Tourneo Connect

Tourneo Connect е различно, интелигентно решение за превоз на пътници.

Интелигентен, защото е гъвкав: ще можете да поберете до пет души в Tourneo Connect и до седем в Grand Tourneo Connect. Благодарение на конфигурирането на седалките в до 16 различни варианта, ще можете лесно да създадете необходимото ви място, било то за багаж, оборудване или пасажери.

Интелигентен, защото можете да се насладите на невероятна динамика и изключителна икономия на гориво при избор от модерни бензинови и дизелови двигатели. Революционният EcoBoost бензинов двигател например, осигурява до 8.0 л / 100 км при версията 1.6 л и 150 к.с., и до 5.6 л / 100 км в при 1.0 л. 100 к.с. Съвременните дизелови варианти ще ви предоставят до 4.4 л / 100 км.

Интелигентен, защото забележителните технологии могат да направят живота ви по-лесен. От Ford SYNC с гласово управление, която ви позволява да набирате, да приемате телефонни обаждания и да управлявате музиката си с прости гласови команди, до Active City Stop, която може да помогне за предотвратяване на сблъсъци при ниски скорости като спира вместо вас.

Интелигентен, за да можете да сте спокойни: Tourneo Connect е първият и единственият автомобил в своя сегмент постигнал максимален рейтинг от 5 звезди за безопасност от Euro NCAP.

Добавете всичките функции и удобства, които очаквате от един премиум пътнически автомобил, плюс дизайн и качествена изработка, построен да бъде надежден, Tourneo Connect може да бъде интелигентния избор за вас.

Tourneo Connect 

5 места

Grand Tourneo Connect

5 или 7 места

Динамика

Извлечете максимума от своя бензинов двигател

1.0-литровият, 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател доставя 100 к.с. и 170Нм въртящ момент с 6-степенна ръчна трансмисия. Комбинацията с други технологии подобряващи икономията на гориво като например Auto-Start-Stop, тези двигатели ви дават мощността, която очаквате от конвенционален 1.6-литров дивгател, но постигайки около 24% по-добра икономия на гориво и 25% по-ниски CO2 емисии от едва 129 г/км.

Мощни и ефикасни дизелови двигатели

Ако предпочитате дизела, можете да избирате между три различни 1,6-литрови Duratorq TDCi дизелови двигатели: 75 к.с., 220 Нм, 95 к.с. с 275 Нм и пет-степенна механична скоростна кутия или 115 к.с., 260 Нм и шест-степенна механична трансмисия.

Икономичност

Използвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Интелигентна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Ford Eco Mode прави оценка на ефекта от вашия стил на шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, превключване на скоростите и начина на спиране, плюс броя на късите и дълги пътувания, които правите. След това интелигентният софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

По-висока аеродинамика за по-нисък разход на гориво

При ниска скорост системата Active Grille Shutter държи предната решетка отворена за по-добро охлаждане на двигателя. Когато увеличите скоростта решетката автоматично се затваря, подобрявайки аеродинамиката и помагайки ви да пестите гориво.

По-ефективен начин за зареждане на акумулатора

За разлика от конвенционалните системи, системата за интелигентно зареждане на акумулатора се включва единствено, когато е необходимо и ако е възможно избягва да го прави по време на ускорение. Това може да помогне както за намаляване на разхода, така и за допълнителното намаляване на вредните емисии.

Управление

Невероятно управление, което е винаги под ваш контрол

Tourneo Connect е проектиран така, че да ви даде както максимален контрол и комфорт на управлението, така и увереност при висока скорост, при мокра и суха настилка, без значение дали возите хора или не.

Лесен за шофиране

С 5 или 6 степенна трансмисия и високия си въртящ момент, винаги получавате мощността, от която се нуждаете с по-редки смени на предавките. С радиус на завой от едва 11.3 м., ще ви е много по-лесно, когато се наложи да маневрирате в натоварен трафик или тесни пространства.