Лесен начин за работа.

Новият Transit Courier ви помага да направите работния си ден по-лесен. Независимо дали се промъквате през странични улици или в пространство, в което другите просто не могат да се вмъкнат, това е един от най-пъргавите ванове наоколо. Но не се заблуждавайте от новите размери на Transit Courier, съобразени с движението в града. Той може да бъде най-компактният ван в нашата гама, но със сигурност побира много. Вътре ще откриете високо ниво на оборудване, комфорт и гъвкавост, с разширени функции, включително камера за обратно виждане, сензори за паркиране и Ford SYNC 3 с гласово управление, позволяващ ви да осъществявате и приемате телефонни разговори. В допълнение на всичко това е и голямото товарно пространство – до 2.3 куб.м.

Свързаност

Запознайте се с новия най-добър приятел на телефона ви – Ford SYNC 3. Пътуването не бива да прекъсва комуникациите ви. Новият Ford SYNC 3 се интегрира безпроблемно с вашия смартфон, позволявайки да управлявате всичко – от разговори и текстови съобщения, до музика, навигация (опция) и използване на вашите любими мобилни приложения – всичко това чрез 6-инчов сензорен екран или с използване на прости гласови команди.

Функции на SYNC 3

 • Набиране и приемане на обаждания „без ръце“
 • Прослушване на текстови съобщения
 • Лесна гласова навигация (опция)
 • Слушайте вашата любима музика (линк към Spotify)
 • Сензорен интерфейс (6" екран) (опция, стандарт за Limited)
 • Достъп до вашите любими мобилни приложения

Интелигентно организирано товарно пространство

Изобилие от пространство, лесен достъп.

Новият Transit Courier улеснява почти всяка работна задача, с товарно пространство от 2,3 куб. м и полезен товар около 600 кг. При монтирана преграда, плъзгащите се странични врати се отварят, за да разкрият отвор от 0,45 м, за лесен достъп до пространството. Умно измислено. За извличане на максимума от голямото налично пространство, стандартно се предлагат двойни асиметрични задни врати. С възможността за отваряне под ъгъл 159 градуса, те предлагат неограничен достъп до товарното отделение на новия Transit Courier.

 • След сгъване на мрежестата преграда и седалката за пътника, позволяваща сгъване и прибиране, товарното пространство се разширява чак до арматурното табло, така че можете да превозвате обекти с дължина до 2,59 м (опция за Ambiente, стандартна за Trend и Limited, не се предлага за Sport).
 • Приспособленията за привързване, монтирани към стените, позволяват да поддържате пода, чист от препятствия (стандартно).
 • LED осветлението на товарното отделение ни помага за товаро-разтоварни работи след стъмване (опция)

Функции, които улесняват живота ви.

 • Полица на тавана – Практичната полица за съхранение на тавана, позволява лесен достъп до вашите вещи през работния ден. (Опция при Ambiente, стандартно на Trend, Limited и Sport)
 • Круиз контрол с регулируем ограничител на скоростта - Круиз контролът позволява да зададете скоростта на движение, а с регулируемия ограничител задавате максималната скорост, за да избегнете неволно превишаване на ограничение на скоростта. (Опция на Ambiente и Trend, стандартно на Limited, не се предлага за Sport)
 • Електрически предни прозорци – За допълнително удобство, електрическите предни прозорци на новия Transit Courier се характеризират с функция за пълно повдигане/спускане с едно натискане на бутон, както от страната на водача, така и на пътника до него (не се предлага за Ambiente, опция на Trend и Sport, стандартно на Limited)
 • Система за зареждане без капачка Ford Easy Fuel – Един уникален предпазител гарантира, че никой не може по невнимание да налее погрешно гориво. Освен това, не ви се налага да докосвате замърсената капачка на резервоара. (Стандартно)

Новият Ford Transit Courier е създаден да превозва товари. Много товари. Изборът на нов ван е важно решение, при което трябва да се отчетат много фактори. Някои аспекти, като изборът на правилната модификация, определяне на основния тип употреба и размера на товарния отсек са относително прости, но други, като изчисляване на полезния товар, са по-сложни.

Полезна товароносимост. За изчисляване на полезния товар е необходимо да знаете две неща: общата маса (GVM) и собствената маса на автомобила. Обща маса на автомобила GVM е максималното допустимо тегло на натоварен и готов за път автомобил. Това включва теглото на самия автомобил, спомагателното оборудване, водача и пътниците (предполагайки стандартно средно тегло 75 kg/човек), работните течности, 90% пълен горивен резервоар (1 литър дизел = ок. 0,85 kg), опциите и допълнителното обзавеждане на автомобила, и товара.

Собствена маса. Собствената маса е теглото на автомобил от базовия модел в стандартно изпълнение, зареден с работни течности и на 90% с гориво, но без водач, пътници и товар. Ако смятате да товарите автомобила близо до максималния му капацитет, е препоръчително преди изчисляване на полезния товар да добавите 5% към стойността на собственото тегло, за да намалите риска от претоварване. Полезен товар е разликата между двете стойности: Обща маса на автомобила (GVM) минус собственото му тегло = полезния товар.