Новият FORD TRANSIT CUSTOM

Transit Custom винаги е известен със своите здравина, функционалност и надежност. Сега той гарантира още по-широка гама от иновативни характеристики и умни технологии, плюс по-добра ефективност и високо ниво на майсторска изработка. Резултатът: нямате търпение да застанете зад волана на този ван – по-рафиниран и технологичен от всякога.

Новият Ford Transit Custom се предлага с внушителен списък от интелигентни технологии, подпомагащи шофьора, като Система за разчитане на пътни знаци, Система за засичане на движение ако се движите на заден ход и Адаптивен Круиз контрол, който е програмиран да поддържа зададена скорост и определена дистанциия с предния автомобил.

Дизайн

Новият Transit Custom съчетава модерния стилен екстериор с ниво на интериорен комфорт, който не бихте очаквали да намерите в търговско превозно средство. И интериорът, и екстериорът са проектирани така, че да са практични и функционални. (виж по-долу).

Изживяване при шофиране

Новият Custom притежава множество функции, които ще подобрвят удоволствието от шофирането. Например – отопляемите, елетрически регулируеми седалки, в комбинация с регулируемия волан обославят перфектното пространство за удобно шофиране. Отзивчивостта и обратната връзка на автомобила ви дадат увереност при всякакви условия – висока скорост, мокра или суха настилка, натоварен или празен. Асистиращите технологии включват още: Асистент при потегляне под наклон, разпределение на въртящия момент и допълнително стабилизиране при страничен вятър.

Забелязва автомобилите, които вие може да пропуснете

Алармирането при движение на крастопът е част от Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка. Когато излизате на заден ход от парко място системата ще засече, ако има движение от двете страни и ще ви сигнализира. Сигнали в двете странични огледала също се активират, за да ви предпазят от невидима заплаха.

Помага ви да спазвате ограничението на скоростта.

Новият Ford Transit Custom идва с Интелигентен ограничител на скоростта, създаден за да ви помогне да спазвате ограниченията за скорост. Първо, камерата за разпознаване на пътни знаци разчита знаците (ако е активирана), след това системата настройва максималната ви скорост според това ограничение.

Адаптивен Круиз контрол

С него системата ще поддръжа заданена от вас скорост, но ако радарът засече автомобил пред вас, то системата започва да спазва определена дистанция, предварително зададена от вас. След като пътят пред вас е чист автомобилът ще възстанови първоначалната зададена от вас скорост.

Технология, която вижда това, което вие не можете

Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка използва радар, за да ви види автомобили, които са в невидимата зона. Два светлинни сигнала са разположени в двете странични огледала на вашия Transit Custom и сигнализират с оранжева светлина за всяко движение.

Нови, отличителни фарове

Освен видимостта новите фарове са с с модерен и отличителен дизайн, допринасящ за новия характер на Transit Custom. За това спомагат и LED дневните светлини интегрирани във фаровете. В допълнение, Автоматичните дълги светлини сами регулират светлинния сноп, за да не допуснат заслепяване на колите срещу вас, без това да намалявата вашата видимост в далечина.

По-лесно и по-сигурно придвижване на заден ход

Камерата за задно виждане показва всичко зад вас на дисплея в централната конзола. Освен обекти, които може да пропуснете, системата показва проекцията на вашето движение, в зависимост от положението на волана. Камерата се включва автоматично, след като включите на задна предавка.

Комфорт и удобство

С регулируеми седалки, hands-free технологии, климатична инсталация, умно измислени места за вещи и др. вие и вашите пътници можете да се насладите на пътуване първа класа.

Да седиш комфортно, по много различни начини

Шофьорската седалка е изцяло регулируема, заедно с волана, за да намерите идеалната позиция за шофиране. Седалката е снабдена и с подлакътник също, докато регулируемата лумбална опора, подгряването на седалките и електрически регулируемата седалка са опции. Да не забравяме и изключително гъвкавата възможност за обръщане на втори ред седалки назад – получаваме комбинация от 6 седалки тип конференция. По този начин получаваме различни варанти на пътническата зона с цел максимално пространство или максимално място за багаж, без да е нужно да демонтираме седалки. Ако все се нуждаем по цялото място за багаж, то лесно можем да демонтираме втори и трети ред седалки.

Hands-free със SYNC 3

SYNC 3 е нашата най-нова информационна версия. Тя е по-бърза и по лесна за употреба с повече гласови команди. Бутоните са по-големи, за по-лесна употреба, а цветният дисплей реагира подобно на смартфон или таблет. SYNC 3 е съвместим с AppLink, Apple’s CarPlay и Android AutoMobile Data Charges, за да максимална свързаност между смартфона ви и дисплея.

Всичко е на мястото си и има място за всичко

Автомобилът има много умно измислени места за вещи, включително върху таблото. На ваше разположение са 12V извод и USB порт. Опционално можете да имамте и 150-Watt, 240V инвертор между седалката на шофьора и пасажера. Умни решения като ролетно покривало, място за шише, място за лаптоп под седалката и др.

Плъзгащи се врати от двете страни

За пълна гъвкавост и лесен достъп Новият Transit Custom е снабден с 2 плъзгащи се врати от двете страни. Усъвършенствани, със скриващ се механизъм, обезшумени и със изискан дизайн. Интегрирани в покрива релси за багажник – по-малко шум, повече икономия. Релсите се прибират в покрива, когато не се използват. Без нужда от монтаж и демонтаж, спестявате гориво поради подобремата аеродинамика. Респективно резултатът е по-малко шум от въздуха.

Изчистете предното стъкло бързо с Quickclear

Удобство, за което ще ви завидят! Утопление на челното стъкло, разработено, за да изведете автомобила си на пътното платно максимално бързо. Само с докосване на бутона ултратънките нишки ще стоплят, размразят и премахнат изпотяването по стъклото. Системата работи за секунди, дори ако навън е смразяващо студено.

Динамика и ефективност

Новият Transit Custom е разработен с цел да максимизира двете – динамика и ефективност. За това помагат новият дизелов EcoBlue 2.0l двигател, автоматичната трансмисия с по-прецизна смяна на предавките и Start-Stop системата.

Производителност, която напълно покрива плановете

EcoBlue 2.0l е усъвършенстван дизелов двигател, който покрива ултраниските емисионни нива на EURO6. Постигаме това без да губим от производителността и динамиката.

Добавка, която премахва замърсяването

Използва се добавката AdBlue, която преобразува NOx емисиите в отработените газове. След това филтър премахва повече от 99% от изходните твърди частици. За целта е нужно резервоарът за AdBlue да бъде пълен със съответната добавка. Системата алармира, ако нивото на течността е недостатъчно.

Използвайте по-малко гориво с Auto Start-Stop

Когато сте заседнали в трафика тази технология може автоматично да изключи двигателя ви (като продължава да поддържа важни системи като фаровете, климатика, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да потеглите просто отпуснете съединителя и включете на първа предавка и системата стартира двигателя ви мигновено. Auto Start-Stop е изключително ефективна за шофиране в градски условия, където може да спести до 10% от разхода на гориво.

Сигурност и безопасност

Безопасността е от първостепенно значение в Новия Transit Custom. В него има множество технологии, които предпазват вас, пасажерите, както и автомобила. Благодарение на всичко това. 

Система, която предпазва пешеходците

Асистентът, предотвратяващ сблъсък, засича по-бавни автомобили пред вас или пешеходци и автомобили, които може да пресекат вашата траектория и ви предупреждава. Ако не реагирата, системата автоматично задейства спирачките. Технологията е създадена, за да намали тежките инциденти и функционира до скорост от 80км/ч.

5-звезди за сигурност от EuroNCAP

Като доказателство за способността му да предпазва вас и пътницте, Новият Transit Custom е оценен с 5 Звезди за сигурност от EuroNCAP

Поддържа ремаркето ви стабилно

Асистентът на стабилността на ремаркето следи за усуквания и люшкане и намалява скоростта на автомобила ви, за да стабилизира отново ремаркето. За целта се задействат и четирите спирачки, до отстраняване на опасността.

Обградени от въздушни възглавници

Новият Transit Custom притежава внушително количество въздушни възглавници. В това число: стандартна за шофьора, опционална за пасажера, високо монтирани, възглавници за тялото и странични тип завеса.

По-здрава каросерия

Заякналата каросерия на Custom осигурява допълнителна защита. Увеличената здравина спомага и за значително подобрение на шума и вибрациите по време на движение. Дизайнът на каросерията е оптимизиран чрез повече от 4500 компютърни симулации и 30 пълни краштеста.

Своевременно алармиране при спаднала гума

Ако засече понижено налягане в някоя от гумите Системата за следене на налягането на гумите сигранизира с икона на вашия инструментален панел.