Изцяло новият Transit Courier е най-компактният сред лекотоварните модели Transit и споделя уважаваната практичност и полезност на по-големите си събратя. С капацитет от 2,3 кубични метра, товарното пространство е водещо в своя клас. Новата версия е оборудвана с много модерни технологии. Те включват системи за свързване, гласово управление на телефона и контрол на скоростта, както и защита на пешеходците около автомобила. Новата 6-степенна скоростна кутия гарантира, че шофирането е по-икономично от всякога.

По-малко уморително шофиране, по-икономични пътувания

Круиз контролът Ви позволява да зададете и поддържате скорост, докато не спрете или ускорите. Можете също да регулирате предавките чрез перата на волана.

Регулируемият ограничител на скоростта Ви помага да шофирате в рамките на предварително зададеното от Вас ограничение. Това свежда до минимум вероятността да надвишите ограничението на скоростта. Освен практичните им предимства, двете технологии правят дългите пътувания по магистрала по-спокойни.

Икономична 6-степенна трансмисия

Новият Transit Courier е оборудван с 6-степенна механична трансмисия, която го прави по-икономичен и ефективен. След като достигнете достатъчно висока скорост, просто плъзнете на 6-та предавка и пестете гориво, докато се движите с постоянна скорост. Ще откриете, че смяната на предавките е също така плавна и лесна.

Ford SYNC с Помощ при аварийни ситуации

Функцията Помощ при аварийни ситуации е важна част от Ford SYNC. В случай на катастрофа, при задействане на въздушните възглавници или деактивиране на горивната помпа, технологията използва свързания с Bluetooth® мобилен телефон, за да Ви свърже директно със 112, вкл. на български език. Може да изберете да прекъснете обаждането или, ако е необходимо, да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение е, че системата предоставя жизнено важна информация, като например Вашите GPS координати, дори и ако Вие не можете да го направите.

Компактен и просторен

Той е наистина компактен отвън, а с товарно пространство с обем до 2,3 куб. м ще имате 10% повече място, отколкото при другите возила от този клас. Зад предпазната решетка по цялата височина има достатъчно място за европалет, а товароносимостта на автомобила е до 529 кг. Специалните покрития в товарния отсек помагат да се защитят както товара, така и превозното средство от опасностите при ежедневната упорита работа. И тъй като тези покрития са произведени в съответствие с най-високите стандарти за лекотоварни автомобили, те не само са трайни, но и осигуряват минимални разходи за използване.

Запазете контрол при всякакви условия

Електронният контрол на стабилността и контролът на приплъзването постоянно наблюдават поведението на автомобила. Системата разпознава дали той е загубил сцепление и автоматично въздейства на колелата, за да го стабилизира. Това осигурява възможно най-добро сцепление и стабилност, точно когато имате най-голяма нужда от тях.

КОМПАКТЕН ЕКСТЕРИОР. ПРОСТОРЕН ИНТЕРИОР

В резултат на внимателно обмисления вътрешен дизайн разполагате с просторна и добре проектирана кабина. Има и централна конзола със SYNC 3 с нов 6-инчов сензорен екран за безпроблемна работа с телефона, навигацията, развлеченията и другите опции. Навсякъде ще откриете удобни места за съхранение, така че винаги лесно да подредите папки, тетрадки, бутилки, слънчеви очила и др.

Широкият избор от екстериорни цветове, джанти и аксесоари срещу допълнително заплащане Ви позволява да сглобите перфектния за Вас автомобил. Ако искате да добавите още по-специализирани опции (от уникални цветове до специфични системи за зареждане), можете да уредите това с Вашия дилър.

ВЕРСИЯ ВАН

Transit Courier Ви осигурява голямо товарно отделение с дължина 1620 мм, кутии за инструменти и оборудване, преградна стена и плоска сгъваема седалка за пътници (опционално), позволяваща транспортирането на тръби, плоскости или други дълги предмети до 2,59 метра. Халките за закрепяне от всички страни (стандартни) гарантират, че няма препятствия на товарния под, а осветяването на товарната зона със светодиодите (опционално) позволява товарене и разтоварване, дори когато навън е тъмно.

Transit Courier – брутна маса

Брутната маса на автомобил (GVM) е максимално допустимата маса, до която той може да бъде натоварен. При Transit Courier тя варира от 1780 до 1810 кг и включва до 529 кг товар.

Transit Courier – вътрешна височина на товарното пространство

Височината на товарния отсек на Transit Courier е 1244 мм.

КОМБИ - ПЪТНИЧЕСКА ВЕРСИЯ

Трябва ли да возите хора заедно с товара? Тогава универсалният Tourneo Courier е идеалното решение за Вас. С удобна конфигурация за до пет души, вие просто ще транспортирате екипа и техните инструменти и оборудване. Когато пристигнете на мястото, сгънете задните седалки и на Вашите услуги ще е просторен товарен отсек, готов за още по-тежка работа.

ПРОЕКТИРАН С ЦЕЛ

Новият Transit Courier е вдъхновен от полезността – и то не единствено за Вашия товар. Кабината е впечатляващо проектирана, което ще Ви помогне да се възползвате максимално от всеки ден. Круиз контролът с регулируем ограничител на скоростта осигурява по-дълго време на шофиране, при това по-ефективно. С камера за заден ход и сензорни датчици паркирането е без напрежение и е съвсем лесно.

По-лесно движение на заден ход

Стълбове, велосипеди, ниски стени ... Задната камера показва на екрана всичко, което се намира зад колата. Освен, че Ви показва всичко зад автомобила, което може да сте пропуснали, Ви помага да паркирате дори в най-тесните места. Камерата се включва автоматично, когато изберете предавка за заден ход.

Сензори за паркиране без стрес

Сензорите за паркиране отпред и отзад на автомобила Ви помагат да оцените разстоянието между Вас и препятствията пред или зад него. Когато датчиците открият препятствие, системата Ви предупреждава с визуален и акустичен сигнал, който става по-интензивен, когато приближите препятствието.

Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Асистентът при потегляне по наклон временно блокира движението на гумите, когато потегляте по наклон. Системата работи чрез поддържане на натиска върху спирачната система за още 2,5 секунди, като Ви дава време и по-голям контрол, докото преместите крака си от спирачката върху газта. Тя е полезна и когато спирате и потегляте по хлъзгави повърхности.

SYNC 3 за хендсфри изживяване без усилие

SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате телефона и музиката си. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление.

ЗА ДА НАПРАВИТЕ БИЗНЕСА СИ ОЩЕ ПО-ЕФЕКТИВЕН

Новият Ford Transit Courier съчетава удовлетворяваща динамика с отлична икономия на гориво. Задвижван от многократно награждавания бензинов 1,0-литров EcoBoost или дизеловия 1,5-литров TDCi двигател, Transit Courier е проектиран да извлича максималното от всяка капка гориво.

6-степенната трансмисия пести гориво

Новият Transit Courier е оборудван с 6-степенна механична трансмисия, която го прави по-икономичен и ефективен. След като достигнете достатъчно висока скорост, просто плъзнете на 6-та предавка и пестете гориво, докато се движите с постоянна скорост. Ще откриете, че смяната на предавките е също така плавна и лесна.

Получавате най-доброто от двигателя си

Революционният 1,0-литров 3-цилиндров бензинов EcoBoost двигател на Ford Ви предоставя цялата мощност, която може да се очаква от конвенционален 1,6-литров двигател, но постига по-добра икономия на гориво и CO2 емисии от едва 122 г/км. Печелите във всички случаи.

Нови мощни 1,5-литрови дизелови TDCi двигатели

Ако предпочитате дизелово гориво, имате избор от два много икономични 1,5-литрови TDCi дизелови двигатели (75 к.с. или 100 к.с.) с механична трансмисия.

По-добра аеродинамика за по-ниска консумация

Когато се движите бавно, активните клапи в предната решетка са отворени за охлаждане на двигателя. Когато шофирате по-бързо, те автоматично се затворят, за да се пести гориво. В дългосрочен план тази технология води до значителни икономии.

Със системата Auto Start-Stop използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход, тази технология автоматично изключва двигателя, като същевременно продължава да захранва фаровете, климатичната инсталация, радиото и SYNC системата. Когато сте готови да потеглите отново, натиснете съединителя и системата се рестартира. Системата за автоматично стартиране и спиране на двигателя е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10%.

Лесно и бързо шофиране в завои

За разлика от по-големите ванове, новият Transit Courier има малък диаметър на завой от едва 10,5 метра, което прави обратните завои и паркирането бързо и лесно дори в тесни улици.

ИЗОБИЛИЕ ОТ УМНИ ИДЕИ

Интериорът на новия Transit Courier съчетава ултрамодерни дизайн и технологии за комфортно и удобно шофиране. Усъвършенстваната система за свързаност SYNC 3 Ви позволява да управлявате Вашия телефон, навигация, забавление и др. Интелигентните опции като автоматични фарове, сензор за дъжд и чистачки за предното стъкло, както и системата Ford Easy Fuel помагат за намаляване на стреса при шофиране.

SYNC 3 за хендсфри изживяване без усилие

SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате телефона и музиката си. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление.

Безопасен дом за всички Ваши устройства

Док станцията за устройства е предназначена за Вашата сателитна навигация, смартфон или MP3 плейър и включва порт за USB свързаност.

Вашият доставчик - вашият офис.

С възможностите за мобилна връзка, вградени във Вашия автомобил, лесно можете да управлявате бизнеса си в движение. Оборудването на кабината Ви осигурява всичко с лекота – 12-волтов електрически контакт и USB порт. Новият Transit Courier впечатлява и с изобилието от удобни места за съхранение. В дълбоката централна конзола може да съхранявате по-малък преносим компютър, а в удобното чекмедже под седалката можете да скриете ценни предмети. Жабката и поставките за напитки гарантират, че ще намерите място за всичко.

Задайте идеалната температура

С електронен автоматичен контрол на температурата може да изберете предпочитаната от Вас температура и системата я поддържа с усъвършенстван климатроник.

С Ford Easy-Fuel избягвате зареждане с грешното гориво

Това прави почти невъзможно зареждането на Вашия автомобил с грешно гориво, тъй като грешният накрайник просто няма да влезе. И тъй като Easy Fuel на Ford е система без капачка, благодарение на която никога вече няма да боравите с мръсна капачка.

Размразете бързо предното си стъкло

Тази интелигентна функция е предназначена да Ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да отстранят обледяването или замъгляването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките.

Удобен рафт под тавана

Интелигентният интериорен дизайн позволява да намерите изненадващо много място за всичките Ви вещи в новата кабина на Transit Courier. Рафтът под тавана е достатъчно голям, за да съхранява папка А4 в нея, като същевременно гарантира, че всичко е наблизо.

Автоматични чистачки

Чистачките със сензори за дъжд влизат в действие, когато установят влага на предното стъкло, след което регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което времето може да Ви стовари. Може дори да изберете от няколко нива на чувствителност, които определят колко влага може да се натрупа, преди чистачките да се активират.

Фарове, които реагират автоматично

Автоматичните предни фарове използват сензор, който установява намалената светлина при здрач или когато има внезапна промяна в околната осветеност. Това кара автоматичните предни фарове да се включат, подпомагайки водача в условия на слаба осветеност.

ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО ОСИГУРЯВА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ВАС И СИГУРНОСТ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Новият Transit Courier е оборудван с гама усъвършенствани технологии, които са създадени да осигуряват безопасност за Вас и Вашите пътници и сигурност за Вашия автомобил. Някои технологии, включително Контрол на стабилността със защита от преобръщане и Контрол на стабилността на ремаркето, имат основна цел да предотвратяват катастрофи. Други системи, като Авариен спирачен асистент, могат да спомогнат за намаляване на тежестта на катастрофите.

Увеличена стабилност при трудни условия на шофиране

Електронният контрол на стабилността следи постоянно движението на автомобила Ви. Усеща, когато автомобилът губи сцепление и автоматично прилага спирачно усилие върху колелата, за да ги стабилизира. Чрез модерните сензори на антиблокиращата система на спирачките и контрола на сцеплението системата следи поведението на автомобила.

Максимално сцепление с минимално усилие

Контролът на сцеплението премахва излишното превъртане на колелото и Ви дава най-доброто възможно сцепление, динамика и стабилност, точно когато са Ви най-необходими. Системата непрекъснато следи и регулира мощността, подавана към всяко колело на автомобила, като осигурява максимален контакт и сцепление, когато ускорявате.

Ранно предупреждение за опасност от спукване на гума

Ако установи, че някоя от гумите на автомобила започва да губи налягане по време на път, системата за следене на налягането в гумите Ви предупреждава чрез светване на иконка на инструменталния панел.

Модерни системи за спиране

Антиблокиращата система на спирачките (ABS) и Системата за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) Ви осигуряват ефективно спиране. Аварийният спирачен асистент помага на автомобила да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Той се управлява автоматично чрез системата за електронен контрол на стабилността, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично. Ако спрете рязко, системата за аварийно спиране активира стоп светлините, за да предупреди другите водачи.

Защита от преобръщане

Уникалният сензор на Ford, който следи ъгъла на накланяне на каросерията, подпомага действието на системата за Контрол на стабилността да държи гумите прилепнали към земята, особено в условия на висок център на тежестта и при шофиране върху неравни повърхности с остри завои.

Усъвършенствана система от въздушни възглавници

Новият Tourneo Courier се предлага с въздушни възглавници тип „завеса“, въздушни възглавници за водача, за пътника отпред, странични въздушни възглавници и усъвършенствана система за активиране.

Централно заключване с дистанционно управление

Новият Tourneo Courier има дистанционно централно заключване, което е по-сигурно от всякога, и предоставя по-добър достъп до автомобила Ви.

Висококачествена алармена система

Новият Tourneo Courier е наличен с опционална периметърна алармена система, която се задейства, ако вратите или предният капак бъдат отворени със сила. Предлага се също по-усъвършенстваната алармена система Thatcham, категория 1. Тя се задейства автоматично след заключване на автомобила и ще прозвучи мощна аларма, ако се включи при насилствено влизане, ако автомобилът бъде вдигнат или ако сензорите за движение усетят движение в автомобила.

 

Допълнителна, самостоятелна помощна аларма

Помощната звукова аларма е вторична алармена система, която се предлага с опцията за аларма Thatcham. При задействане на алармата прозвучава силен звуков сигнал и тъй като има свой собствен вграден източник на захранване, тя ще се активира дори при разкачане на акумулатора.

МНОГО МЯСТО. ЛЕСЕН ДОСТЪП.

Новият Transit Courier Ви помага да свършите работата си възможно най-лесно. При товарна дължина от 1620 мм, можете да транспортирате до 529 кг товар, а има и достатъчно място за товари, кутии за инструменти и оборудване. Ако изберете сгъваема предна пътническа седалка и сгъваема мрежеста преграда (опционално), можете да транспортирате обекти с дължина до 2,59 метра. Плъзгащите се странични врати позволяват лесно зареждане и разтоварване.

Полезен люк за транспортиране на по-дълги предмети

Новият Transit Courier се предлага с различни прегради, отделящи кабината от товарното отделение. Когато изберете подвижна преградна стена със сгъваема пътническа седалка, можете да поберете товари с дължина до 2,59 метра.

Зашеметяващо товарно пространство с лесен достъп

Интелигентният дизайн на новия Transit Courier осигурява впечатляващо товарно пространство във всичките три измерения: дължина, ширина и височина. Дължината на товарния под е 1620 мм, а натоварването е 2,3 куб. м. Плъзгащата се странична врата се отваря до 453 мм широчина, което го прави много лесен за товарене и разтоварване.

Практични точки за фиксиране на товари по страните

Обикновено товарните анкери са на пода. Те често са трудно достъпни, когато искаме да ги използваме. Transit Courier Ви предлага интересно решение – точките за закрепване са над пода, на стените на товарното отделение. По този начин товарното легло е без препятствия и няма капани, в които се натрупва мръсотия, така че е по-лесно да се почиства.

Можете да работите по всяко време

Може да поръчате Вашия автомобил с осветление на багажното отделение с LED светлини, което позволява товаренето и разтоварването, дори когато е много тъмно.

Основно проверени

Всички материали в кабината са подложени на задълбочени тестове, за да се гарантира максимална издръжливост. Незначителното износване също така означава, че автомобилът запазва перфектен и професионален вид за по-дълго време и поддържа висока стойност в случай на продажби.

Броня от няколко части за лесен ремонт

При повечето автомобили в този клас в случай на повреда в единия ъгъл на бронята трябва да смените цялата броня. Transit Courier е с тройна конструкция на бронята и Ви позволява да сменяте само една част, като така си осигурявате по-евтин ремонт.