорите засекат обект, те активират визуален и звуков предупредителен сигнал, който се усилва с приближаването Ви към обекта.

По-лесно движение на заден ход

Колчета, велосипеди, ниски стени ... камерата за обратно виждане извежда всичко, което се намира зад автомобила, на екран, интегриран в централната конзола. Системата Ви показва обекти, които може да пропуснете, и освен това извежда виртуални линии, които да Ви помогнат да паркирате и в най-тесните пространства. Камерата се включва автоматично, когато изберете задна предавка.

Системата за предупреждение на водача разбира, когато сте уморени

Системата за предупреждение на водача постоянно следи личния стил на шофиране и е проектирана да открива всякакви промени, причинени вследствие на умора. Ако системата отчете, че бдителността Ви намалява, на дисплея се извежда предупредителна иконка, която Ви предлага да направите почивка. Ако бдителността Ви намалее още повече, съобщението се повтаря и се комбинира със звуков сигнал.

По-малко уморителни пътища, повече икономически пътувания

Круиз контролът Ви позволява да зададете скорост, която след това да поддържате, докато използвате спирачките или не ускорите. С помощта на превключвателите на волана можете също да регулирате скоростта по време на шофиране. В допълнение, регулируемият ограничител на скоростта Ви помага да поддържате предварително зададеното ограничение на скоростта. Системата не само Ви помага да пестите гориво, но и да намалите вероятността от превишаване на ограничението на скоростта. Освен практическите ползи, двете технологии могат да направят дългите пътувания по магистралата по-релаксиращи.

 

Технология, която вижда това, което водачът не вижда

Асистентът за следене на мъртвата точка използва сензори RADAR, за да идентифицира превозни средства, които могат да се намират в мъртвата точка. Сензорите са разположени от двете страни на Tourneo Connect и Ви предупреждават с оранжева светлина, видима в страничното огледало.

Стабилизиране при страничен вятър

Помага Ви да държите автомобила в лентата на движение при силен и поривист вятър с помощта на електронната система за контрол на стабилността, която засича кога автомобилът е изложен на страничен вятър.

Спешна помощ на Ford SYNC

Важен аспект на технологията Ford SYNC е функцията Спешна помощ*. В случай на катастрофа, при отваряне на въздушните възглавници или дезактивиране на горивната помпа, технологията може да използва сдвоен и свързан чрез Bluetooth® мобилен телефон, за да Ви помогне да осъществите директно повикване към службите за спешна помощ. Можете да изберете да прекратите разговора или да разговаряте със служителите от центъра за спешна помощ, ако е необходимо. Изключително важен аспект е, че системата ще предостави важна информация, като например Вашите GPS координати, дори когато не можете да направите това.

*Функцията Спешна помощ на Форд е налична в над 40 страни в Европа. Тя работи, когато е свързана със съвместим мобилен телефон, намиращ се у Вас, когато се задейства въздушна възглавница (с изключение на въздушните възглавници за коленете) или когато датчик за сблъсък прекъсне горивната помпа. Функцията не е налична на всички европейски езици.

 

Помага Ви да поддържате безопасна дистанция

Арматурното табло е снабдено с индикатор за дистанция. Той непрекъснато извежда разстоянието до превозното средство отпред и включва система от цветни икони като светлините на светофара, в зависимост от избраните настройки за близост. Индикаторът за дистанция може да Ви предупреди с червен предупредителен символ, ако сте твърде близо до превозното средство отпред.

Работете по-ефективно

Задвижван от най-новите Ford EcoBoost бензинови или EcoBlue дизелови двигатели, новият Ford Transit Connect съчетава мощност, издръжливост и икономичност. А с 6-степенната механична или 8-степенната автоматична трансмисия, и двете предлагащи по-удовлетворяващо изживяване зад волана, ванът е перфектният партньор за Вашия бизнес.

1,5-литров EcoBlue дизелов двигател

Нашите TDCi дизелови двигатели със 75 к.с., 100 к.с и 120 к.с. впечатляват със своята рафинирана мощност и изключителна икономичност. По селски или градски пътища или при дълго шофиране по магистрала тяхното плавно подаване на въртящ момент е безценно по наклони или при изпреварване. 

1.0-литров Ford EcoBoost бензинов двигател

С турбокомпресор, директно впръскване на бензина и променливо газоразпределение на клапаните, нашите многократно награждавани* Ford EcoBoost двигатели осигуряват същата динамика като по-големите двигатели, но с много по-добра икономия на гориво и по-ниски емисии.

*Ford EcoBoost. Sub 1-литров Международен двигател на годината 2017. Победител за последните шест поредни години.

Изразходвайте по-малко гориво с функцията Auto Start-Stop

Когато спрете на светофар или в задръстване, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като продължи да подава захранване към важни системи като предните фарове,  климатика, радиото и системата Ford SYNC). Когато сте готови да потеглите, натиснете както обикновено педала на съединителя и включете на първа предавка или натиснете педала на газта, в случай че автомобилът е с автоматична трансмисия, и системата ще стартира двигателя отново. Auto Start-Stop е особено ефективна в градовете, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градска среда).

Добавка, която елиминира замърсяването

Системата за селективна каталитична редукция използва AdBlue®, флуид, съдържащ уреа/вода, за преобразуване на емисиите на NOx от отработените газове в азот и вода. След това филтърът за частици улавя над 99% от твърдите частици, отделяни от отработените газове, генерирани от превозното средство. За да работи правилно, резервоарът с AdBlue® на двигателя Ford EcoBlue трябва да бъде пълнен с течност AdBlue®. Когато нивото на течността е твърде ниско, системата извежда светлинни предупреждения.

Вашият мобилен офис

Комфортът като на лек автомобил, устойчивите седалки и командната позиция на шофиране правят Transit Connect спокойно и удобно място. А с добавянето на FordPass Connect, вече можете да се наслаждавате на 4G Wi-Fi, най-новите актуализации на трафика, дистанционно заключване и отключване на автомобила и много други. Това е ниво на свързаност, което досега можехте да изпитате единствено вкъщи или в офиса.

Ключът към по-свързан свят

За първи път досега Transit Connect е наличен с модема FordPass Connect* - система, проектирана да направи всяко пътуване по-лесно и по-приятно. Тя прави възможни редица функции, включително Wi-Fi** за до десет устройства, така че пътниците да могат да заредят любимата си стрийминг услуга и да направят онези дълги пътувания да отлетят неусетно. Освен това, благодарение на актуализациите на информацията за трафика в реално време***, доставени директно в сателитната навигационна система на автомобила, Вие ще пристигнете по-спокойни и на време.

*Бордовият модем ще бъде свързан в момента на доставка на автомобила. Можете да активирате или дезактивирате определено споделяне на данни. Технологията ще бъде достъпна за избрани пазари през 2018 г. и ще навлезе на останалите пазари през 2019 г. 

**Wi-Fi точката за достъп (до 4G LTE) включва безплатно пробно използване на безжичен интернет, което започва с активирането му и изтича след 3 месеца или когато бъде изразходен пренос на данни от 3 GB, което настъпи първо. След това е необходим абонамент към Vodafone, вижте техния уебсайт за подробности за пакетите, които предлагат. За да се възползвате от интегрираната възможност за Wi-Fi точка за достъп, автомобилът Ford от 2018 г. трябва да бъде оборудван с подходящия хардуер и се изисква абонаментен план за пренос на данни. Покритието и услугата за пренос на данни не са достъпни навсякъде и може да бъдат активирани условията на Вашия абонаментен план, включително приложими цени за изпращане на съобщения и пренос на данни.

***Достъпът до Live Traffic е безплатен за първите 2 години след покупката на нов Ford със SYNC 3 и навигация, след това се заплаща такса за лиценз.

Изтеглете приложението FordPass, за да имате достъп до още повече функции

FordPass Connect става още по-мощен, ако бъде сдвоен със смартфона Ви чрез приложението FordPass. След свързване може да се възползвате от редица иновативни нови характеристики, включително да локализирате автомобила си, ако сте забравили къде сте паркирали, и да го заключвате и отключвате дистанционно. Това Ви помага да се уверите напълно, че автомобилът Ви е заключен, или дори Ви дава възможност да дадете достъп до автомобила си на друг, когато сте извън него.

Освен това, ако имате автоматична трансмисия, можете дори да стартирате двигателя, така че ледът и замъгляването да бъдат премахнати и автомобилът да е готов да потегли, когато сте готови и Вие. Можете също да програмирате сателитната навигационна система от вкъщи, като изпратите дестинация директно от телефона си до автомобила.

Безопасен дом за всички Ваши устройства

Док станцията за устройства е предназначена за Вашата сателитна навигация, смартфон или MP3 плейър и включва порт за USB свързаност.

Място за всичко

Интелигентно проектираната централна конзола съдържа 12-волтов електрически контакт, USB свързаност със зареждане, две поставки за чаши и места за съхранение, проектирани да поместят папка A4.

Почистете бързо предното си стъкло

Тази интелигентна функция е предназначена да Ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да отстранят обледеняването или замъгляването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките.

Допълнителен комфорт благодарение на регулируеми отопляеми седалки

Независимо от външните условия, можете да се чувствате комфортно във Вашия автомобил. Можете да изберете опционалните отопляеми предни седалки, за да Ви е топло дори през зимата.

Задайте идеалната температура за Вас и за пътниците

С опцията Двузонов електронен автоматичен контрол на температурата (DEATC) можете да изберете предпочитаната от Вас и пътника отпред температура и системата ще я поддържа с усъвършенстван климатроник.

Ford Easy-Fuel за безпроблемно пълнене на резервоара

Тази система прави почти невъзможно зареждането на автомобила с грешно гориво, защото грешният накрайник просто няма да влезе. А тъй като Ford Easy-Fuel е система без капачка, повече никога няма да Ви се наложи да боравите с мръсна капачка.

Огледала със самозащита

За да избегнете неволна повреда, огледалата с електрическо прибиране автоматично се сгъват навътре след паркиране. В сгънато положение те предпазват и стилните вградени мигачи. Огледалата са също така отопляеми, което означава бързо потегляне в студените утрини.

Двойна, сгъваема пътническа седалка

Двойната пътническа седалка позволява пътуването на допълнителен пътник в кабината. Централната сгъваема седалка може да се сгъне, за да се създаде полезна повърхност за писане, или да се повдигне за достъп до място за съхранение на вещи, които не искате да виждате.

По-интелигентна сигурност

С всеобхватен набор от технологии за безопасност и сигурност новият Ford Transit Connect е създаден да защитава Вас, Вашите пътници и Вашите вещи. Някои технологии, включително Асистентът за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци и Аварийният спирачен асистент, спомагат за намаляване на тежестта на катастрофите. Други технологии като ключалки на вратите със защита срещу кражба и аларма Thatcham, Категория 1, осигуряват максимална защита за ценните Ви вещи.

Модерни системи за по-добре контролирано спиране

Антиблокиращата система на спирачките (ABS) и Системата за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) се съчетават, за да Ви осигурят ефективно спиране. Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила Ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се управлява автоматично чрез системата за електронен контрол на стабилността, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично. А ако спрете рязко, системата Аварийни стопове активира стоповете, за да предупреди другите водачи.

Подобрена система от въздушни възглавници

Transit Connect се предлага с въздушни възглавници тип „завеса“, въздушни възглавници за водача и пътника и странични въздушни възглавници. Също така, усъвършенстваните сензори са разположени в ключови точки в превозното средство, за да се осигури бърза и контролирана реакция.

Никога не забравяте да поставите предпазния колан

Системата за напомняне за използване на предпазния колан на водача Ви предупреждава, ако забравите да поставите колана си и е стандартно оборудване за всеки модел.

Централно заключване с дистанционно управление, с ключалки против кражба

Новият Tourneo Connect е с централно заключване на вратите с дистанционно управление, което е по-сигурно от всякога. Това е така, защото можете да отключите само една врата, а другите да останат заключени, докато не активирате превключвателя на вратата на водача. Същият превключвател управлява заключването и отключването на всички врати на автомобила. Всички ключалки на вратите са защитени с подсилена арматура против разбиване за предотвратяване на счупването им със сила.

Извлечете повече от своя ван

Обновеният интериор на новия Transit Connect осигурява по-голямо товарно пространство от всякога. Можете да пренасяте предмети с дължина до 3,4 м и два европалета. Опционалните странични врати на вана правят товаренето и разтоварването по-удобно. А с интелигентните решения за съхранение на вещи в кабината, никога няма да Ви липсва място.

Полезен отвор за товарене

Можете да пренасяте предмети с дължина до 3 метра в L1 версията, благодарение на интелигентния отвор в преградната стена. L2 моделите могат да транспортират предмети с дължина до 3,4 м. (Отворът в преградната стена за товарене на дълги предмети е стандартно оборудване във вановете Trend и Limited)

Впечатляващо товарно пространство

Transit Connect е с изцяло нов дизайн на стоманената преградна стена, който увеличава използваемото товарно пространство с около 50 литра. В товарния отсек има също достатъчно място за два европалета или четири стандартни панела с размери 8’ x 4’.

По-практични системи за странично закрепване на товара

Обикновено точките за фиксиране са монтирани на пода. Но може да Ви бъде трудно да ги достигнете, за да закрепите товара. Затова Transit Connect има точки за закрепване, разположени непосредствено над пода върху страничната стена на товарното отделение. Това оставя пода свободен от препятствия, което улеснява достъпа, премахва замърсяванията и позволява по-лесно почистване.

По-добре осветено товарно отделение за улесняване на товаренето

Осветлението в товарното отделение са стандартно оборудване. Сега можете да изберете и опцията за осветяване с ултраярки светодиоди, ако е необходимо.

Дълга гаранция срещу пробивна корозия, за допълнителна безопасност

 Като мярка за качеството на конструкцията на автомобила, шасито на Transit Connect се доставя стандартно с 12-годишна гаранция срещу пробивна корозия.

 

Какво искате от Вашия лекотоварен автомобил?

С различни видове каросерия (Ван, Двойна кабина и Комби), седалки за двама до седем души, две дължини и опции за полезен товар до 903 кг, със сигурност ще намерите Transit Connect, който да отговаря напълно на Вашите нужди. Също така разполагате с пълна гама нива на оборудване за всеки тип каросерия, както и много опции, които Ви позволяват още повече да персонализирате Вашия автомобил. А ако имате нужда от нещо още по-специализирано, нашата SVO Група опции може да Ви предложи всичко - от уникални цветове на каросерията до системи за товарене по поръчка.

VAN

Просторно, добре изградено и изключително функционално: товарно пространство е снабдено с преградна стена по цялата височина и широчина (остъклена или неостъклена) и избор от две или три седалки в кабината. Плъзгащата се врата и симетрична задна врата за товарене се предлагат като стандартно оборудване. В допълнение, можете да поръчате задна остъклена врата със система за почистване/премахване на замъгляването на стъклото.

VAN L1 (къса база)

Обща дължина: 4 425 мм

Височина до покрива: 1 830 мм

Обем на товарното отделение: 2,9 м3

Товарване през преградната стена: 3,0 м с опция за преградна стена за товарене

Полезен товар: до 903 кг

Брутна маса на превозното средство: 2,0 т или 2,4 т

Капацитет за теглене: до 1 454 кг, с ремарке със спирачки

VAN L2 (дълга база)

Обща дължина: 4 825 мм

Височина до покрива: 1 828 мм

Обем на товарното отделение: 3,6 м3.

Товарване през преградната стена: 3,4 м с опция за преградна стена за товарене

Полезен товар: до 861 кг

Брутна маса на превозното средство: 2,1 т, 2,2 т, 2,3 т или 2,4 т

Капацитет за теглене: до 1 404 кг, с ремарке със спирачки

Double Cab-In-Van L1 и L2 5-seat

В допълнение към двете седалки на първия ред, ванът с двойна кабина има допълнителен ред от три седалки зад тях. Подвижна преградна мрежа отделя безопасно втория ред седалки от товарния отсек.

L1 (къса база)

Обща дължина: 4 425 мм

Височина до покрива: 1 830 мм

Обем на товарното отделение: 1,2 м3

Полезен товар: до 783 кг

Брутна маса на превозното средство: 2,2 т или 2,4 т

Капацитет за теглене: до 1 487 кг, с ремарке със спирачки

L2 (дълга база)

Обща дължина: 4 825 мм

Височина до покрива: 1828 мм

Обем на товарното отделение: 1,6 м3

Полезен товар: до 742 кг

Брутна маса на превозното средство: 2,4 т

Капацитет за теглене: до 1 428 кг, с ремарке със спирачки

Kombi L1 5-seat и L2 M1 7-seat

Transit Connect комби включва система от конфигуруеми задни седалки. Седалките в петместния модел L1 и седемместния модел L2 предлагат висока степен на гъвкавост между товарния отсек и кабината, като увеличават пространството и възможностите за използване.

При петместения модел L1 вторият ред седалки са делими в съотношение 60/40, а облегалките могат да бъдат напълно сгънати, като цялата седалка е обърната нагоре, за да се осигури максимално използване на товарния отсек.

При седемместния модел L2 вторият ред седалки се сгъват напълно и могат да бъдат спуснати в пространството за краката. В комбинация с третия ред седалки, делими в съотношение 50/50, които също могат да се сгънат напълно, можете бързо и лесно да създадете зона с висок полезен товар. Третият ред седалки са с регулиране на наклона и в посока напред/назад.

ISO/DIN преградна стена с подвижна мрежа отделя кабината от товарния отсек.

L1 (къса база)

Обща дължина: 4 425 мм

Височина до покрива: 1 830 мм

Седалки: 5 места

Капацитет за теглене: до 1 428 кг, с ремарке със спирачки

L2 (дълга база)

Обща дължина: 4825 mm

Височина до покрива: 1828 mm

Седалки: 5 места или 7 места

Капацитет за теглене: до 1 428 кг, с ремарке със спирачки