2022-12-15

Ford E-Transit e най-продаваният електрически ван в MV сегмента в България

DHL е първият голям корпоративен клиент, който обновява автопарка си с 31 електрически Ford E-Transit, формирайки най-големия електрически автопарк от средно размерни лекотоварни ванове.

  • Ford E-Transit завоюва лидерското място по продажби в сегмента в България

  • С придобиването на 31 изцяло електрически Ford E-Transit, DHL Express България  вече е с най-големия товарен електрически автопарк на територията на България
     
  • България е сред първите страни, рамо до рамо с Германия и Великобритания, в които електрическите Ford  E-Transit подновяват автопарка на логистичния лидер
15 декември 2022 – София, България  – Ford E-Transit, изцяло електрическа версия на най-продавания товарен ван в света зае лидерската позиция по продажби в България. Общите продажби на електрическия флагман в лекотоварната гама на Ford достигнаха 40 автомобила.* 
 
Изцяло електрическата версия на най-продавания товарен ван в света предлага несравнима производителност, благодарение на водещи в класа 68kWh полезен капацитет на електрическата батерия, комбиниран пробег от 317км.* с едно зареждане, мощност на електромотора и уникална функция за захранване на работни инструменти Pro Power Onboard.
 
Предимствата на електрическия E-Transit се допълват и от подобрено стандартно оборудване, включващо SYNC4 мултимедийна система и съвременни, интелигентни системи за сигурност и подпомагане на водача, които донесоха златно отличие от EURO-NCAP.
 
Мощността и впечатляващия пробег превръщат лекотоварния E-Transit в подходящ автомобил за всеки бизнес клиент, който желае да електрифицира своя автомобилен парк и да оптимизира транспортните си разходи.
 
Ford Pro и Deutsche Post DHL Group наскоро подписаха Меморандум за разбирателство за ускоряване на внедряването на електрифицирани микробуси, използвани за логистични операции по целия свят. Ford Pro ще оборудва Deutsche Post DHL Group с над 2000 електрически микробуса за доставка по целия свят до края на 2023 г., за да засили водещата си позиция в използването на електрически ванове за „доставки в последната миля“ по целия свят. По този начин и двете компании потвърдиха своя ангажимент да предоставят устойчиви и екологични услуги.
 
В изпълнение на глобалнoтo споразумение, наскоро 31 нови електрически Ford Е-Transit се вляха във флотилията на DHL Express България, създавайки най-големия търговски EV парк в страната.
„Развълнувани сме,  да бъдем сред първите страни в света, в които E-Transit се присъединяват към автопарка на DHL като част от глобалното споразумение на Ford Pro и Deutsche Post DHL Group.“ – споделя Людмила Савева, Мениджър Ключови клиенти София в Мото-Пфое – „Това е признание за отличната ни работа през годините и лидерските пазарни позиции, които заемаме в страната с лекотоварната си гама.“

Ford E-Transit на DHL ще обслужват с нулев въглероден отпечатък 90% от маршрутите в София и ще спестяват над 170 тона CO2 годишно в атмосферата на столицата. Обем, който в отражение върху природата се равнява на 146 засадени дървета годишно.
 
Ford се стреми към нулеви емисии за всички продажби и въглеродна неутралност на европейските си съоръжения, логистика и доставчици до 2035 г. и въглеродна неутралност в световен мащаб не по-късно от 2050 г.