2023-11-23

FORD PRO ЗАТВЪРЖДАВА ЛИДЕРСТВОТО СИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР С ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ ЗА ВАН И ПИКАП НА ГОДИНАТА

FORD PRO ЗАТВЪРЖДАВА ЛИДЕРСТВОТО СИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР С ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ ЗА ВАН И ПИКАП НА ГОДИНАТА

Ford Pro спечели двойно отличие, получавайки титлата "Международен ван на годината" (IVOTY) за своя изцяло нов ван Transit Custom и "Международен пикап" (IPUA) за изцяло новия Ranger.

След двойните победи през 2013 г. и 2020 г., Ford Pro вече три пъти печели наградите IVOTY (International Van of the Year) и IPUA (International Pick-up Award) в една и съща година - повече от всеки друг производител.

Наградите бяха връчени по време на специална церемония на изложението за лекотоварни автомобили Solutrans в Лион, Франция, и допълнително затвърждават позицията на Ford Pro като лидер на европейския пазар на лекотоварни автомобили.

При получаването на наградите от името на Ford Pro Тим Слатър, вицепрезидент на продуктовите програми във Ford, заяви: "Това е повод за гордост за нашите екипи на Ford по целия свят, които се стремят да доставят качествени продукти за нашите клиенти. Радваме се, че журито призна силата на най-новите ни лекотоварни автомобили, създадени за бизнес нуждите на клиентите ни от всички сектори."

Експертно жури от 25 журналисти, работещи в областта на лекотоварните автомобили, избра изцяло новия Transit Custom 1,2 на Ford Pro за победител в конкурса IVOTY 2024. Новото поколение на водещия в сегмента товарен автомобил на Ford Pro 3 влезе в продажба в цяла Европа по-рано тази година, предлагайки най-широкaта гама досега и въвеждайки уникални, дигитални и ориентирани към клиента системи като 5G модем за супер бърза свързаност; 4 софтуерни актуализации за над 30 модула в автомобила; нова технология Delivery Assist, автоматизираща повтарящите се задачи за доставчиците, като спестява до 20 секунди от всяка доставка; Alexa Built-in ; 5 накланящ се волан и гъвкава каросерия MultiCab, за да надгради показателите за производителност, поставени от предшествениците му.

Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro Europe, сподели: "Много сме горди, че журито връчи тази престижна награда за изцяло новия Transit Custom. Като водещ еднотонен ван за европейските клиенти, изцяло новият Transit Custom е проектиран и разработен, за да отговори на техните различни нужди. Наред с нашия награждаван дизелов двигател, клиентите скоро ще могат да избират и между електрически и PHEV версии. Моделът е разработен изцяло, за да бъде в полза на бизнеса и да помага на клиентите със свръхбърза свързаност и софтуер проследяваш работно време, зареждане и производителност."

Джарлат Суини, председател на "Международен ван на годината", заяви: " Това е петият случай, в който Ford Transit печели International Van of the Year Award (IVOTY) 2024. Поздравявам всички участници за това значимо постижение." 

Transit Custom е най-продаваният еднотонен ван в Европа през миналата година 3 ,както и най-продаваният автомобил в Обединеното кралство за 2021 и 2022 г. Изцяло новият модел се произвежда в най-модерния завод за производство на Ford Otosan в Йеникьой, Турция.


 Престижната награда за Ranger

Ranger е най-широко разпространеният автомобил на Ford в световен мащаб; разработен от дизайнери и инженери в австралийския инженерен център на Ford, произвеждан в шест завода на Ford на четири континента и обичан от клиентите в Европа. През последните осем години Ranger е най-продаваният пикап в региона и представлява почти половината от всички продажби на пикапи в Европа3. 

Офроуд възможностите на изцяло новия модел да се движи извън пътя, 7 отличното му представяне на пътя и безпрецедентното ниво на свързаност и технологии го правят популярен както сред бизнес, така и сред частните потребители. Ford Pro наскоро обяви Ranger PHEV 8 - първият PHEV пикап в Европа, който съчетава възможностите за електрическо задвижване с гъвкавостта на Ranger за работа.

Ranger бе определен за победител според жури от експертни журналисти от Европа и Южна Африка, където се намира заводът на Ford в Силвъртън, произвеждащ модела за европейския пазар. 

Ханс Шеп заяви: "Щастливи сме, че Ford Ranger е признат от журито на IPUA за трети път, което е доказателство за неговата устойчива позиция на любим пикап на Европа през последните осем години. Новият Ford Ranger разполага с най-широката гама от варианти досега, предлагайки на клиентите си удовлетворение при шофиране и проходимост, подходящи, както за работните дни, така и за уикендите.

Джарлат Суини, председател на журито на Международната награда за пикап, каза: "Сега Ford постигна хеттрик, като спечели три международни награди за пикап със своя най-продаван Ranger. В това седмо издание на IPUA шестото поколение на Ranger се прибавя към титлите, спечелени през 2013 и 2020 г. Поздравления на целия екип на Ford за създаването на този изключителен автомобил."