2023-03-07

ФЬОНИКС Фарма ще обслужват с нулев въглероден отпечатък маршрутите в София и Пловдив с Ford E-Transit

ФЬОНИКС Фарма България – един от най-големите фармацевтични дистрибутори в България и част от PHOENIX Group обновява автопарка си с електрически Ford E-Transit

  • Ford E-Transit завоюва лидерското място по продажби в сегмента в България
  • България е сред първите страни, в които електрическите Ford E-Transit подновяват автопарка на фармацевтичния лидер ФЬОНИКС Фарма 

Ford E-Transit, изцяло електрическа версия на най-продавания товарен ван в света заема лидерската позиция по продажби в България с над 40 продадени автомобила.

Изцяло електрическият лекотоварен флагман на марката е много повече от превозно средство с нулеви емисии за собственици на автопаркове и бизнеси. С него те получават в пакет над 50-годишния експертен опит на най-продавания лекотоварен автомобил в света и екологична система от новаторски дигитални решения, които променят пазарния сегмент за транспорт на товари.

Изпълнявайки своята мисия да доставя здраве всеки ден, интегрираният доставчик на здравни услуги ФЬОНИКС Фарма предприе смели и отговорни стъпки в посока на корпоративната си отговорност, стартирайки програмата си за устойчиво развитие PHOENIX Green. Следващата логична крачка в това начинание е пилотен проект за внедряването на първите 4 електрически буса, с които ФЬОНИКС Фарма ще прави своите доставки на територията на София и Пловдив, и така се нарежда сред първите дистрибутори в България, които внедряват 100% електрически автомобили в своя автопарк.