2022-05-09

FORD PRO ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ E-TRANSIT CUSTOM

  • Ford Pro увеличава скорост по пътя към електрификация с представяне на изцяло електрическия вариант на най-продавания ван в Европа - Ford E-Transit Custom
  • E-Transit Custom обещава несравнимо клиентско изживяване и максимална продуктивност, благодарение на пълната гама от услуги и софтуерни решения на Ford Pro
  • Безкомпромисно, изцяло електрическият ван на Ford предлага пробег до 380 км., капацитет на теглене като на конвенционалния вариант, зареждане на бързо зарядни станции и уникалните за Ford, Pro-Power Onboard функционалности.
  • Повече детайли за автомобила ще бъдат съобщени през септември, а производството на електрическия Ford E-Transit Custom ще стартира през 2023 в завода Ford Otosan, Коджаели, Турция

Дънтон, Великобритания, 9 май, 2022 г.  - Днес Ford предприе още една, важна стъпка в трансформацията и електрификацията на лекотоварната си гама с представянето на изцяло електрическия E-Transit Custom от Ford Pro.

През март тази година стартира производството на изцяло електрическия Ford E-Transit, който е първият от четирите изцяло електрически автомобила, които Ford ще представи на пазара до 2024 г.  Електрическият E-Transit Custom е вторият модел, който компанията представя. Микробусът с нулеви емисии и има за цел да се превърне в нов еталон за еднотонните ванове в Европа и е проектиран да подпомогне бизнеса в безболезненото преминаване към електрически лекотоварни автомобили.


Създаден като част от Ford Pro


Изцяло електрическият наследник на най-продавания ван1,2 в Европа е проектиран от самото начало да е част от екосистемата Ford Pro за подобрена продуктивност и решения с добавена стойност. E‑Transit Custom ще е съвместим със софтуерните решения Ford Pro и ще се ползва от услугите на платформата за зареждане, обслужване и финансиране, с което се подпомага постигането на по-дълъг работен период и намаляване на оперативните разходи.

Новото допълнение към електрическата гама на Ford Pro е ключов елемент в реализирането на смелите амбиции на Ford за постигане на нулев въглероден отпечатък в Европа до 2035 г.


Електрически пробег до 380 км.


Безкомпромисната архитектура на E-Transit Custom позволява електрически пробег до 380 км.3, зареждане на батерията на бързо-зарядни станции и пълен капацитет на теглене, отговаряща на този при конвенционалния модел, без да споменаваме новия динамичен стил. В допълнение новият модел ще повиши нивата на продуктивност, благодарение на сложна система за свързаност и онлайн връзка.

“Това е преломен момент за операторите на търговски превозни средства в Европа и още една изключително важна, успешна реализация на нашите амбиции за Ford Pro” споделя Ханс Шеп, Генерален мениджър, Ford Pro, Европа. “Най-продаваният ван в Европа вече е електрически, а оперативните ползи от подобрената продуктивност, които услугите на Ford Pro ще предложат в цяла Европа не са преувеличени.“


Електрическа енергия на една ръка разстояние


Електрическа енергия на една ръка разстояние

След задълбочен анализ на клиентски проучвания и за да се гарантира, че E-Transit Custom предоставя несравнимо клиентско изживяване, моделът е оборудван с ProPower Onboard технология: вграден генератор, който действа като мобилно захранване за инструменти, осветление и други професионални уреди и устройства.

Ford E-Transit Custom има нов изразителен дизайн с балансирани пропорции. С мощен и отличителен външен вид и LED светлини, търговският автомобил поставя нови стандарти за дизайн в своя сегмент.

По-рано тази година Ford обяви, че до 2024 г., четири нови, изцяло електрически автомобила, ще се присъединят към двутонния ван E-Transit, като част от емблематичното семейство Transit, включително Transit Custom и Transit Courier, както и Tourneo Custom и Tourneo Courier.

Производството на изцяло електрическия E-Transit Custom ще стартира през втората половина на 2023, като част от най-широката Transit Custom гама предлагана някога в Европа. Повече продуктови детайли ще бъдат обявени през септември тази година.

Всички варианти на Ford Transit Custom се произвеждат от Ford Otosan, джойнт венчър предприятие на Ford в турската провинция Коджаели.ова е домът на европейското производство на Transit. Стартът на производството е част от предварително обявената инвестиция от 2 милиарда евро в съоръжения на Ford Otosan.

Ford, SK On Co., Ltd. и Koç Holding наскоро подписаха меморандум за разбирателство, за създаване на еднa от най-големите производствени мощности в Европа за батерии, предназначени за лекотоварни автомобили. Целта е производството да започне през 2025 г. с годишен капацитет от 30 до 45 гигаватчаса.