Transit Connect

Международен ван на годината 2014

Всеки Transit е проектиран, за да ви върши работа и Transit Connect не е изключение: признат от 24 от най-взискателните професионални съдии в света , който определиха автомобила за Международен ван на годината 2014 .

Издръжлив, практичен и надежден, Transit Connect разполага с впечатляващо товарно пространство : 2.9 куб.м. в L1 (къса база) и 3.6 куб.м. в L2 (дълга база) и полезен товар до около 1000 кг.

Оборудван с гениална преградана стена ви позволява да поберете тръби, стълби и други товари с дължина до 3 метра в L1 и до 3.4 метра в L2

Изборът от модерни бензинови и дизелови двигатели, комбинирани с шестстепенни трансмисии носи високи нива на мощност и въртящ момент, както и изключителна икономия на гориво от 4.8 л /100 км и CO2 емисии от едва 105 г / км.

С гъвкавата предна седалка, ще можете да превозва до трима души във вашия ван, както до седем души във версиите двойна кабина и комби.

Дизайн

Ван, който ще се гордеете, че притежавате

Едно търговско превозно средство има нужда да бъде практично и функционално. Но това не значи, че трябва да изглежда като "кутия на колела". Ето защо Transit Connect е проектиран да изглежда и да се чувства добре, независимо дали сте вътре в кабината или извън нея. С дръзкия си и съвременен стил, който създава поразителен и професионален имидж, това е ван, който ще сте горди да паркирате извън дома си в края на всеки работен ден.

Екстериор

Оформен от кинетичния дизайн на Ford, екстериорът на Connect притежава практичност и стил. Например, Connect има подобрена аеродинамика за по-голяма икономия на гориво и високотехнологични светлини за по-голяма видимост. Резервните части също са проектирани да бъдат лесни за обслужване и подмяна, с цел по-ниски оперативни разходи.

Интериор

Създаден, за да бъде практичен и здрав, изработен да се чувства толкова удобен, колкото е възможно: подобния на лек автомобил интериор е ергономично проектиран да постави всеки контролен уред и отделение за багаж близо до вас.

Цветове

Модерната цветова гама ще ви помогне да създадете добро впечатление за своя бизнес.

Midnight Sky

Frozen White

Panther Black

Blazer Blue

Race Red

Deep Impact Blue

Moondust Silver

Tectonic Silver

Динамика и ефективност

Мощен, ефикасен и с управление като на лек автомобил

Дизел или Бензин, включително революционния двигател 1.0 EcoBoost, Transit Connect ви осигурява най-добрата в класа си икономия на гориво* и изобилие от задвижващи опции, за да отговарят на вашите специфични бизнес нужди и лични предпочитания. Модерните технологии осигуряват изключителна горивна ефективност без компромис с производителността, дори когато вашия ван е напълно натоварен.
С модерен дизайн на шасито и окачването, както и на задвижването на предните колела и сервоусилвателя на волана, вие ще се чувствате сякаш шофирате лек автомобил, а не товарен.

Ford EcoBoost

1.0-литровият 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател доставя 100 к.с. и 170Нм въртящ момент с 6-степенна ръчна трансмисия. Комбинацията с други технологии подобряващи икономията на гориво като например Auto-Start-Stop, тези двигатели ви дават мощността, която очаквате от конвенционален 1.6-литров дивгател, но постигайки около 24% по-добра икономия на гориво и 25% по-ниски CO2 емисии от едва 129г/км.

Мощни и ефикасни дизелови двигатели

Ако предпочитате дизела, можете да изберете 1,5 TDCi дизелов двигател: 75, 100 или 120к.с. в комбинации с 6-степенната механична или 8-степенната автоматична трансмисии.

Използвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Интелигентна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Ford Eco Mode прави оценка на ефекта от вашия стил на шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, превключване на скоростите и начина на спиране, плюс броя на късите и дълги пътувания, които правите. След това интелигентният софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

По-висока аеродинамика за по-нисък разход на гориво

При ниска скорост системата Active Grille Shutter държи предната решетка отворена за по-добро охлаждане на двигателя. Когато увеличите скоростта решетката автоматично се затваря, подобрявайки аеродинамиката и помагайки ви да пестите гориво. 

* Най-добра икономия на гориво в класа си (Декември 2013)

Разходи и функционалност

Практичен, неуморен, с ниски разходи

Изцяло новият Transit Connect осигурява гъвкаво товарно пространство до 3.6 куб.м. (4,4 куб.м., при сгъната предна седалка) и капацитет до почти 1000 кг полезен товар. Гениалните функции на Courier ще защитят едновременно товара и автомобила от тежките работни условия. И тъй като микробусът е проектиран като търговско превозно средство, е направен не само да е надежден, но и да сведе до минимум разходите за експлоатация

Товарно пространство

Transit Connect е построен така, че да максимизира товарното пространство и товарната дължина (до 2.15 м. при L2 модели с преградна стена). Иновативната преграда с отвор за товарене на дълги предмети ще ви позволи да събирате товари с дължина до 3.0 метра в L1 и 3,4 метра в модели L2. Товаренето и разтоварването е замислено да бъде толкова лесно и безопасно, колкото е възможно.

Седалки

Transit Connect се предлага с двойна пасажерска седалка, която ще ви позволи до 3-ма души в кабината на вана. Централната седалка може да се сгъва, предоставяйки ви равна повърхност, върху която да пишете или да използвате лаптоп.

Халки за укрепване на товар

Странично монтираните точки запазват пода на товарното пространство чист и са съвместими с DIN и ISO.

По-ярко осветена кабина за лесно и безопасно товарене

Осветлението в товарното пространство на Transit Connect е стандартно оборудване. Също така, ако ви е необходимо, можете да изберете опцията за LED осветление.

Лесно за почистване покритие на товарното пространство

Гумираното покритие ще помогне да запазите вашата кабина чиста и да избегнете ежедневните удари и ожулвания.

Дълги сервизни интервали

Всяка част и всеки компонент от Transit Connect е проектирана за максимална издражливост и може да функционира по-дълго без поддръжка. Именно, поради този факт, сервизните интервали са удължени на 30,000 км. или на 1 година.

12-годишна гаранция на Ford за пробивна корозия

Като мярка за качеството на автомобила, Transit Connect идва с 12-годишна гаранция за пробивна корозия като стандарт.

Каросерии и капацитет

Какво искате от вашия ван?

С три различни каросерии (Ван, Двойна кабина и Комби), седалки за двама или до седем души, две дължини (L1 & L2) и възможност за полезен товар от 625 до 1,000 кг., вие със сигурност ще намерите Transit Connect, който да отговори на вашите нужди. Също така имате голям избор от тапицерии и нива на оборудване, плюс много опции, които ще ви позволят да персонализирате допълнително вашия нов автомобил. Нашите специални (SVO) опции осигуряват всичко от уникални цветове на купето до индивидуализирани интериорни системи за товарене. За повече подробности, просто попитайте вашия Ford дилър.

Ван

Просторно, добре подредено и силно функционално: багажното пространство разполага с преградна стена (остъклена или неостъклена) и избор за две или три места в кабината. Плъзгаща странична врата и задните товарни врати са монтирани като стандартно оборудване. Освен това, ако ви е нужна, можете да изберете остъклена задна врата тип „клапа”.

L1 (Къса база)

 • Дължина: 4,418mm
 • Височина: 1,861mm
 • Товарен обем: 3m3
 • Максимална дължина на товара: 3m*
 • Полезен товар.: 625kg-825kg
 • Брутна маса (GVM): 2.0T или 2.2T
 • Прикачен товар: до 1200kg

L2 (Дълга база)

 • Дължина: 4,818mm
 • Височина: 1,862mm
 • Товарен обем: 3.6m3
 • Максимална дължина на товара: 3.4m *
 • Полезен товар.: 700kg-1,000kg
 • Брутна маса (GVM): 2.1T, 2.3T или 2.4T
 • Прикачен товар: до 1,200kg

*При модели с преградна стена с отвор за дълги предмети и двойна пасажерска седалка.