2021-06-22

НОВИЯТ E-TRANSIT. Тестваме нашите ванове до краен предел, за да сме сигурни, че могат да осигурят на клиентите години упорита работа

Вероятно, преди да започнете работа няма да изкачите планина, да тичате по заледени писти или да прекосите трасе с хиляди дупки. Ford, обаче, подложи своя изцяло електрически E-Transit на всички тези изпитания като част от развойната му фаза, преди да го изпрати да работи.
За да гарантират, че E-Transit може да се справи с интензивната употреба от страна на стотици хиляди потребители с различни нужди, в продължение на 12 седмици инженерите на Ford го подлагат на тези инквизиционни тестове, пресъздаващи ефектите от 240 000 км или 10 години упорит труд. В служба на клиентите Transit трябва гарантирано да може да премине и по най-лошите пътища в света, по калдъръма, дупките и бордюрите на градски улици и в климатични условия от Сибир до Сахара. Изцяло електрическото му задвижване се тества до краен предел при екстремни ситуации – в сняг и лед, жега и пек – за да се оптимизира производителността на автомобила и комфорта в кабината.

Защото E-Transit трябва да оправдае увереността у шофьорите, че е сигурен, здрав и надежден, като всеки друг член на лекотоварното му семейство. За максимална гаранция Ford използва и най-добрия начин за тестване на качеството – предаде го за изпробване в ръцете на най-взискателните си клиенти. Десет прототипа E-Transit са изпитвани при различни интензивни и реални оперативни сценарии в пощенския, общинския и комуналния сектор, куриерските услуги и доставките на стоки. Сред фирмите, тестващи E-Transit за период от 6 до 12 месеца в Обединеното кралство са компаниите „AWB“ за извозване на отпадъци, „Balfour Beatty“ за строителни, инфраструктурни услуги и поддръжка, куриерът „DHL Express“ и онлайн магазинът „Ocado Group“. Редом са Общински автопарк на град Кьолн и „DPD“ куриерите в Германия, пощенските услуги „Norwegian Post“ в Норвегия и лидерът за саниращи и екологични услуги в скандинавските страни „Recover Nordic“.

С първи доставки за европейски клиенти от пролетта на 2022 г., E-Transit ще предостави чист електрически пробег по WLTP от до 317 км1 – приблизително три пъти дневно изминаваното от средностатистически шофьор на лекотоварен автомобил в ЕС разстояние – при това, с приблизително 40% спестяване на експлоатационните разходи спрямо дизеловите модели.

E-Transit предлага на европейските клиенти 25 варианта на каросерията, дължината, височината на покрива и общата маса на превозното средство. Полезният товар е до 1758 кг при вановете и до 2090 кг при моделите шаси кабина. С Pro Power Onboard изцяло новият E-Transit е и първият лекотоварен модел, представлявящ мобилен източник на енергия до 2,3 кВт в помощ на своите клиенти.

Стандартният модем FordPass Connect на E-Transit и системата SYNC 4 поддържат екосистема от Ford Pro свързани услуги и технологии, за да се оптимизира ефективността на автопарка. Функциите включват лесно намиране на станции за зареждане и заплащане в движение, мониторинг чрез Ford Telematics или приложението FordPass Pro и достъп до повишаващата производителността система за свързаност FORDLiive, намаляваща времето и разходите за поддръжка на превозното средство.

Изцяло електрическият E-Transit се нарежда до награждавания, електрифициран Transit Custom във версиите му Plug-In Hybrid и мек хибрид и до останалите конвенционални разновидности от петте модела в разнообразната лекотоварна гама на Ford – Courier, Connect, Custom, Transit и пикапа Ranger. Налични в пътнически и товарни варианти с различни дължини и височини, осигуряващи оптимални габарити и водещи показатели за товароносимост, те съчетават ултра модерни технологии, икономичност, функционалност и издръжливост с ниски разходи за поддръжка и усъвършенствани асистиращи системи за безопасност в помощ на водача2, оценявани високо със златни награди от независимата организация Euro NCAP3.

Неслучайно, в последните години Ford многократно е най-продаваната марка лекотоварни автомобили до 3,5т в Европа според данните на ACEA. № 1 е в ЕС и за първите 9 месеца на 2021 г., с над 251 100 броя регистрирани автомобили през периода, което е с над 13,5% повече в сравнение с втория по продажби производител в класацията отбелязана от Dataforce4.

Клиентите могат да изберат автомобил от семейството на Transit, подхождащ най-точно на бизнес нуждите им и с 5 години гаранция. 

240 000 km или 10 години упорит труд, пресъздадени в 12 седмици тестове

Пояснения и правни бележки