Интелигентни технологии и ултра съвременен стил, въодушевяваща динамика и прецизно управление: всичко отличава изцяло новия S-MAX от останалите. Многофункционалност, практичност и икономичност са присъщи характеристики на автомобила. А с гамата забележителни технологии, това е един от най-интелигентните 7-местни автомобили. Активен начин на живот? Открили сте автомобилът създаден за това.

ДИЗАЙН

Интелигентен и усъвършенстван: въплъщение на стила

Удобен, но стимулиращ. Отпускащ, но вълнуващ. Влезте в изцяло новия S-MAX и усетете усъвършенствания интериор: динамична обител, която съчетава свръхмодерен стайлинг с превъзходни детайли и забележителни технологии.

ТЕХНОЛОГИИ

Сервоусилване на волана, което реагира при всяка ситуация

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) автоматично се адаптира към скоростта ви и условията. При ниска скорост системата позволява на волана да се върти по-леко и лесно, подобрявайки маневреността. При висока скорост, когато имате нужда от по-добър контрол, тя прави движенията на волана по-трудни. Сега с дрифт контрол, EPAS взема под внимание страничните ветрове и други условия при шофиране, докато активният контрол на вибрациите редуцира всякакви нежелани трептения на волана.

Предна камера с разделен изглед

Малка (опционална) камера, разположена отпред на изцяло новия S-MAX, предава разделено на две изображение върху мултифункционалния дисплей на автомобила, така че можете да виждате превозни средства, велосипедисти или пешеходци, приближаващи от двете страни. Тази опционална нова технология е безценна, ако излизате от тясно паркомясто или се включвате в оживен път, където видимостта е ограничена.
Вижте видеото

Паркиране и излизане от паркомясто без стрес

Чрез съчетание на различни технологии системата Активен асистент за паркиране прави повече от това да управлява волана при успоредно паркиране. С Park Out Assist (POA) тя ви помага и да излезете от паркомясто. Системата за перпендикулярно паркиране PPA открива дали има достатъчно място, в което да се вмести автомобилът ви, след което управлява волана за влизане в това място на заден ход. А ако има някакви странични препятствия, функцията Помощ при странично паркиране (SPA) ви предупреждава.

По-лесно движение на заден ход, тъй като може да видите какво има отзад

Колчета, парапети, ниски стени...камерата за задно виждане (опционална) показва всичко, което е зад автомобила, на екран, вграден в дисплея на централната конзола, и се активира автоматично, когато изберете задна предавка. Системата извежда и виртуални насоки, за да ви помогне да паркирате в най-малките пространства.

Усъвършенствана система ви помага да останете във вашата лента

Системата за оставане в лентата (стандартно оборудване от ниво Titanium) използва предна камера, за да засече, ако неволно напуснете лентата. Тогава функцията Lane Keeping Alert ви предупреждава чрез вибрации на волана и чрез извеждане на визуално предупреждение. Ако реагирате със закъснение или изобщо не реагирате, функцията Lane Keeping Aid ви предоставя помощ при управление на волана, за да ви помогне да се върнете безопасно обратно в лентата. Технологията е предназначена за пътища с много ленти (например магистрали), така че ще се дезактивира автоматично при скорости под 65 км/ч или може да се изключи ръчно.

КОМФОРТ И УДОБСТВО

Панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Само с едно натискане на бутон електроуправляемата щора на покрива се прибира и позволява на естествената светлина да проникне през фиксирания панорамен покрив. В същото време слънцеотражателното стъкло държи хладно и ви предпазва от вредните UV лъчи.

Поддържане на идеалната температура

Мощен климатроник ви помага да се затоплите или охладите. Предлаганата система за двузоново автоматично електронно управление на температурата (DEATC) позволява също на вас и вашия пътник да изберете предпочитаната от всеки температура.

Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази умна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

Интелигентна система за разположение на седалките за максимална гъвкавост

Гъвкавата система за разположение на седалките предоставя щедро пространство за общо 7 човека, като сгъването на втория и третия ред седалки позволява разнообразни конфигурации за сядане и съхранение на багаж. Например, вторият и третият ред седалки могат да бъдат сгънати с едно натискане на бутон, което незабавно създава пространство за вашето спортно оборудване или обемисти покупки от типа "направи си сам".

Поддържа ви в границите на разрешената скорост

Функцията Intelligent Speed Assist (ISA) е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата за разпознаване на пътните знаци (TSR) (стандартно оборудване от ниво Trend) автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната ви скорост спрямо това ограничение.

Хендсфри врата на багажника за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и изцяло новият S-MAX усети близостта на вашия ключодържател за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

Безключов означава безпроблемен

Системата за безключов достъп на Ford ви позволява да отключвате и заключвате автомобила без да се налага да изваждате ключа си от джоба или чантата. Тази функция (стандартно оборудване при Titanium и Titanium Sport) ви спестява неудобство, когато ръцете ви са заети.

Стартирайте двигателя с едно докосване на бутон

Вече не е необходимо да използвате ключа си. Просто натиснете бутона за стартиране на двигателя, при натиснат педал на съединителя (или педал на спирачката при моделите с автоматична трансмисия) и двигателят оживява.

Hi-Fi звук

Аудио система на Ford с девет високоговорителя идва като стандартно оборудване с Ford SYNC 3 и предоставя изключителна чистота на звука в целия автомобил. Опционална навигационна система Sony с DAB радио осигурява още по-добро слушателско изживяване и включва 12 високоговорителя Sony.

Ford SYNC 3. Усъвършенствана хендсфри и сензорна технология

Системата от ново поколение SYNC 3 на Ford ви позволява да свързвате безжично своя мобилен телефон и MP3 плейър. Може да управлявате своя телефон, музика, навигационна система и климатроник чрез прости, интуитивни гласови команди или чрез 8-инчов цветен сензорен екран.

Автопилот, който се адаптира автоматично

С технологията Адаптивен автопилот вие избирате скоростта, с която искате да шофирате и системата ще я поддържа. Ако вграденият радарен сензор засече автомобил пред вас, тя ще намали скоростта, за да поддържа предварително зададено разстояние. Когато пътят отпред е чист, системата ще ускори до вашата избрана скорост.

ЗАДВИЖВАНЕ И ДИНАМИКА

Усъвършенствано окачване за отлична возия и управление

Изцяло ново усъвършенствано многораменно задно окачване, комбинирано с подобрено предно окачване „McPherson strut“ осигурява отличен контрол на колелата и качество на возията в допълнение към бързо откликващото управление на автомобила.

Интелигентна информационна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Eco Mode на Ford непрекъснато оценява ефектите от вашето шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, смяна на предавките и плавност плюс броя на кратките и дългите пътувания, които сте направили. След това интелигентен софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

По-ефективен начин да презаредите акумулатора

За разлика от традиционните системи тази система за интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това спомага за още по-голяма икономия на гориво и за допълнително намаляване на емисиите.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Система, която спомага за защита на пешеходците

Системата за помощ преди сблъсък с разпознаване на пешеходци разпознава хора (и големи обекти) на пътя пред вас или такива, които могат да пресекат пътя на автомобила, и ви предупреждава за тяхното присъствие. Ако не реагирате, системата автоматично прилага спирачките. Тази нова технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 80 км/ч.

Предни фарове, които ви помагат да виждате зад завои

Опционалните адаптивни светлини с динамични предни фарове с LED технология не са просто впечатляващи; те са интелигентни. Серия светодиоди създават прецизен светлинен модел и тяхната интензивна ярка естествена светлина осветява по изключителен начин. Дневни светлини също са включени. А LED индикаторни ленти за завой заместват традиционните "мигащи" светлини, като светят последователно в посоката на завоя за висока видимост от останалите водачи. Допълнително функцията за дълги светлини Glare Free High Beam се регулира автоматично за максимална видимост без заслепяване на останалите водачи. По забележителен начин тези нови фарове/светлини следват също пътя и ви помагат да виждате по-ясно, когато правите завой.

Допълнителна мощност за аварийно спиране

Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се контролира автоматично посредством функцията ESP, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично.

Огледала, които виждат това, което вие не можете

Опционалната Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост (BLIS) може да ви помогне да смените лентата по-безопасно благодарение на радарни сензори, които засичат мъртвите точки на видимост от всяка страна на вашия автомобил. Ако засекат превозно средство, което не можете да видите, на съответното странично огледало светва оранжева светлина, за да ви предупреди. BLIS притежава и напълно нова технология - предупреждение за насрещен трафик.

Ford SYNC 3 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 3 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Ford Emergency Assistance действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици

Увереност при трудни пътни условия

Автомобилът е снабден с Електронна програма за контрол на стабилността (ESP), която включва набор от технологии, с помощта на които непрекъснато владеете положението. Сензори засичат всички внезапни промени в управлението на волана, натискането на спирачките или поведението на автомобила, които могат да доведат до загуба на контрол от ваша страна и тогава системата ESP прецизно настройва скоростта на всяко отделно колело, като прави вашия автомобил по-стабилен и ви помага да избегнете занасяне. ESP включва функциите Асистент при потегляне по наклон, Авариен спирачен асистент и Electronic Brake Prefill.

Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Функцията Асистент при потегляне по наклон временно спира търкалянето напред или назад, когато потегляте по наклон. Тази система работи, чрез поддържане на натиска върху спирачната система за още 2,5 секунди, като ви дава повече време и по-голям контрол, когато премествате крака си от педала на спирачката върху педала на газта. Тя е полезна и когато спирате и потегляте по хлъзгави повърхности.

Помага ви да предпазите децата

Точките за закрепване на детска седалка ISOFIX са предвидени и за трите седалки от втория ред.

Непрекъсната защита от преобръщане

Системата за контрол на стабилността против преобръщане може да усети, ако съществува значително накланяне на каросерията, както и да установи други маневри, които могат да доведат до потенциално преобръщане. Тогава технологията прилага автоматично спирачно усилие към отделни колела и регулира подаването на газта, за да спомогне за придобиване отново на контрол върху автомобила.

Вижда автомобилите, които може да сте пропуснали

Когато излизате на заден ход от дадено пространство и имате ограничена видимост за трафика, функцията Предупреждение за насрещен трафик (част от опционалната Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост, BLIS) може да засече идващите автомобили и да подаде звуков сигнал. Технологията подава и светлинен сигнал в страничното огледало: ляво или дясно в зависимост от посоката на приближаващия трафик.

Максимален контрол в завой

Векторното управление на въртящия момент балансира въртящия момент от двигателя между предните колела в зависимост от пътната настилка и условията за шофиране. Сработвайки 100 пъти в секунда, системата е 33 пъти по-бърза от едно мигване на окото. Което означава по-добро сцепление и ултра прецизно управление, както ще откриете, когато ускорявате при излизане от завой.