NEW FORD PUMA

Проектиран е да ви помогне да извлечете максимума от съвременния начин на живот. 

С иновативен дизайн, ориентиран към човека, смел екстериор на SUV и изискано хибридно задвижване. 

Ford Puma не търси вашето внимание - тихо го изисква.

Технологии, които правят шофирането забавно

Ford Puma има редица иновативни функционалности, предназначени да увеличат удоволствието от шофиране. Като опционалните режими на шофиране и Ford Co-Pilot360, впечатляващ набор от технологии асистиращи на водача, които помагат за ускорението, спирането и дори управлението. Те включват адаптивен круиз контрол, система за избягване на сблъсък и асистент при поддържане на лентата, като всички те следят пътя напред и ви предупреждават за потенциални опасности.

Двигатели в крак с времето

Новата ера на по-чисти хибридни електрически превозни средства е тук, а Ford Puma олицетворява новата посока на Ford. Новите EcoBoost хибридни двигатели на Ford в новата Puma са наистина впечатляващи. Двигателите осигуряват изключителна производителност, в комбинация с нисък разход на гориво и значително по-ниски емисии на CO2 в сравнение с други конвенционални двигатели.

Перфектен баланс

Впечатление прави не само с изключителния си външен вид, но и съвършенството отвътре. Интериорът на Ford Pume ви заобикаля с елегантен дизайн и изискана тапицерия. Предните седалки се предлагат с лумбална опора и масажна функция за още по-голям комфорт. Гланцови декоративни елементи гарантират още по-изискан стил. В същото време набор от функции и иновативни технологии ви дава пълен контрол. От 12,3-инчовия дигитален екран пред водача и 8-инчовия сензорен екран до многобройните допълнителни опции, предоставяни от информационно-развлекателната система SYNC 3 - всеки елемент е проектиран да направи вашето пътуване възможно най-лесно и удобно.

Пълна защита във и извън колата

От предупреждение за потенциални сблъсъци до интелигентни системи, които ви помагат да поддържате сцеплението и стабилността: вашата безопасност е наша грижа. Ето защо Ford Puma се предлага с интелигентна помощна технология, предназначена да предпази вас, вашето семейство и други участници в движението.

Ефективно използвано пространство

Съвременният живот често изисква много гъвкав подход за това как използваме мястото в превозното средство. С най-изобретателното товарно пространство в класа, Ford Puma следва тази линия на мислене. В допълнение към атрактивния си дизайн, красиво проектираният екстериор на Puma е съчетан с внимателна функционалност.

Управление, което ви кара да се усмихвате

С множество иновативни функции, Ford Puma прави шофирането още по-приятно. Те включват избора на режим на шофиране и Ford Co-Pilot360, изумителен набор от помощни технологии, които работят заедно, за да ви помогнат да ускорите, да спрете и дори да управлявате. Пътят пред вас се следи отблизо чрез активен круиз контрол, асистент за предотвратяване на сблъсъци и асистент за избягване на препятствия, които ви предупреждават за потенциални опасности.

Вашият личен асистент

Ford Co-Pilot360 съчетава различни технологии, които допълват и правят шофирането още по-удобно и приятно. Активният круиз контрол контролира автоматично скоростта на пътуване според автомобила пред вас. Системата дори може да разпознава знаците за ограничаване на скоростта и съответно да регулира избраната скорост на круиз контрол, така че да шофира според наредбите.

Интелигентен круиз контрол

Активният круиз контрол регулира скоростта на движение в зависимост от автомобила пред вас. Просто въведете желаната скорост и разстояние за безопасност: Ако условията на движение не ви позволяват да карате със зададена скорост, активният круиз контрол автоматично ще поддържа зададеното разстояние до превозното средство пред вас.

Повишена отзивчивост на волана при извънредни ситуации

Асистентът за управление ви помага да заобиколите спрени или по-бавно движещи се превозни средства, за да избегнете сблъсък. Използвайки радар и камера, системата открива по-бавните и неподвижни превозни средства пред вас и осигурява асистенция при управлението, чрез заобикаляне на възникналото препятствие. Асистентът се намесва, ако няма достатъчно място за предотвратяване на сблъсъка чрез спиране и действие от ваша страна.

Динамика на шофиране по ваш вкус

Можете да запечатате своето изживяване зад волана на новата Puma с избор на режими на шофиране, които в зависимост от вашия стил променят отзивчивостта на педала за ускорение, управлениеto и дори превключване на предавки. Предлагат се пет различни режима: Normal, ECO, Sport, Slippery и Trail. В същото време, проектирането на ключовата информация по време на движение се променя чрез 12,3-инчов дигитален инструментален клъстер, който използва различни цветови теми за всеки избран режим на шофиране.

Сензори улесняващи паркирането

Предните и задните сензори за паркиране ви помагат да прецените разстоянието между вас и препятствията пред или зад вас. Когато сензорите открият пречка, системата ви предупреждава с акустичен сигнал, който става по-интензивен, когато се приближавате до препятствието. Освен това на централния 8" екран се прожектира графика с оставащото разстояние до препятствието.

Камера за заден ход

Колони, бордюри, ниски стени ... Камерата за обратно виждане в централната конзола показва всичко зад автомобила. Допълнително, системата също така ви помага да паркирате на още по-тесни места, като показва насочени линии, които информират в каква посока се движите. Камерата се включва автоматично, когато изберете задна предавка. Ако пък търсите още по-лесен начин за паркиране, то е достатъчно само да активирате асистентът за автономно паркиране и да оставите новия Ford Puma да свърши прецизната част вместо вас.

Новият Puma следи пътните знаци заедно с вас

Умна система за четене на пътни знаци може да разпознава както постоянни, така и временни знаци и знаци по протежение или над пътя. На инструменталния панел се показва символ, указващ ограничението на скоростта или ограничението за изпреварване и се променя според откритото ново ограничение наложено с пътен знак.

Следи трафика в "мъртвата зона"

Системата за наблюдение на "мъртвата зона" използва радарни сензори за откриване на превозни средства, които могат да бъдат скрити в "сляпото място" зад превозното средство. Сензорите са от двете страни на вашата Puma и ви предупреждават с оранжева светлина, която свети в съответното странично огледало.

Разпознава трафика при движение на заден ход

Предупреждението за напречно движение е част от системата за наблюдение на "мъртвата зона". При движение на заден ход и ограничена видимост на трафика, предупреждението за напречно движение може да открие приближаващите се превозни средства и да ви предупреди със звуков сигнал. В същото време индикатора във външното огледало светва (вляво или вдясно, в зависимост от посоката на приближаване на автомобила).

Технология, която разпознава умората у водача

Системата за информираност непрекъснато проверява вашето поведение при шофиране и открива всички промени, свързани с умората. Ако открие разконцентриране от ваша страна, на екрана се появява предупредителен символ, който ви предлага да направите почивка. В случай че не предприемете действие, системата отново показва предупреждението и засилва звуковия сигнал.

Новото поколение автомобили, изисква ново поколение задвижване!

Започва нова ера от по-чисти хибридни електрически превозни средства и Ford Puma олицетворява тази нова посока.

Той се предлага с богат избор от нови усъвършенствани бензинови хибридни двигатели, базирани на EcoBoost, които осигуряват изключителни показатели със зашеметяващо нисък разход на гориво и значително по-ниски емисии на CO2 в сравнение с конвенционалните двигатели.

EcoBoost HYBRID!

Технологията EcoBoost Hybrid на Puma използва малък електромотор и 48-волтова батерия за по-голяма ефективност. Този мек хибриден задвижващ агрегат не е достатъчен за задвижване само на електричество. Електрическият мотор подпомага бензиновия двигател, когато има нужда от него, и използва регенеративна спирачна технология, за зареждане на батерията, за да подобри икономичността на автомобила и да намали емисиите. Също така Puma не е необходимо да се включва във външен източник на захранване, тъй като 48-волтовата батерия се зарежда по време на движение.

Лидерът сред двигателите

Тук компромисите, не са позволени! 1,0-литровият бензинов двигател Ford EcoBoost е шесткратен носител на наградата за Международен двигател на годината. Не се изненадвайте: хибридните версии на Puma със 125 или 155 к.с. предлагат безкомпромисна производителност спрямо конвенционалния 1,5-литров двигател, като осигуряват по-нисък разход на гориво и по-ниски емисии на CO2. Освен върху околната среда, благоприятно влияние се отразява и върху експлоатационните зарходи.

6-степенна ръчна скоростна кутия

6-степенната ръчна трансмисия в Puma е оптимално настроена за по-просто, по-точно и по-спокойно превключване. Специалният дизайн подобрява динамиката на шофиране и намалява разхода на гориво, така че ще се насладите на возенето още повече, а посещенията до бензиностанцията няма да са толкова чести.

Автоматична Start-Stop система

Когато спрете на светофар или просто спрете, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като все пак гарантира работата на важни системи като фарове, климатик и Ford SYNC). За да стартирате е необходимо само да натиснете педала на съединителя както обикновено. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна в града и интензивния трафик, тъй като може значително да намали разхода на гориво.

Комфортът е задължителен!

Не само с изключителния си външен вид, но в интериора новият Ford Puma създава впечатление за съвършенство. Купето на Ford Puma ви заобикаля с елегантния си дизайн и изисканата тапицерия. Предните седалки се предлагат с лумбална опора и масажна функция за още по-голям комфорт. Гланцовият декоративен елемент гарантира още по-изискан стил. В същото време набор от функции и иновативни технологии ви дава пълен контрол. От 12,3-инчовия цифров екран пред водача и 8-инчовия сензорен екран по средата до многобройните допълнителни опции, предоставяни от информационно-развлекателната система SYNC 3 - всеки елемент е проектиран да направи пътуването ви възможно най-лесно и удобно.

Дръжте всичко под контрол

Уникалната фокусна точка на Puma е новият 12,3-инчов дигитален инструментален екран пред водача. Информацията се показва във висока разделителна способност и интуитивни, лесни за четене символи, като същевременно с промяната на режимъа на шофиране, се променят цветовете и конфигурацията на дисплея. Можете да изберете каква информация да се показва, включително навигационни сигнали, и да програмирате желаните готови дисплеи за всеки стил.

Без докосване със SYNC 3

Ford SYNC 3 е съвременна система, която ви позволява да сте свързани и да управлявате телефона, музиката и навигацията си с прости гласови команди. Командата „Гладен съм“ е достатъчна, за да се обадите в най-близките ресторанти. Системата може да прочете получените съобщения. Цветният сензорен екран за интуитивна навигация поддържа жестове като „разтягане“ за увеличение и „прекарване на пръст“. SYNC 3 може също да се свърже с Apple CarPlay и Android Auto, а AppLink ви позволява да получите достъп до някои от любимите си приложения на вашия смартфон.

Любимата ви музика е с вас!

Какъвто и да е вкусът ви в музиката, тя трябва да звучи удивително. И точно това можете да очаквате в новата Puma. Защо? Защото се предлага с B&O. Тази премиум 575-ватова звукова система е проектирана и прецизирана специално за използване от звуковите експерти от Puma в B&O. Системата използва 10 високоговорителя, включително басов субуфер, умело вграден в задното отделение, за да достави богат и всеобхватен звук, без да отнема от пространството в багажника. Затова увеличете силата на звука и се насладете на музиката на любимите си изпълнители - песните ще звучат така, сякаш концертната зала се е преместила в купето на новия ви Ford Puma!

Тонизиращ лумбален масаж

За допълнителен комфорт, предните седалки на Ford Puma могат да бъдат оборудвани с функция за лумбален масаж. Натискането на бутона с трипосочен масаж отпуска уморените мускули - идеален за дълги пътувания. Мечтата на всеки пасажер!

Разлято кафе? Кални петна? Нищо сериозно!

Животът в града може да бъде много забързан. Разлятите напитки оставят петна, мокрите обувки задържат кал и листа. За щастие не се притеснявате, че колата ви трябва да бъде безупречно чиста. Ето защо създадохме нов дизайн на седалките за вашата Puma: вече можете напълно да премахнете предните и задните калъфи на седалките и да ги изперете в пералнята. За да направят процеса още по-лесно, те идват с цип. И ако искате промяна, можете просто да изберете различен десен от нашата гама.

Не ви е нужно кабрио, за да сте под слънцето!

Puma се предлага с панорамен покрив, който изцяло замества стоманения. Естествена светлина залива купето, за да можете да се насладите на лекия и проветрив интериор. Предната половина на покрива може да бъде повдигната или прибрана с електрически, а сгъваемият сенник ви позволява да се наслаждавате на свеж въздух, предпазвайки ви от силното слънце. 

Отопляеми седалки и волан.

Можете също така да изберете отоплението на предните седалки. За да ви е удобно, има три нива на отопление за всяко място. В ледените сутрини или студените нощи, воланът ще ви загрее ръцете по-бързо от чифт ръкавици.

Електрически сгъваеми огледала.

За да се предпазят от повреди, външните огледала автоматично се прибират към купето след заключване на автомобила. С вградените мигачи, няма как да останете незабелязани. Нагреваемите реотани ще ви възстановят бързо видимостта през ледените сутрини.

Дизайн, който си струва да защитите!

В тесните паркинги лесно може да ударите вратата. Но когато отворите някоя от четирите врати на Puma, автоматично, на ръба на вратата застава предпазител, който е готов да поеме нежелания контакт с нея.

Задайте идеалната температура!

С климатика с електронно автоматично регулиране на температурата можете да изберете желаната температура и системата ще я поддържа с усъвършенствана климатична система. С новата тристепенна автоматична настройка можете да изберете колко бързо и интензивно в автомобила да се затопля или охлажда.

MyKey - за да можете да заемате автомобила без притеснения.

С Ford MyKey можете да зададете максимална скорост, да активирате предупреждение за предпазен колан и дори да ограничите силата на звука на аудио системата. Технологията е проектирана така, че лесно да заемате автомобил на приятел или член на семейството, тъй като можете да програмирате ограниченията, приложими за всеки ключ. Съхранявайте ключа „Администратор“ неограничен за себе си и по желание поръчайте друг допълнителен ключ.

Безключов достъп.

Системата Ford KeyFree ви позволява да заключите и отключите автомобила, без да се налага да изваждате ключа от джоба или чантата си. Идеален, когато имате ръцете са ви заети или бързате.

Стартирайте двигателя с натискане на бутон.

Puma автоматично открива близостта на уникалният ключ дистанционно, дори когато е в джоба или чантата ви. Следователно е достатъчно да натиснете бутона за стартиране Ford Power и новият Ford Puma е готов да потегли.

Най-високо ниво на безопасност за пътниците и другите участници в движението!

От сигнал за сблъсък до интелигентни системи, които ви помагат да поддържате сцеплението и стабилността: вашата безопасност е наша грижа. Ето защо Ford Puma се предлага с усъвършенствани асистиращи технологии, които да ви помогнат да защитите вас, вашето семейство и други участници в движението.

Разпознаване на пешеходци.

Разпознаването на пешеходци става с помощта на радар и камера, които следят пътя пред автомобила. Ако открие предпоставка за сблъсък с превозно средство, пешеходец или колоездач, веднага бивате уведомени. Ако не последва навременно дейстие от ваша страна, системата активира спирачките, за да предотврати злополука или да смекчи сблъсъка в случай, че не може да бъде избегнат.

Асистент за аварийно спиране.

Асистентът за аварийно спиране, разпознава когато се нуждаето от интензивно спиране и осигурява оптимално налягане в спирачната система, като позволява максимално спиране за възможно най-кратко разстояние.

Контролирайте във всеки завой!

Електронният контрол на стабилността непрекъснато следи движението на вашия Ford Puma. С усъвършенствани сензори против приплъзване може да открие дали автомобилът губи сцепление и да помогне за стабилизирането му чрез задейтсване спирачките на отделни колела.

Максимално сцепление.

Усъвършенстваната система за контрол на приплъзването неутрализира прекомерното пробуксуване на колелата и ви осигурява най-доброто сцепление, производителност и стабилност, когато ви е най-необходимо. Системата постоянно следи и настройва мощността към всяко от задвижващите колела, за да увеличи максимално сцеплението при ускоряване.

Въздушни възглавници, които ви предпазват от всички посоки!

Предните въздушни възглавници за водача и пасажера, в комбинация със страничните въздушни възглавници, са предназначени да смекчат силата на удъра и да предотвратят последващи травми. Страничните завеси осигуряват максимално покритие, а подглавниците предлагат защита срещу увреждане на гърба и шията след камшичен удър на тялото.

За безопасността на децата!

Puma е проектиран така, че децата да бъдат в безопаст и максимално защитени по време на всяко пътуване. Задните седалки са снабдени с ISOFIX закрепване, където лесно могат да бъдат монтирани детски седалки.

Съвременният живот често изисква иновативен подход към използването на пространството.

С най-просторния багажник в своя клас, Ford Puma със сигурност поддържа този начин на мислене. В допълнение към елегантното вдъхновение и майсторското отношение, красиво изваяният екстериор на Puma е балансиран с обмислена полезност. Като обръща внимание на детайлите, той осигурява истинска универсалност.

Много повече пространство, отколкото предполагате!

Част от багажника на Puma е иновативната нова кутия в пода на багажника, MegaBox. Не само, че осигурява допълнителни 80 литра място за съхранение и може да побере до 115 см високи предмети, MegaBox има и водоустойчива подплата и дренажна тапа, което улеснява почистването с вода и е идеално място за съхранение на мокри ботуши, кално спортно оборудване или каквото решите!

Цялото пространство, от което се нуждаете.

Във всички версии на Ford Puma ще намерите достатъчно място за съхранение за всички ваши предпочитания. Задните седалки могат да бъдат разделени до 60:40 за максимална гъвкавост и дори сгънати до равен под на багажника, ако трябва да носите повече багаж.

Не избирайте, вземете всичко!

Автоматично отваряне на багажника.

Автоматичното отваряне на задната врата ви осигурява лесен достъп до багажника на вашата Puma, дори когато ръцете ви са заети. С дистанционно управление KeyFree в джоба или чантата, просто прекарайте крака си под средата на задната броня и задната врата ще се отвори или затвори, без да докосвате нищо. Можете също да отворите и затворите багажника, докато сте в купето.

BRING ON TOMORROW