Товаренето е още по-лесно

Зад преградата на Transit, отговаряща на изискванията на DIN/ISO, разполагате с до 15.1 куб.м. сигурно товарно пространство. С почти вертикалните странични стени, плоския под и дължината ма товарена до 4217мм(версия L4 Jumbo) можете да превозвате предмети със стандартни дължини, напр. тръби, плоскости и рула. Достъпът е бърз и лесен с широко отварящата се плъзгаща врата на товарния отсек, задните врати с пълна височина и вградената стъпка в задната броня. А здравият, лесен за почистване под на товарния отсек помага за предпазване на вана и товара(стандарт). Новите сгъващи се назад панти позволяват задните врати да се отворят по-широко, отколкото преди, намалявайки ширината на вана с отворени врати с около 230мм на страна и намаляват вероятността вратите да бъдат повредени от преминаващи автомобили(стандартно на L4 Jumbo, опция на L3 моделите).

Вашият подвижен офис

Transit се управлява леко, интуитивно и лесно, задавайки стандарта за автомобил от този клас. С изключителните си нива на качество и изисканост, интелигентна технология с фокус върху водача, плюс множеството практични и полезни функции – като сгъваща се масичка(стандарт при Trend), вградена в двойната предна седалка за пътници и достатъчно голяма да побира лаптоп – това е вашият подвижен офис.

Kombi – гъвкаво пространство за пътници и товари

Няма значение дали превозвате обемисто оборудване или пътници с много багаж – Transit Kombi е идеален и за двете. Той не само изглежда добре, а и може да побере до осем пътника плюс шофьора: съчетание, което го прави отличният избор при необходимост да се транспортират както предмети, така и хора.

Създаден за бизнес, конструиран за здрава работа

Изцяло новият 2.0 л Ford EcoBlue на Transit е съвсем нова генерация усъвършенстван дизелов двигател. По-мощен, с по-ниски емисии, прецизен и изключително ефективен, с ниски експлоатационни разходи, дизеловият двигател Ford EcoBlue продължава традицията на многократно награждаваните бензинови двигатели Ford EcoBoost като водещ по динамика и технологично ниво.

Основни предимства:

  • Обявените разход на гориво и СО2 емисии са намалени с до 13%*
  • Подобрена динамика с въртящ момент при ниски обороти, увеличен с 20%*
  • Конструкция, компютърно оптимизирана за минимален шум и вибрации

*в сравнение с 2.2 л двигател Duratorq TDCI Euro 5, използван в предишния модел

Изцяло новопроектиран, дизеловият двигател Ford EcoBlue е с до 13% по-икономичен от предишния 2.2 л TDCI, при това със значително подобрен въртящ момент при ниски обороти, за още по-лесно шофиране. Всички двигатели в гамата са с най-съвременна конструкция: с технологии за понижено триене, впръскване на горивото под свръхвисоко налягане, както и най-новите технологии за принудително пълнене и управление на горенето.

Когато няма време за мислене, Transit вече е реагирал

Използвайки радар и камера системата за предотвратяване на сблъсък следи внимателно пътя пред вас. Системата е проектирана да открива други автомобили и може да ви предупреди за възможен сблъсък. Ако не реагирате на предупредителните сигнали, функцията за активно спиране подготвя спирачките и може автоматично да ги задейства, за да не допусне удар или да намали последствията от него(опция).

Предупреждение за напускане на лентата за движение

И при най-малкото намаляване на концентрацията при шофиране по магистрала може да излезете от вашата лента. Сигнализацията при напускане на лентата „забелязва“, ако колата ви доближава маркировката между съседни ленти без подаден мигач и сигнализира чрез вибрации във волана(опция).

Следене на състоянието на водача

Проектирано да подава предупреждение, ако системата отчете поведение при шофиране, което посочва намаляване на нивото на внимание на водача. Първо на арматурното табло се показва предупредителен символ, последван от звуков сигнал, ако реакциите продължават да се забавят(опция).