2023-11-08

Ford Transit Courier е единственият лекотоварен автомобил, който получава най-високата възможна платинена оценка на Euro NCAP през 2023 г.

Според Euro NCAP катастрофите, включващи лекотоварни превозни средства обикновено са по-тежки, като голям процент от произшествията се дължат на загуба на контрол при челни и задни сблъсъци. Ето защо от ключово значение са усъвършенстваните системи в помощ на водача (ADAS), които помагат за предотвратяване или намаляване на последиците от такива инциденти.

Горди сме да ви споделим, че нашият изцяло нов Transit Courier 1,2 постигна най-високия резултат в тестовете на Euro NCAP за безопасност на лекотоварни автомобили - феноменалните 93%!

Специализираната програма на Euro NCAP за оценка на безопасността на лекотоварните автомобили обръща специално внимание на наличието на системи в помощ на водача, а Transit Courier е единственият ван, който през 2023 г. получи най-високата платинена оценка. Той също така е първият, който печели това признание съгласно строгите нови тестове за безопасност, въведени по-рано тази година.

Това невероятно постижение е доказателство за уменията на инженерните екипи, тяхната упорита работа и отдадеността им да предоставят безкомпримисно високо качество на клиентите. 
Изцяло новият лекотоварен ван получи максимален брой точки за технологиите за поддържане на лентата, които включват Асистент за следене на пътната лента 3 и Индикация за трафик в сляпата зона. 3 Перфектен резултат бе отчетен и при системите за поддържане на скоростта, включващи Интелигентен ограничител на скоростта. 3

При Transit Courier безопасността не е допълнителна екстра! Euro NCAP също така оцени и високото ниво на стандартно оборудване на системите в помощ на водача (Аdvanced driver-assistance system (ADAS).

Платинената оценка се отнася за всички модификации от категория N1 на Transit Courier, включително моделите с бензинов и дизелов двигател, които вече слизат от производствената линия в завода на Ford Otosan Craiova в Румъния, и електрическия E-Transit Courier 4,5, чието производство започва там през следващата година.

Михиел ван Ратинген, генералния секретар на Euro NCAP, заяви: "Euro NCAP силно насърчава производителите на лекотоварни автомобили да оборудват своите превозни средства със същите технологии за предотвратяване на сблъсъци, които вече са налични на пазара и се монтират в леките автомобили. Ford Transit Courier постига всичко това със стандартно оборудване за безопасност и затова става първият носител на платинена награда на Euro NCAP съгласно новите правила за 2023 г. Поздравления за Ford за този резултат!"

Transit Courier не е единственият лекотоварен автомобил на Ford Pro с престижната награда на Euro NCAP.  Моделите Transit 6 и Transit Custom7 получиха златен статут през 2021 г., както и електрическият E-Transit 8 през миналата година. 

За нас във Ford Pro няма нищо по-важно от безопасността на нашите клиенти, техните служители и пътниците, които се возят в автомобилите ни. Изключително важно  е да се отбележи, че първото нещо, което предоставя нашия изцяло нов Transit Courier, е първокласно ниво на безопасност. 
1 Хомологирани CO2 емисии на Ford Transit Courier 150-167 г/км WLTP, хомологиран разход на гориво 6,6-7,3 л/100 км WLTP.
2 Декларираните по WLTP разход на гориво/енергия, емисии на CO2 и електрически пробег са определени в съответствие с техническите изисквания и спецификации на европейските регламенти (ЕО) 715/2007 и (ЕС) 2017/1151 с последните им изменения. Прилаганите стандартни процедури за изпитване дават възможност за сравнение между различни типове превозни средства и различни производители. Емисиите на CO2 и диапазоните на горивната ефективност могат да варират в зависимост от вариантите на автомобила, предлагани на отделните пазари.
3 Системите в помощ на водача са допълнителни и не заместват вниманието, преценката и необходимостта на водача да контролира превозното средство. Те не заместват безопасното шофиране. Вижте Ръководството на собственика за подробности и ограничения.
4Официално хомологираният диапазон на шофиране на E-Transit Courier ще бъде публикуван по-близо до датата на продажба. В съответствие със Световната процедура за изпитване на леки автомобили (WLTP). Публикуваният пробег (планирана целева стойност съгласно WLTP) може да бъде постигнат с напълно заредена батерия - в зависимост от съществуващата серия и конфигурацията на батерията.
5 Действителният пробег може да варира поради различни фактори (напр. метеорологични условия, стил на шофиране, маршрут, състояние на автомобила, възраст и състояние на литиево-йонната батерия).
6Хомологирани CO2 емисии на Ford Transit 165-357 г/км WLTP и хомологирана горивна ефективност 6,3-13,6 л/100 км WLTP.
7 Хомологирани CO2 емисии на Ford Transit Custom 152-318 г/км WLTP и хомологиран разход на гориво 5,8-12,1 л/100 км WLTP.