Способен, надежден и с нисък разход на гориво, като всеки един ван Transit. Удобен, приятен за шофиране и пълен с интелигентни технологии също като лек автомобил Ford. Това е новият Transit Courier.

Дизайн

Екстериор

Екстериорът на Transit Courier е едновременно стилен и практичен. Например, външния дизайн не само му придава съвременен вид, но и подобрява аеродинамиката, за да намали разхода на гориво. Впечатляващите, високотехнологични фарове също ви дават подобрена видимост и са добре защитени от новите предна и задна броня. Заоблените предни ъгли помагат да се намали вероятността от удари и одрасквания при маневри в тесни пространства.

Изработен да е удобен като в лек автомобил, интериора все пак е висококачествен, практичен и издръжлив, нещо което очаквате от търговско превозно средство. Новите седалки са едновременно износоустойчиви и ергономични, за да ви дадат максимална опора. Тяхната позиция е предназначена също така да постави всеки контрол и отделение за съхранение на предмети близо до ръцете ви, включително и интелигентната докинг станция "My Dock" в горната част на арматурното табло, в която можете да поставите мобилния си телефон, MP3 плейър или външна навигационна система.

Пътно поведение

Ford SYNC.

Ford SYNC ви позволява да контролирате вашата музика и да се обаждате или получавате обаждания по мобилния си телефон, с помощта на прости гласови команди. С тях можете лесно да избирате песни от USB или MP3/iPod ®, или когато стриймвате музика от вашия Bluetooth ®-съвместим телефон. Системата може дори да чете входящи текстови съобщения на глас **

Марката и логото на Bluetooth® са притежание на Bluetooth SIG, Inc. и всички случаи на тяхна употреба от Ford Motor Company Limited и свързани с нея компании са на основата на лицензно споразумение. Другите търговски марки и наименования са притежание на съответните им собственици.

По-лесно паркиране назад

Кошчета, ниски стени ... камерата за задно виждане показва каквото и да има зад вас на екран, вграден в огледалото за обратно виждане и се активира автоматично, когато изберете задна предавка. Системата показва също насоки, които да ви помогнат да паркирате в тесни пространства или товарните площадки.

Сензори, които премахват стреса от паркирането

Паркинг сензорите ви помагат да прецените разстоянието между вашия автомобил и препятствията, както пред вас така и зад вас. Когато сензорите засекат обект, те активират звуково предупреждение, което се усилва колкото повече се приближавате към него.

По-малко изморителни пътувания, по-икономични пътешествия

Круиз контролът и адаптивния ограничител на скоростта ви позволяват да държите вашия ван в предварително определени граници. Освен че ви помага да пестите гориво, системата ще намали възможността за превишаване на скоростта.

Комфорт и удобство

Чрез комбиниране на интелигентен, съвременен дизайн и технологии, които съществуват, за да служат на вашите нужди, новият Transit Courier е едновременно ефективно превозно средство и практичен, комфортен офис на колела.

Сигурен дом за всички ваши устройства

Докинг-станцията е проектирана, за да държи вашият смартфон, MP3 плейър или навигация на сигурно място и включва удобен USB порт.

Сигурно място за вашите предмети

Подобно на всяко добро работно място, вашият ван е пълен с интелигентни отделения за съхранение. Дълбоката централна конзола включва пространство за A4 файлове, така че да са ви винаги под ръка. За допълнителна сигурност, отделението под пасажерската седалка може да държи лаптопа ви скрит. Дори панелите на предните врати могат да побират 1,5 литрови бутилки.

Отопляемо челно стъкло Quickclear

Тази функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите сутрини. Само натиснете бутона и системата може да размрази челното стъкло за секунди, дори навън да е под нулата.

Ford Easy-Fuel, против зареждане с грешен тип гориво

С Ford Easy-Fuel е почти невъзможно да заредите автомобила си с погрешно гориво. И тъй като системата за зареждане е без капачка, никога няма да се наложи да докосвате мръсна капачка отново.

Автоматични чистачки

Автоматичните чистачките започват работа в момента, в който открият, че предното стъкло е мокро, след това регулират скоростта си, за да се справят с всякакви атмосферни условия. Можете дори да избирате от шест нива на чувствителност, които определят колко вода се натрупва преди чистачките да се активират. Автоматичните чистачките са на разположение като опция с автоматични фарове (виж по-долу).

Автоматични фарове

Изцяло новият Transit Courier има сензори, които засичат липсата на светлина или когато има внезапна промяна в пътните условия. Например, ако влезете в тунел. Това автоматично кара фаровете да се включат, което може да направи шофирането едновременно по-лесно и по-безопасно. Автоматичните светлини са на разположение като опция в комплект с автоматични чистачки.

Ползи и разходи

Товарно пространство

Новия Transit Courier е построен така, че да максимизира товарното пространство. Ако изберете сгъваемата преградана стена, заедно със сгъващата се до равна повърхност пасажерска седалка можете да увеличите товарната дължина 1,62 м. до 2,59м. Това ще ви дава възможност да прибирате по-дълги предмети като например стълби, тръби или дъски.

Халки за украпване на товар

Странично монтираните точки запазват пода на товарното пространство чист и са съвместими с DIN и ISO.

Easy-clean защита в областта на кабината и товарното пространство

Гумиарното покритие ще помогне да запазите вашата кабината чиста и да избегнете ежедневните удари и ожулвания.

По-ярко осветление

Осветлението в товарното пространство на Transit Courier е стандартно оборудване. Също така, ако ви е необходимо, можете да изберете опцията за LED осветление.

Разходи за експлоатация

Добре обмисления дизайн помага за свеждане на разходите до минимум. Изградената от няколко части задна броня, страничните лайстни и стратегически разположените предни и задни светлини, помагат за предотвратяване или намаляване на щетите при злополука. Това означава по-малко време и пари загубени за ремонти. Високото качество на изработка заедно с износоустойчивите части и компоненти помагат за удължаването на сервизните интервали, спестявайки ви време и пари.

Безмилостно тестван

Всички материали вътре в кабината са преминали през обширни тестове, за да се осигури максимална трайност. По-бавното износване означава, че вашият автомобил ще запази своя професионален външен вид за по-дълго, заедно с висока остатъчна стойност при препродажба.

Дълги сервизни интервали

Всяка част и компонент от новия Transit courier е проектирана за максимална издръжливост и може да функционира по-дълго без поддръжка. Ето защо сервизните интервали са на всеки 30,000 км или една година.

Поддръжка от специалисти във Ford Transit Center

Независимо дали сте собственик на един ван или цял автопарк, можете да разчитате че Ford Transit центровете ще ви помогнат да извлечете максимума от вашите превозни средства. Тези центрове са с персонал от специализирани експерти за продажби и обучени техници. Също така са оборудвани с всичко необходимо, за да осигурят поддържка и обслужване за вашите лекотоварните автомобили Ford, когато ви потрябва.

Ефективност и характеристики

Товарен автомобил, притежаващ всички предимства на лека кола

Предно задвижване, високо разположена шофьорска позиция, модерно сервоуправление и високотехнологичен дизайн на шасито… новият Transit Courier носи усещане за лек автомобил, каквото не сте очаквали от ван.

Бензинови двигатели

Новият 1.0-литров, 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател, с мощност от 100 к.с., 170 Нм въртящ момент и пет-степенна скоростна кутия. В комбинация с други технологии спестяващи гориво като автоматична Start-Stop система, този двигател ви дава мощността, която очаквате от конвенционален 1.6-литров двигател, постигайки около 24% по-нисък разход на гориво и 25% по-ниски CO2 емисии от едва 119г/км (със Start-Stop система).

Мощни и икономични дизелови двигатели

Ако предпочитате дизела, можете да избирате между 1,5 или 1,6-литровите Duratorq TDCi дизелови двигатели: 75 к.с. и 190 Нм, или 95 к.с. и 215 Нм с пет-степенна механична скоростна кутия. И двата двигателя се предлагат с опция за Start-Stop система, докато системата за управление на акумулатора и интелигентното регенеративно зареждане са стандарт за всички двигатели. Двигателят с мощност от 95 к.с. има разход на гориво от едва 3.7 л./км. и CO2 емисии от 97 г./км., което го прави най-икономичният в своя клас.

Автоматична Start-Stop система

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Маневриране с лекота

Радиуса на завиване е изключително малък - 10,5 метра. Резултатът: по-лесно паркиране в тесни пространства и по-добра маневреност в тесните улички.

Купета и капацитет

Твоят идеален ван

Големият избор на външни цветове (включително специалните SVO цветове), джанти и опции за оборудване ви позволяват да изберете перфектен автомобил за своите нужди.

Ван

Дължина: 4157 мм.
Височина: 1747mm
Товарен обем с фиксирана преградна стена: 1.9/2.3 cu.m. (VDA/SAE)
Товарен обем със сгъваема преградна стена: 2.4/2.6 cu.m. (VDA/SAE)
Дължина на товарното пространство: 2.59m
Полезен товар: 660kg.
Брутна маса (GVM): 1795kg
Брой места: 2

Комби

Дължина: 4157mm
Височина: 1747mm
Товарен обем: 0.7/1.0cu.m (с 2-ри ред седалки), 1.7/1.9cu.m (със сгънати 2-ри ред седалки) (VDA/SAE)
Дължина на товарното пространство: 1.4m (до 1-ви седалки)
Полезен товар: 550kg
Брутна маса (GVM): 1780kg
Брой места: 5