Ford Transit е най-големият ван в новата гама. С богат избор от междуосия, кабини, височини на покрива, двигатели и други, тя ви предоставя широка гама от опции да изберете своето превозно средство. С една дума , какъвто и да са вашия бизнес и вашите изисквания, ще намерите Transit специално предвиден за тази работа.

Дългият списък с най-съвременните технологии включва Ford SYNC с Emergency Assistance, Адаптивен круиз контрол и Curve Control. Всички те са там, за да направят живота ви по-лесен като много от тези системи работят автоматично , оставяйки ви да се концентрирате върху по-важни неща .

Други технологии, като например интелигентно регенеративно зареждане, също дават възможност новите двигатели на Transit още по-ефективни.

Що се отнася до товарното пространство, колко би могло да ви трябва? Изцяло новият Transit има огромен максимален товарен обем до 15.1 куб.м. и способността да побере предмети с дължина до 4,2 метра (със стандартна преградна стена).

Дизайн

Екстериор

Външния дизайн на Transit съчетава съвременен дизайн с практическа насоченост. Например, подобрената аеродинамика помага да достави по-голяма горивна ефективност, докато високотехнологичните светлини дават по-добра видимост. Резервните части също са проектирани да бъдат лесни за подмяна, а сервизното обслужвате да е по-бързо, всичко това с цел по-ниски експлоатационни разходи.

Интериор

Създаден, за да бъде практичен и здрав, изработен да бъде колкото се може по-комфортен: интериор като в лек автомобил – проектиран да е ергономичен и да постави всеки един контролен уред близо до вас.

Пътно поведение

Бъдете свързани

Където и да ви отведе вашата работа, Transit непрекъснато ще ви държи във връзка. Серията иновативни технологии ще направи шофирането и паркрането по-лесни. Освен това, в добре оборудваната кабина, можете да използвате прости гласови команди, за да се обаждате или да приемате обаждания докато шофирате. По този начин ще можете да вършите работа докато пътувате, с ръце на волана и с поглед към пътя.

Ford SYNC

Ford SYNC ви позволява да контролирате вашата музика и да се обаждате или получавате обаждания по мобилния си телефон, с помощта на прости, директни гласови команди. Можете да използвате гласови команди, за да избирате песни от USB или MP3/iPod ®, или когато стриймвате музика от вашия Bluetooth ®-съвместим телефон. Системата може дори да чете входящи текстови съобщения на глас **
Марката и логото на Bluetooth® са притежание на Bluetooth SIG, Inc. и всички случаи на тяхна употреба от Ford Motor Company Limited и свързани с нея компании са на основата на лицензно споразумение. Другите търговски марки и наименования са притежание на съответните им собственици.

По-малко изморителни пътувания, по-икономични пътешествия

Адаптивният круиз контрол ви позволява предварително да зададете скорост и след това я поддържа, докато не натиснете спирачката или газта. Чрез бутоните на волана можете да регулирате скоростта, докато шофирате.
В допълнение, регулируемият ограничител на скоростта ви помага да карате в рамките на предварително определени граница, която сте задали. Освен че ви помага да пестите гориво, системата може да сведе до минимум вероятността за превишена скорост. Двете технологии едновременно ви носят практическа полза и могат да направят дългите ви пътувания по-приятни.

По-лесно паркиране назад

Кошчета, ниски стени ... камерата за задно виждане показва каквото и да има зад вас на екран, вграден в огледалото за обратно виждане и се активира автоматично, когато изберете задна предавка. Системата показва също насоки, които да ви помогнат да паркирате в тесни пространства или товарните площадки.

Сензори, които премахват стреса от паркирането

Паркинг сензорите ви помагат да прецените разстоянието между вашия автомобил и препятствията, както пред вас така и зад вас. Когато сензорите засекат обект, те активират звуково предупреждение, което се усилва колкото повече се приближавате към него.

Комфорт и функционалност

Освен че ще ви предостави максимална полза и удобство, Transit е построен, за да направи вашата работата по-лесна. Превозното средство включва широка гама от гениални функции и технологии и веднага след като ги изпитате, ще се чудите как сте се справяли без тях.

Нови, по-удобни предни седалки

Седалката на водача е напълно регулируемa, заедно с волана, така че да намерите своята идеална позиция на шофиране. Има вграден подлакътник докато регулируемата лумбална опора и отопляеми седалки са опции. В действителност седалките едновременно отговарят на всички търговски стандарти за устойчивост и са удобни както тези, които ще намерите в лек автомобил.

Всичко, от което се нуждаете, за да работите в движение

Кабината е специално направена, за да ви помага във вашата всекидневна работа. Ако изберете двойна пасажерска седалка, например, средната седалка в серията Trend е снабден с разтегателна маса, която е достатъчно голяма за лаптоп или клипборд. Освен това има: скрито отделение за съхранение на вещи под двойната седалка с 93 литра пространство; отделение в арматурното табло за вашия мобилен телефон или MP3/iPod (включително ел. извод); жабка, в която можете поберете папки с размер A4, както и няколко удобни поставки за бутилки и чаши.

Система, която да ви забавлява и информира

Широк набор от усъвършенствани развлекателни и информационни възможности включват аудио/визуална система с DAB радио, CD плейър, USB порт, премиум високоговорители, мултифункционален дисплей, навигационна система с покритие за цяла Европа и Ford SYNC. Сателитната навигация ще бъде на разположение от септември 2014 година.

Странични огледала

Лесно е да повредите странични огледала, когато влизате или излизате от тесни пространства, или паркирате в тесни улици. Допълнителните електрически сгъваеми огледала могат да помогнат да се избегне това чрез сгъване с натискането на един бутон. И тъй като те са отопляеми, можете да потегляте по-бързо и по-безопасно в мразовитите сутрини.

Автоматични чистачки

Автоматичните чистачките започват работа в момента, в който открият, че предното стъкло е мокро, след това регулират скоростта си, за да се справят с всякакви атмосферни условия. Можете дори да избирате от шест нива на чувствителност, които определят колко вода се натрупва преди чистачките да се активират. Автоматичните чистачките са на разположение като опция с автоматични фарове (виж по-долу).

Автоматични фарове

Transit има сензори, които засичат липсата на светлина или когато има внезапна промяна в пътните условия. Например, ако влезете в тунел. Това автоматично кара фаровете да се включат, което може да направи шофирането едновременно по-лесно и по-безопасно. Автоматичните светлини са на разположение като опция в комплект с автоматични чистачки.

Лесно за почистване товарно пространство

Издръжливото покритие на пода на товарното пространство е част от стандартното оборудване. Тази подложка предпазва не само пода на микробуса, но също така помага за намаляване на шума, докато шофирате. И тъй като това покритие се издига на 100 мм. от двете страни, е лесно чистене или измиване.

Ford Easy-Fuel, против зареждане с грешен тип гориво

Ford Easy-Fuel прави почти невъзможно да заредите автомобила си с погрешно гориво. И тъй като системата за зареждане е без капачка, никога няма да се наложи да докосвате мръсна капачка отново.

Регулируема кормилна колона

За да ви помогне да откриете най-удобната, идеална за вас позиция за управление, кормилната колона, лесно се настройва във височина и дълбочина.

Отопляемо челно стъкло Quickclear

Тази функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите сутрини. Само натиснете бутона и системата може да размрази челното стъкло за секунди, дори навън да е под нулата.

Ползи и разходи

Максимална продуктивност. Минимални разходи за експлоатация

Transit предоставя впечатляващи функционалност и гъвкавост. Което и междуосие, височина на покрива, или каросерия да изберете е гарантирано, че ще получите огромно товарно пространство и дължина на товарване. Оформлението на товарното пространство е специално проектирано, за да увеличи максимално наличното пространство. В резултат на това цялата гама има място за до четири европалета и до пет в L4 (Jumbo) модела. Страничните и задните врати са направени така, че да улесняват товаренето и разтоварването на вашия автомобил. И докато функционалността на новия Transit ще помогне на вашия бизнес да прави пари, ниските експлоатационни разходи ще ви помогнат да ги пестите.

Най-ефикасния начин да използвате товарното пространство

Товарната площ на Transit сега е по-добра от всякога. Ъгълът на страничните стени е променен, а покрива – повдигнат леко, за да се максимизира полезния обем. Всички микробуси са с около 300 мм. по-дълги, за да се гарантира побирането на стандартно дълги тръби, дъски, стълби ...

Повече място за дълги товари

Вашият ван лесно ще побере товар, който други ванове биха могли единствено на покрива. В действителност, Transit има повишена дължина на товарното пространство, така че в зависимост от модела, който изберете, можете да приберете товари с дължина до: 3,04 метра, 3,49 метра и 4,21 метра на нивото на пода, до преградната стена.

Стъпенка за по-лесен достъп

Широка стъпенка, с покритие против подхлъзване е интегрирана в задната броня, правейки достъпа по-лесен и удобен.

Халки за закрепване на товар

Странично монтираните точки спомагат за поддържане на пода на товарния отсек чист и са съвместими едновременно с DIN и ISO, също като стоманената преграда, която е част от стандартното оборудване.

По-ярко осветление

Новите светлини са много по-ярки от тези в предишните модели, и освен това са стандартно оборудване. Можете също така, ако е необходимо, да изберете опцията за ултра-ярко LED осветление. При превозно средство с такъв размер, това е изключително практична функция.

Надеждни странични врати

Когато имаш толкова много място за товар страничните врати са от жизненоважно значение и тъй като те често се използват много, целия механизъм е построен с идеята за максимална лекота на използване и дълготрайност.

Широко отварящи се задни врати

Издръжливите задни врати включват изолация на 360 градуса, която помага за намаляване на шума, прави затварянето по-сигурно и предотвратява навлизането на вода в товарната зона. В зависимост от модела, вратите могат да се отварят и „заключват” на 90 градуса. Светлоотразителните стикери от вътрешната страна на вратите осигуряват сигнал с висока видимост към останалите участници в движението, когато вратите са отворени на 90 градуса.

Дълги сервизни интервали

Всяка част и всеки компонент от новия Transit е проектирана за максимална издържливост и може да функционира по-дълго без поддръжка. Информация за сервизни интервали може да намерите тук или в секция Сервиз и услуги -> Наръчници -> Сервизен портфейл.

12-годишна гаранция на Ford за пробивна корозия

Като мярка за качеството на автомобила, Transit идва с 12-годишна гаранция за пробивна корозия като стандарт.

Нова генерация икономични дизелови двигатели

В лекотоварната си гама Ford вгражда иновативни дизелови двигатели EcoBlue от ново поколение. Надграждайки технологиите на многократно награждаваните бензинови Ford EcoBoost двигатели, дизеловите EcoBlue агрегати осигуряват ненадмината комбинация от икономичност, динамика и рафинираност.

2.0-литровият EcoBlue е наличен с мощност 105, 130 и 170 к.с., а отзивчивостта му е подобрена чрез 20% повече въртящ момент при 1250 об/мин и е до 13% по-икономичен. Новият двигател е два пъти по-тих в сравнение с досегашния аналогичен 2.2-литров дизелов TDCi, а удължените интервали на сервизно обслужване на 40 000 км или 2 години водят до по-ниски експоатационни разходи.

По-ефикасен начин за презареждане на акумулатора

За разлика от традиционните системи, Интелигентното регенеративно зареждане се активира единствено, когато има нужда. Това помога да спестите още повече гориво и още повече намалява емисиите.

Автоматична Start-Stop система

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Интелигентна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Ford Eco Mode прави оценка на ефекта от вашия стил на шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, превключване на скоростите и начина на спиране, плюс броя на късите и дълги пътувания, които правите. След това интелигентният софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Повишена икономичност, намалени емисии

Изберете серията "ECOnetic" и ще получите 7% увеличени предавателни числа. Освен това ще се възползвате от подобрена икономия на гориво и намалени емисии: едва 169 г. CO2/km.

Контрол на ускорението

Тази иновативна нова система контролира нивото на ускорение на вашия автомобил в зависимост от това дали е в ненатоварено или частично натоварено състояние. В резултат на това можете да очаквате да намалите разхода на гориво с до 15%, в зависимост от вашия стил на шофиране. Технологията може да помогне и за намаляване на износването на двигателя, спирачките и гумите, както и на други компоненти.

Индикатор за смяна на предавките

Светлина на арматурното табло ви казва кога да смените предавката за максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко едно пътуване по-икономично.

Купета и капацитет

Един ван, безброй варианти

Един, двама или повече пасажери. Средна, дълга, удължена и Jumbo Удължена колесна база. Висок, среден или нисък покрив. Изберете Transit и ще можете да конфигурирате автомобил, който сякаш е проектиран точно за вашия бизнес.