2023-01-05

НАЙ-ПРОДАВАНИЯТ АВТОМОБИЛ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗА 2022 Г. Е ВАН – FORD TRANSIT CUSTOM ЗАЕМА ПЪРВО МЯСТО ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА

  • Transit Custom е най-продаваният автомобил във Великобритания за втора поредна година с 42 762 регистрации, надминавайки по продажби други популярни пътнически превозни средства, за да претендира за първото място.
  • Отличената с награди гама от автомобили и услуги на Ford Pro спомага за повишаване на продажбите във Великобритания и вече 57 години е с лидерски позиции в пазара на лекотоварни автомобили
  • Новият изцяло електрически E-Transit Custom започва производство в края на 2023 г., присъединявайки се към по-големия изцяло електрически двутонен E-Transit, който привлече над 1700 поръчки, след като влезе в продажба през юни 2022 г.

ДЪНТЪН, Великобритания, 5 януари 2023 г. – Ford Transit Custom е най-продаваният автомобил във Великобритания за 2022 г., представляващ повече от един на всеки три продадени търговски автомобила през годината.

Ford продаде 42 762 автомобила Transit Custom във Великобритания през 2022 г. - повече от два пъти повече от най-близкия си конкурент - постигайки 36,3% от сегмента на еднотонните ванове. Когато се комбинира с продажбите на своята пътническа версия, Tourneo Custom, Ford държи 39,8% дял от сегмента.

"Ние сме толкова горди да видим Transit Custom коронован като най-продавания автомобил във Великобритания за втора поредна година", каза Манди Дийн, ръководител на Ford Pro за Великобритания и Ирландия. "Това признание е свидетелство за неуморните усилия и отдаденост на нашия екип, както и за лоялността на нашите клиенти."

"Микробусът Transit служи като жизненоважен инструмент за различни професии и професии и кара Великобритания да се движи. С широка гама от стилове и конфигурации на каросерията и с нови изцяло електрически версии, добавени към гамата, Ford помага на клиентите да се придвижат към по-продуктивно бъдеще, като същевременно помага да се изпълнят техните корпоративни ангажименти за устойчивост."

Ford Pro ускорява продуктивността


Ford Pro стартира пред клиентите си през 2022 г. с решения, които съчетават софтуер, зареждане, обслужване и финансиране на търговски превозни средства, осигурявайки една цялостна платформа за клиентите да управляват своите автопаркове, докато приемат свързани и електрифицирани автомобили в целия си бизнес.

"Навлизаме в винаги навлизащата дигитална ера и управлението на автопарк никога не е било по-сложно", каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro Europe. "Ford Pro улеснява бизнеса да повиши производителността си с решение на едно гише, доставено от марка, на която могат да се доверят."

Ford Pro е първото по рода си начинание в сектора на лекотоварните автомобили, предоставящо напълно интегрирани, дигитални решения, които да помогнат на клиентите да управляват своите автопаркове с ненадминато удобство и ефективност, независимо дали работят с дизелови и бензинови автомобили, изцяло електрически модели или дори не-Ford автомобили.

Е-транзит


Нововъведеният E-Transit бързо се превърна в най-продавания електрически ван във Великобритания в двутонния сегмент, като през миналата година са получени над 1750 поръчки от клиенти за доставка и дистрибуция, супермаркети и наеми, включително DPD, DHL, Ocado и Speedy. Миналата година E-Transit беше обявен за най-добър ван от седем обекта, включително What Van? и Parkers, сред общо 11 награди във Великобритания, получени през 2022 г.


С производството, започнало в края на 2023 г., изцяло електрическият наследник на най-продавания ван във Великобритания е проектиран от самото начало, за да се впише безпроблемно в екосистемата на Ford Pro за повишаващи производителността и добавящи стойност решения. E-Transit Custom ще бъде подкрепен от софтуера, зареждането, обслужването и финансирането на Ford Pro чрез една цялостна платформа, за да помогне за увеличаване на експлоатационното време и намаляване на оперативните разходи.

Най-новото попълнение в електрифицираната гама на Ford Pro ще бъде ключов компонент в смелия ангажимент на Ford да постигне нулеви емисии за всички продажби на автомобили Ford в Европа и въглеродна неутралност в целия си европейски отпечатък до 2035 г.