Пътнически автомобил от ново ниво

Изключителен комфорт, интелигентен дизайн, иновативни технологии и простор за до 9 души. Това, плюс поведение като на лек автомобил и ултра-модерен и нов екстериор.

 Най-новите технологии за Ваше улеснение и комфорт.

Новият Ford Tourneo Custom се предлага с внушителен списък от интелигентни технологии, подпомагащи шофьора като Система за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка и Интелигентен ограничител на скоростта, който използва Система за разчитане на пътни знаци и ще ви помогне да спазите пътното ограничение. Система за засичане на движение ако се движите на заден ход и Адаптивен Круиз контрол, който е програмиран да поддържа зададена скорост и определена дистанциия с предния автомобил.

Дизайн

Удоволствие от шофирането

Лесно управление и супер гъвкаво пространство

Забелязва автомобилите, които вие може да пропуснете

Алармирането при движение на крастопът е част от Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка. Когато излизате на заден ход от парко място системата ще засече, ако има движение от двете страни и ще ви сигнализира. Сигнали в двете странични огледала също се активират, за да ви предпазят от невидима заплаха.

Помага ви да спазвате ограничението на скоростта.

Новият Ford Tourneo Custom идва с Интелигентен ограничител на скоростта, създаден за да ви помогне да спазвате ограниченията за скорост. Първо, камерата за разпознаване на пътни знаци разчита знаците (ако е активирана), след това системата настройва максималната ви скорост според това ограничение.

Адаптивен Круиз контрол

С него системата ще поддръжа заданена от вас скорост, но ако радарът засече автомобил пред вас, то системата започва да спазва определена дистанция, предварително зададена от вас. След като пътят пред вас е чист автомобилът ще възстанови първоначалната зададена от вас скорост.

Технология, която вижда това, което вие не можете

Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка използва радар, за да ви види автомобили, които са в невидимата зона. Два светлинни сигнала са разположени в двете странични огледала на вашия Tourneo Custom и сигнализират с оранжева светлина за всяко движение.

Нови, отличителни фарове

Ксенонови HID фарове осигуряват перфектна видимост пред вас. Освен видимостта новите фарове са с с модерен и отличителен дизайн, допринасящ за новия характер на Tourneo Custom. За това спомагат и LED дневните светлини интегрирани във фаровете. В допълнение, Автоматичните дълги светлини сами регулират светлинния сноп, за да не допуснат заслепяване на колите срещу вас, без това да намалявата вашата видимост в далечина.

По-лесно и по-сигурно придвижване на заден ход

Камерата за задно виждане показва всичко зад вас на дисплея в централната конзола. Освен обекти, които може да пропуснете, системата показва проекцията на вашето движение, в зависимост от положението на волана. Камерата се включва автоматично, след като включите на задна предавка.

Въздушно задно окачване

С него системата автоматично се регулира, за да поддържа правилната височина, както при натоварен, така и при празен автомобил. Това означава приятно возене при всякакви обстоятелства.

Ford SYNC Спешна помощ

Важна част от Ford SYNC е Спешната помощ. В случай на инцидент (при задействана въздушна възглавница или деактивирана горивна помпа) системата използва Bluetooth, свързвайки се чрез вашия телефон, за да осъществи обаждане до телефон за спешни случаи. Жизнено важно – системата може да изпрати GPS координати, ако вие не можете.

Комфорт и удобство

С регулируеми седалки, hands-free технологии, двузонова климатична инсталация, умно измислени места за вещи и др. вие и вашите пътници можете да се насладите на пътуване първа класа.

Да седиш комфортно, по много различни начини

Шофьорската седалка е изцяло регулируема, заедно с волана, за да намерите идеалната позиция за шофиране. Седалката е снабдена и с подлакътник също, докато регулируемата лумбална опора, подгряването на седалките и електрически регулируемата седалка са опции. Да не забравяме и изключително гъвкавата възможност за обръщане на втори ред седалки назад – получаваме комбинация от 6 седалки тип конференция. По този начин получаваме различни варанти на пътническата зона с цел максимално пространство или максимално място за багаж, без да е нужно да демонтираме седалки. Ако все се нуждаем по цялото място за багаж, то лесно можем да демонтираме втори и трети ред седалки.

Hands-free със SYNC 3

SYNC 3 е нашата най-нова информационна версия. Тя е по-бърза и по лесна за употреба с повече гласови команди. Бутоните са по-големи, за по-лесна употреба, а цветният дисплей реагира подобно на смартфон или таблет. SYNC 3 е съвместим с AppLink, Apple’s CarPlay и Android AutoMobile Data Charges, за да максимална свързаност между смартфона ви и дисплея.

Всичко е на мястото си и има място за всичко

Автомобилът има много умно измислени места за вещи, включително върху таблото. На ваше разположение са 12V извод и USB порт. Опционално можете да имамте и 150-Watt, 240V инвертор между седалката на шофьора и пасажера. Умни решения като ролетно покривало, място за шише, място за лаптоп под седалката и др.

Плъзгащи се врати от двете страни

За пълна гъвкавост и лесен достъп Новият Tourneo Custom е снабден с 2 плъзгащи се врати от двете страни. Усъвършенствани, със скриващ се механизъм, обезшумени и със изискан дизайн. Интегрирани в покрива релси за багажник – по-малко шум, повече икономия. Релсите се прибират в покрива, когато не се използват. Без нужда от монтаж и демонтаж, спестявате гориво поради подобремата аеродинамика. Респективно резултатът е по-малко шум от въздуха.

Изчистете предното стъкло бързо с Quickclear

Удобство, за което ще ви завидят! Утопление на челното стъкло, разработено, за да изведете автомобила си на пътното платно максимално бързо. Само с докосване на бутона ултратънките нишки ще стоплчт, размразят и премахнат изпотяването по стъклото. Системата работи за секунди, дори ако навън е смразяващо студено.

Tourneo Custom като шатъл

С фокус към пътниците, Новият Tourneo Custom L2 (дълга база) предлага щедро пространство в багажното отделение. Достъпът до задните седалки е лесен от задната врата. Предлага се с всички модификации, включително с кожена тапицерия.

Динамика и ефективност

Динамика и ефективност като при лек автомобил

Новият Tourneo Custom е разработен с цел да максимизира двете – динамика и ефективност. За това помагат новият дизелов EcoBlue 2.0l двигател, автоматичната трансмисия с по-прецизна смяна на предавките и Start-Stop системата.

По-дълги сервизни интервали за по-малко време извън пътя

2.0-литровият Ford EcoBlue е издръжлив и надежден двигател със сервизни интервали до 60 000 км или 2 год.

Производителност, която напълно покрива плановете

2.0-литровият EcoBlue е усъвършенстван дизелов двигател, който покрива ултраниските емисионни нива на EURO6.2. Постигаме това без да губим от производителността и динамиката.

Добавка, която премахва замърсяването

Използва се добавката AdBlue, която преобразува NOx емисиите в отработените газове. След това филтър премахва повече от 99% от изходните твърди частици. За целта е нужно резервоарът за AdBlue да бъде пълен със съответната добавка. Системата алармира, ако нивото на течността е недостатъчно.

Използвайте по-малко гориво с Auto Start-Stop

Когато сте заседнали в трафика тази технология може автоматично да изключи двигателя ви (като продължава да поддържа важни системи като фаровете, климатика, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да потеглите просто отпуснете съединителя и включете на първа предавка и системата стартира двигателя ви мигновено. Auto Start-Stop е изключително ефективна за шофиране в градски условия, където може да спести до 10% от разхода на гориво.

SelectShift Автоматична трансмисия

Трите варианта на двигателя – 130к.с., 150 к.с. и 170к.с. се предлагат с 6 степенната автоматична трансмисия. Тя е проектирана с цел да осъществи лесно и релаксиращо шофиране, най-вече в натоварения трафик. Трансмисията ви позволява да сменяте предавките ръчко посредством бутони на срокостния лост.

Сигурност и безопасност

Безопасността е от първостепенно значение в новия Tourneo Custom. В него има множество технологии, които предпазват вас, пасажерите, както и автомобила. Благодарение на всичко това.

Tourneo Custom е оценен с 5 звезди за сигурност от Euro NCAP.

Система, която предпазва пешеходците

Асистентът, предотвратяващ сблъсък, засича по-бавни автомобили пред вас или пешеходци и автомобили, които може да пресекат вашата траектория и ви предупреждава. Ако не реагирата, системата автоматично задейства спирачките. Технологията е създадена, за да намали тежките инциденти и функционира до скорост от 80км/ч.

5-звезди за сигурност от EuroNCAP

Като доказателство за способността му да предпазва вас и пътницте, Новият Tourneo Custom е оценен с 5 Звезди за сигурност от EuroNCAP

Поддържа ремаркето ви стабилно

Асистентът на стабилността на ремаркето следи за усуквания и люшкане и намалява скоростта на автомобила ви, за да стабилизира отново ремаркето. За целта се задействат и четирите спирачки, до отстраняване на опасността.

Контрол на стабилността при натоварено състояние

Този асистент настройва Електрическата система за стабилност в зависимост от товара, който превозвате. Това гарантира стабилността на автомобила без значение дали е натоварен или не.

Обградени от въздушни възглавници

Новият Tourneo Custom притежава внушително количество въздушни възглавници. В това число: стандартна за шофьора, опционална за пасажера, високо монтирани, възглавници за тялото и странични тип завеса.

По-здрава каросерия

Заякналата каросерия на Custom осигурява допълнителна защита. Увеличената здравина спомага и за значително подобрение на шума и вибрациите по време на движение. Помага за сигурността на децата. Проектиран да помага в предпазването на децата, Custom е сигурен при всяко пътуване. Той е снабден с ISOFIX за детска седалка за улеснение и сигурност.

Своевременно алармиране при спаднала гума

Ако засече понижено налягане в някоя от гумите Системата за следене на налягането на гумите сигранизира с икона на вашия инструментален панел.

Стилове на каросерия

Избор от стилове на каросерията Можете да конфигурирате вашия Tourneo Custom с осем или девет седалки. И в двата случая имате избор между вариант L1 (къса колесна база) или L2 (дълга колесна база).

Вариантът L1 е с дължина 4,97 м, а вариантът L2 – 5,34 м. Допълнителните 370 мм на L2 осигуряват повече място за багаж зад третия ред седалки. В резултат на това, при извадени задни седалки автомобилът предоставя до 6,8 кубични метра обем за багаж, в сравнение с 6,0 кубични метра при L1, които също са предостатъчни.

Тъй като височината му е под два метра, Tourneo Custom отговаря на ограниченията на повечето автомобилни паркинги.

Освен това, за всеки стил на каросерията има две или три нива на обзавеждане, плюс редица опции за оборудване.

L1 (Къса колесна база)

Колесна база: 2933 мм
Обща дължина: 4,97 м
8 –9 седалки

L2 (Дълга колесна база)

Колесна база: 3300 мм
Обща дължина: 5,34 м
8 –9 седалки