2022-10-07

Летящ старт за изцяло електрическия Ford E-Transit в България

  • Изцяло електрическият Ford E-Transit реализира поръчки още преди официалното си представяне в страната.
  •  Над 30 електрически автомобила вече са поръчани от международни и български компании, които залагат на електрическия флагман на Ford в своята стратегия за електрифициране на автомобилния парк.
  • Първите произведени електрически ванове ще бъдат доставени до края на годината.
  • Клиентите ще могат да избират най-подходящия за своите нужди електрически ван от 11 варианта Ford E-Transit.

СОФИЯ, България, 07 октомври 2022 г.

Ford E-Transit е изцяло електрическа версия на най-продавания товарен ван в света и демонстрира технологичния потенциал на Ford по пътя към пълна електрификация на продуктите на компанията.
 
Още преди официалното си представяне в България, електрическият E-Transit се радва на повишено търсене от страна на българските клиенти на компанията. Вече са поръчани над 30 автомобила, които ще бъдат доставени до края на годината, с което се създава най-големият автомобилен парк от лекотоварни електрически ванове в този клас, в България.
 
Изцяло електрическата версия на най-продавания товарен ван в света предлага несравнима производителност, благодарение на водещи в класа 68kWh полезен капацитет на електрическата батерия, комбиниран пробег от 317км.* с едно зареждане, мощност на електромотора и уникална функция за захранване на работни инструменти.
 
Предимствата на електрическия E-Transit се допълват и от подобрено стандартно оборудване, включващо SYNC4 мултимедийна система и съвременни, интелигентни системи за сигурност и подпомагане на водача, които донесоха златно отличие от EURO-NCAP.
 
Мощността и впечатляващия пробег превръщат лекотоварния E-Transit в подходящ автомобил за всеки бизнес клиент, който желае да електрифицира своя автомобилен парк и да оптимизира транспортните си разходи.
 
Ford вече е доказал издръжливостта на E-Transit с взискателни тестове във високотехнологични съоръжения по целия свят. Сега компанията изпълнява по-широка програма от клиентски пилотни тестове с общо 60 E-Transit, включително преобразувани модели, работещи при типична ежедневна употреба с клиенти във Франция, Германия, Италия, Холандия, Норвегия и Обединеното кралство.
 
С избор от 11 модификации: полезен товар, мощност и избор на каросерии, E-Transit е проектиран да осигури максимално електрифициране на автопарка на всеки бизнес, като същевременно ускорява производителността и оптимизира бизнес разходите, чрез решения за зареждане, телематични услуги и дълги сервизни интервали.
 
Следващият електрически лекотоварен автомобил в гамата на Ford, с премиера в страната през 2023 е представеният на изложението в Хановер през септември E-Transit Custom – изцяло електрическа версия на бестселъра в България Transit Custom.