Новият Tourneo Courier е компактен и функционален и безпроблемно се адаптира както към работа, така и към забавление. Внимателно изработеният интериор с гъвкава организация на пространството за сядане може да настани до петима души лесно и удобно. Може да бъде конфигуриран да Ви осигури и допълнително място за транспортиране на всичко, което Ви е необходимо.

А сега можете да се възползвате от набор модерни технологии, толкова полезни, че ще се чудите как въобще сте се справяли без тях. Включително хендсфри системи, които Ви осигуряват постоянна свързаност и Ви помагат да контролирате скоростта си.

С новия си дизайн и увеличена икономичност новият Tourneo Courier е най-интелигентният начин да пътувате с цялото си семейство или с много багаж. 

Насладете се на всяко пътуване

Новият компактен и същевременно просторен Ford Tourneo Courier е специално проектиран да улеснява живота Ви. Просторният и функционален интериор е пълен с модерни технологии, включително електрическо сервоусилване на волана и камера за обратно виждане със сензори за разстоянието при паркиране. Тези системи работят в унисон, за да Ви помогнат да се справяте с ежедневието с увереност.

Ford SYNC с Помощ при аварийни ситуации

Функцията Помощ при аварийни ситуации е важна част от Ford SYNC. В случай на катастрофа, при задействане на въздушните възглавници или деактивиране на горивната помпа, технологията използва свързания с Bluetooth® мобилен телефон, за да Ви свърже директно със 112, вкл. на български език. Може да изберете да прекъснете обаждането или, ако е необходимо, да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение е, че системата предоставя жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори и ако не можете да го направите.

Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Функцията Асистент при потегляне по наклон временно блокира движението на гумите, когато потегляте по наклон. Тази система работи чрез поддържане на натиска върху спирачната система за още 2,5 секунди, като Ви дава повече време и по-голям контрол, когато премествате крака си от педала на спирачката върху педала на газта. Тя е полезна и когато спирате и потегляте по хлъзгави повърхности.

По-малко изморителни шофирания

Круиз контролът Ви позволява да зададете и поддържате скорост, докато не спрете или ускорите. Можете също да регулирате скоростта, докато шофирате, чрез перата на волана.

Регулируемият ограничител на скоростта Ви помага да шофирате в рамките на предварително зададеното от Вас ограничение. Това свежда до минимум вероятността да надвишите ограничението на скоростта. Освен практичните им предимства, двете технологии правят дългите пътувания по магистрала по-спокойни.

По-лесно движение на заден ход

Колчета, велосипеди, ниски стени... камерата за обратно виждане показва всичко, което е зад автомобила, на екран, вграден в централната конзола. Освен че разкрива обекти, които бихте могли да пропуснете, системата извежда виртуални линии, за да Ви помогне да паркирате и в най-тясното пространство. Камерата се включва автоматично, когато изберете задна предавка.

Сензори, които премахват стреса от паркирането

Сензори за разстоянието при паркиране Ви помагат да прецените пространството между автомобила и препятствията отпред и отзад. Когато сензорите засекат обект, те активират визуално и звуково предупреждение, което се усилва колкото повече се приближавате до обекта.

Сервоуправление на волана при всяка ситуация

Електрическото сервоуправление на волана (EPAS) автоматично се адаптира към скоростта Ви и условията. При ниска скорост системата позволява на волана да се върти по-леко и лесно, подобрявайки маневреността. При висока скорост, когато имате нужда от по-добър контрол, тя прави движенията на волана по-трудни. Сега с дрифт контрол, EPAS взема под внимание страничните ветрове и други условия при шофиране, докато активният контрол на вибрациите намалява всякакви нежелани трептения на волана.

Фарове, които реагират автоматично

Автоматичните предни фарове използват сензор, който установява намалената светлина при здрач или когато има внезапна промяна в околната осветеност. Това кара автоматичните предни фарове да се включат, подпомагайки водача в условия на слаба осветеност.

Ефикасна мощност

Новият Ford Tourneo Courier съчетава удовлетворяваща динамика с отлична икономия на гориво. Задвижван от многократно награждавания бензинов 1,0-литров Ford EcoBoost или дизеловия 1,5-литров TDCi двигател, Tourneo Courier е проектиран да извлича максималното от всяка капка гориво.

6-степенна трансмисия пести гориво

Новият Courier е оборудван с 6-степенна механична трансмисия, която го прави по-икономичен и ефективен. След като достигнете достатъчно висока скорост, просто плъзнете на 6-та предавка и пестете гориво, докато се движите с постоянна скорост. Ще откриете, че смяната на предавките е също така плавна и лесна.

Със системата Auto Start-Stop използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход, тази технология автоматично изключва двигателя, като същевременно продължава да захранва фаровете, климатичната инсталация, радиото и Ford SYNC. Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя и изберете първа предавка както обикновено и системата се рестартира. Системата за автоматично стартиране и спиране на двигателя е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10%.

Лесно и бързо шофиране в завои

За разлика от по-големите ванове, новият Tourneo Courier има малък диаметър на завой от едва 10,5 метра, което прави обратните завои и паркирането бързо и лесно дори и в тесни улици.

Получавате най-доброто от двигателя си

Революционният 1,0-литров 3-цилиндров Ford EcoBoost бензинов двигател Ви предоставя цялата мощност, която може да се очаква от конвенционален 1,6-литров двигател, но постига по-добра икономия на гориво и CO2 емисии от едва 122 г/км. Печелите във всички случаи.

Нови мощни 1,5-литрови дизелови TDCi двигатели

Ако предпочитате дизелово гориво, имате избор от два много икономични 1,5-литрови TDCi дизелови двигатели (75 к.с. или 100 к.с.) с механична трансмисия.

Чувствайте се като у дома

Интелигентен дизайн и първокласни материали създават светъл, просторен и комфортен интериор с много пространство за всичко. Допълнително SYNC 3 технологията с интуитивно гласово управление и 6-инчов цветен сензорен екран Ви осигурява безпроблемно постоянна информация и забавление.

SYNC 3 за хендсфри изживяване без усилие

SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате телефона и музиката си. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление.

Безопасен дом за всички Ваши устройства

Док станцията за устройства е предназначена за Вашата сателитна навигация, смартфон или MP3 плейър и включва порт за USB свързаност.

Applink, Apple CarPlay и Android Auto

С AppLink на системата SYNC 3 можете да управлявате съвместимите със SYNC приложения. А с Apple CarPlay и Android Auto можете да управлявате интерфейса на Вашия смартфон от 6-инчовия цветен сензорен екран на автомобила точно както от телефона си.

Гъвкава организация на пространството за сядане

Удобните задни седалки осигуряват отлична опора за до трима пътника дори при по-дълги пътувания. Когато не се ползват, седалките могат да се сгънат и спуснат напред за още повече място за багаж.

Багажно пространство, което може да се увеличава

При изправени облегалки на седалките новият Tourneo Courier  вече разполага с над 700 литра капацитет за съхранение в багажника – достатъчно за много багаж. При сгънати седалки, мястото в багажника се увеличава повече от два пъти. Капацитетът за съхранение от 1 656 литра Ви гарантира, че винаги ще имате достатъчно място да пренасяте всичко необходимо. 

Щедро пространство. Лесен достъп.

Новият Ford Tourneo Courier има достатъчно място за всеки на борда и за целия му багаж. Широко отварящите се, плъзгащи се странични врати осигуряват лесно влизане и излизане от автомобила особено в тесни пространства. А задните седалки могат да се сгънат и спуснат напред за превоз на постоянно променяща се комбинация от хора, домашни любимци и вещи.

Автоматични чистачки

Чистачките със сензори за дъжд влизат в действие, когато установят влага на предното стъкло, след което регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което времето може да Ви стовари. Може дори да изберете от няколко нива на чувствителност, които определят колко влага може да се натрупа, преди чистачките да се активират.

С Ford Easy-Fuel избягвате зареждане с грешното гориво

Това прави почти невъзможно зареждането на Вашия автомобил с грешно гориво, тъй като грешният накрайник просто няма да влезе. И тъй като Easy-Fuel на Ford е система без капачка, никога вече няма да Ви се наложи да боравите с мръсна капачка.

Интелигентно използване на пространството

Новият Tourneo Courier предлага над 708 литра място за багаж, както и регулируема кора на багажника, с която поддържате вещите си подредени. Може да я зададете в горна позиция, за да държите багажа си скрит, или да я снижите, за да отделите по-големите или по-деликатните вещи. Когато не се използва, кората може удобно да се прибере зад задните седалки.

Почистете бързо предното си стъкло

Тази интелигентна функция е предназначена да Ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да отстранят обледяването или замъгляването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките.

Задайте идеалната температура

С електронен автоматичен контрол на температурата може да изберете предпочитаната от Вас температура и системата я поддържа с усъвършенстван климатроник.

Странични огледала, които могат да се предпазват сами

Отопляеми странични огледала означава бързо потегляне в мразовитите утрини.

Модерна интегрирана навигация

Новият Tourneo Courier е оборудван с напълно интегрирана система за сателитна навигация с 6-инчов цветен сензорен екран и аудио.

Технология, която осигурява безопасност за Вас и сигурност за Вашия автомобил

Новият Tourneo Courier е оборудван с гама усъвършенствани технологии, които са създадени да осигуряват безопасност за Вас и Вашите пътници и сигурност за Вашия автомобил. Някои технологии, включително Контрол на стабилността със защита от преобръщане и Контрол на стабилността на ремаркето, имат основна цел да предотвратяват катастрофи. Други системи, като Авариен спирачен асистент, могат да спомогнат за намаляване на тежестта на катастрофите.

Увеличена стабилност при трудни условия на шофиране

Електронният контрол на стабилността следи постоянно движението на автомобила Ви. Усеща, когато автомобилът губи сцепление и автоматично прилага спирачно усилие върху всяко колело, за да го стабилизира. Чрез модерните сензори на антиблокиращата система на спирачките и контрола на сцеплението, системата следи поведението на автомобила.

Максимално сцепление с минимално усилие

Контролът на сцеплението премахва излишното въртене на колелото и Ви дава най-доброто възможно сцепление, динамика и стабилност, точно когато са Ви най-необходими. Системата непрекъснато следи и регулира мощността, подавана към всяко колело на автомобила, като осигурява максимален контакт и сцепление, когато ускорявате.

Ранно предупреждение за опасност от спукване на гума

Ако установи, че някоя от гумите на автомобила започва да губи налягане по време на път, Системата за следене на налягането в гумите Ви предупреждава чрез светване на иконка на инструменталния панел.

Контрол върху движението на ремаркето

Функцията Контрол на стабилността на ремаркето засича „криволичене“ или отклоняване на ремаркето и намалява скоростта на автомобила, за да Ви помогне да поемете отново контрола, улеснявайки тегленето. Системата забавя скоростта, като намалява въртящия момент на двигателя и постепенно увеличава спирачното усилие върху всички колела.

Модерни системи за спиране

Антиблокиращата система на спирачките (ABS) и Системата за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) Ви осигуряват ефективно спиране. Аварийният спирачен асистент помага на автомобила да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Той се управлява автоматично чрез системата за електронен контрол на стабилността, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично. Ако спрете рязко, системата за аварийно спиране активира стоп светлините, за да предупреди другите водачи.

Защита от преобръщане

Уникалният сензор на Ford, който следи ъгъла на накланяне на каросерията, подпомага действието на системата за Контрол на стабилността да държи гумите прилепнали към земята, особено в условия на висок център на тежестта и при шофиране върху неравни повърхности с остри завои.

Усъвършенствана система от въздушни възглавници

Новият Tourneo Courier се предлага с въздушни възглавници тип „завеса“, въздушни възглавници за водача, за пътника отпред, странични въздушни възглавници и усъвършенствана система за активиране.

Предпазва децата

Новият Tourneo Courier е създаден да защитава и обезопасява децата при всяко пътуване. Той включва и точки за закрепване ISOFIX за лесно монтиране на две детски седалки отзад.

Централно заключване с дистанционно управление

Новият Tourneo Courier има дистанционно централно заключване, което е по-сигурно от всякога, и предоставя по-добър достъп до автомобила Ви.

Висококачествена алармена система

Новият Tourneo Courier е наличен с опционална периметърна алармена система, която се задейства, ако вратите или предният капак бъдат отворени със сила. Предлага се също по-усъвършенстваната алармена система Thatcham, категория 1. Тя се задейства автоматично след заключване на автомобила и ще прозвучи мощна аларма, ако се включи при насилствено влизане, ако автомобилът бъде вдигнат или ако сензорите за движение усетят движение в автомобила.

 

Допълнителна, самостоятелна помощна аларма

Помощната звукова аларма е вторична алармена система, която се предлага с опцията за аларма Thatcham. При задействане на алармата прозвучава силен звуков сигнал и тъй като има свой собствен вграден източник на захранване, тя ще се активира дори при разкачане на акумулатора.