Независимо дали търсите пет или седем функционални места или автомобил, който да Ви пренесе от работния Ви ден в свободното Ви време, новият Tourneo Connect е готов да надгради цялостното Ви изживяване зад волана.

Автомобилът предлага интелигентно и гъвкаво пространството за сядане. Може да се похвали и с дълъг списък със стандартни и опционални технологии, които бихте могли да откриете в по-скъпите пътнически автомобили. Оборудван е с модерни и същевременно лесни за употреба хендсфри системи, които Ви осигуряват постоянна свързаност, помагат Ви да управлявате и следите скоростта на автомобила и дори да защитавате пешеходците около Вас.

С обновен екстериор, усъвършенстван интериор и увеличена икономия на гориво новият Tourneo Connect e изключително практичен и функционален, независимо кого и какво трябва да транспортирате от точка А до точка Б.

Поддържа Ви в границите на разрешената скорост

Новият Tourneo Connect сега се предлага с функцията Интелигентен асистент за скоростта, предназначена да увеличи контрола на скоростта, което Ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата на системата за разпознаване на пътните знаци автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната Ви скорост спрямо това ограничение.

Разпознава и реагира на пътните знаци

SYNC 3. За хендсфри изживяване без усилие

Ford SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате Вашия телефон, музика и навигационна система. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление. Live Traffic* Ви помага да избягвате задръствания. Можете дори да изведете списък с местни ресторанти, просто като кажете „Гладен съм“. 

*Сдвоен с Вашия мобилен телефон чрез приложението Ford Pass. Функцията Live Traffic е безплатна за срок от 2 години след регистрация и изисква SYNC 3 с навигационна система. Преносът на данни може да доведе до начисляване на допълнителни такси от страна на Вашия доставчик на услуги.

Мощен и икономичен нов двигател

Свръхмодерните Ford EcoBlue дизелови двигатели с турбокомпресори предоставят значително по-добра икономичност, динамика и рафинираност. Налични във версии със 75 к.с., 100 к.с. и 120 к.с., те са също по-откликващи и по-тихи от всякога.

Система, която спомага за защита на пешеходците

Асистентът за предотвратяване на сблъсъци отчита автомобили и пешеходци на пътя отпред. Системата може дори да отчете пешеходци, които могат да пресекат пътя на автомобила. Тя Ви предупреждава, ако засече потенциален сблъсък, и ако Вие не реагирате, автоматично ще приложи спирачките. Тази технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 80 км/ч.

Гъвкава организация на пространството за сядане

Интелигентната организация на пространството за сядане включва системата Ford Fold Flat за лесно конфигуриране на интериора на автомобила за превозване на пътници, багаж, обемисти или дълги предмети или комбинация от всичко това.

В Tourneo Connect с 5 места вторият ред седалки са делими в съотношение 60/40. А при сгънати облегалки, цялата седалка може да се спусне напред за максимално увеличаване на пространството за багаж в автомобила.

Grand Tourneo Connect със 7 места е оборудван със системата Fold Flat за още по-голяма гъвкавост. С тази интелигентна система вторият ред седалки, делими в съотношение 60/40, се сгъва и спуска напред в пространството за краката, за да Ви осигури напълно равен под за товарене. Третият ред седалки, делими в съотношение 50/50, също се сгъва до равно положение.

Технологии, създадени с определена цел

Новият Ford Tourneo Connect е създаден да се впише идеално в живота Ви. Всяка технология и функция, от Интелигентния асистент за скоростта до Системата за придържане в лентата, е оборудвана в автомобила, за да направи изживяването Ви зад волана по-лесно и по-приятно от всякога.

Поддържа Ви в границите на разрешената скорост

Функцията Интелигентен асистент за скоростта е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което Ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата на системата за разпознаване на пътните знаци автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната Ви скорост спрямо това ограничение*.

*Водачът остава отговорен за спазването на ограниченията на скоростта по всяко време.

Предни фарове, които се включват автоматично при необходимост

Новите по-елегантни автоматични предни фарове включват мощни HID ксенонови светлини и впечатляващи LED дневни светлини. Интегриран сензор засича намалената светлина при здрач или когато има внезапна промяна в околната осветеност. Това задейства включване на автоматичните предни фарове, което прави шофирането по-лесно и по-безопасно.

Паркирането е още по-лесно

Активният паркинг асистент Ви помага да паркирате успоредно или перпендикулярно. Само с едно натискане на бутон сензорите на тази иновативна система откриват подходящо място за паркиране, когато наближите такова. След това системата автоматично управлява автомобила за заемането му, докато Вие управлявате единствено педала на газта, предавките и спирачката (като следвате инструкциите на екрана и звуковите сигнали). Системата ще изведе автомобила и от успоредни паркоместа.

Вижда пътните знаци, които може да пропуснете

Независимо дали знаците са отстрани на пътя или над него, временни или постоянни, функцията Разпознаване на пътните знаци може да ги идентифицира. На инструменталния панел се появява иконка на въпросния знак за ограничение на скоростта или за забранено изпреварване и се сменя всеки път, щом засече, че навлизате в нова зона на ограничение.

Усъвършенствана система Ви помага да останете в своята лента

Системата за придържане в лентата използва предна камера, за да засече, ако неволно напуснете лентата. Тогава функцията Предупреждение за придържане в лентата Ви предупреждава чрез вибрации на волана и чрез извеждане на визуално предупреждение. Ако реагирате със закъснение или изобщо не реагирате, функцията Помощ за придържане в лентата Ви предоставя помощ при управление на волана, за да Ви помогне да се върнете обратно в лентата. Технологията е предназначена за пътища с много ленти (например магистрали), така че ще се дезактивира автоматично при скорости под 43 мили/ч или може да се изключи ръчно.

По-лесно движение на заден ход

Колчета, велосипеди, ниски стени ... камерата за обратно виждане извежда всичко, което се намира зад автомобила, на екран, интегриран в централната конзола. Системата Ви показва обекти, които може да пропуснете, и освен това извежда виртуални линии, които да Ви помогнат да паркирате и в най-тесните пространства. Камерата се включва автоматично, когато изберете задна предавка.

Помага Ви да поддържате безопасна дистанция

Арматурното табло е снабдено с индикатор за дистанция. Той непрекъснато извежда разстоянието до превозното средство отпред и включва система от цветни икони като светлините на светофара, в зависимост от избраните настройки за близост. Индикаторът за дистанция може да Ви предупреди с червен предупредителен символ, ако сте твърде близо до превозното средство отпред.

Технология, която вижда това, което водачът не вижда

Асистентът за следене на мъртвата точка използва сензори RADAR, за да идентифицира превозни средства, които могат да се намират в мъртвата точка. Сензорите са разположени от двете страни на Tourneo Connect и Ви предупреждават с оранжева светлина, видима в страничното огледало.

Сензори, които премахват стреса от паркирането

Предни и задни сензори за разстоянието при паркиране Ви помагат да прецените пространството между автомобила и препятствията отпред и отзад. Когато сензорите засекат обект, те активират визуален и звуков предупредителен сигнал, който се усилва с приближаването Ви към обекта.

Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Асистентът при потегляне по наклон временно блокира движението на гумите, когато потегляте по наклон. Системата работи, като поддържа натиска върху спирачната система за още 2,5 секунди, като Ви осигурява повече време и контрол, когато премествате крака си от педала на спирачката върху педала на газта. Тя е полезна и когато спирате и потегляте по хлъзгави повърхности.

Разпознава и реагира на пътните знаци

Автоматична настройка на чистачките, в зависимост от дъжда

Чистачките на предното стъкло със сензор за дъжд се активират за секунди, когато установят пръски вода по предното стъкло на автомобила и след това регулират скоростта си, за да отговорят на всякакви климатични условия. Можете да избирате между няколко нива на чувствителност, които определят колко влажност трябва да се натрупа, преди да се включат чистачките.

Системата за предупреждение на водача разбира, когато сте уморени

Системата за предупреждение на водача постоянно следи личния стил на шофиране и е проектирана да открива всякакви промени, причинени вследствие на умора. Ако системата отчете, че бдителността Ви намалява, на дисплея се извежда предупредителна иконка, която Ви предлага да направите почивка. Ако бдителността Ви намалее още повече, съобщението се повтаря и се комбинира със звуков сигнал.

Спешна помощ на Ford SYNC

Важен аспект на технологията Ford SYNC е функцията Спешна помощ*. В случай на катастрофа, при отваряне на въздушните възглавници или дезактивиране на горивната помпа, технологията може да използва сдвоен и свързан чрез Bluetooth® мобилен телефон, за да Ви помогне да осъществите директно повикване към службите за спешна помощ. Можете да изберете да прекратите разговора или да разговаряте със служителите от центъра за спешна помощ, ако е необходимо. Изключително важен аспект е, че системата ще предостави важна информация, като например Вашите GPS координати, дори когато не можете да направите това.

*Функцията Спешна помощ на Форд е налична в над 40 страни в Европа. Тя работи, когато е свързана със съвместим мобилен телефон, намиращ се у Вас, когато се задейства въздушна възглавница (с изключение на въздушните възглавници за коленете) или когато датчик за сблъсък прекъсне горивната помпа. Функцията не е налична на всички европейски езици.

Безкомпромисни дизелови и бензинови двигатели 

Новият Ford Tourneo Connect се предлага с многократно награждавания Ford EcoBoost бензинов двигател или усъвършенствания EcoBlue дизелов двигател. И двете опции осигуряват изключителна динамика и икономия на гориво. А в съчетание с нашата по-рафинирана 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисия, ще се наслаждавате на лесна смяна на предавките и по-плавни пътувания.

1,5-литров EcoBlue дизелов двигател

Нашите TDCi дизелови двигатели със 75 к.с., 100 к.с и 120 к.с. впечатляват със своята рафинирана мощност и изключителна икономичност, предлагайки разход на гориво от едва 56* mpg и CO₂ емисии от 116 г/км. По селски и градски пътища или при дълго шофиране по магистрала тяхното плавно подаване на въртящ момент е безценно по наклони или при изпреварване.

*Официални данни от тестовете. Но действителният разход на гориво ще се различава и зависи от товара, броя пътници, стила и условията на шофиране.

1,0-литров Ford EcoBoost бензинов двигател

С турбокомпресор, директно впръскване на бензина и променливо газоразпределение на клапаните, нашите многократно награждавани* Ford EcoBoost двигатели осигуряват същата динамика като по-големите двигатели, но с много по-добра икономия на гориво и по-ниски емисии.

*Ford EcoBoost. Sub 1-литров Международен двигател на годината 2017. Победител за последните шест поредни години

Модерна нова 8-степенна автоматична трансмисия

Новият Tourneo Connect съдържа модерна нова автоматична трансмисия. С подобрено ускорение и изключително плавна смяна на предавките, тя е конструирана от самото начало да подсили усещането Ви зад волана, да оптимизира разхода на гориво и да увеличи максимално динамиката на автомобила.

Изразходвайте по-малко гориво с функцията Auto Start-Stop

Когато спрете на светофар или в задръстване, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като продължи да подава захранване към важни системи като предните фарове,  климатика, радиото и системата Ford SYNC). Когато сте готови да потеглите, натиснете, както обикновено, педала на съединителя и включете на първа предавка или натиснете педала на газта, в случай че автомобилът е с автоматична трансмисия, и системата ще стартира двигателя отново. Auto Start-Stop е особено ефективна в градовете, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градска среда).

Презаредете по-икономично своя акумулатор

За разлика от традиционните системи, системата Интелигентно регенеративно зареждане  зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това може допълнително да намали разхода на гориво и вредните емисии.

Помощ за по-икономично шофиране

Иновативната система Ford Eco Mode постоянно преценява как Вашият стил на шофиране ще се отрази на разхода на гориво. Системата анализира Вашата скорост, смяна на предавките, спиране и прогнозни нива, плюс броя кратки и дълги пътувания, които предприемате.

Проектиран за комфорт и гъвкавост

Чудесен за шофиране, чудесен за пътуване и създаден с използването на висококачествени материали с премиум покрития. Новият Ford Tourneo Connect е комфортен, рафиниран и практичен. Модерните технологии в автомобила включват SYNC 3 и безжично зареждане на устройства, за да Ви осигурят свързано и лишено от стрес пътуване.

SYNC 3. За хендсфри изживяване без усилие

Ford SYNC 3 е модерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате Вашия телефон, музика и навигационна система. Изберете гласовото управление или 6-инчовия цветен сензорен екран с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление. Live Traffic* Ви помага да избягвате задръствания. Можете дори да изведете списък с местни ресторанти, просто като кажете „Гладен съм“.

*Сдвоен с Вашия мобилен телефон чрез приложението Ford Pass. Функцията Live Traffic е безплатна за срок от 2 години след регистрация и изисква SYNC 3 с навигационна система. Преносът на данни може да доведе до начисляване на допълнителни такси от страна на Вашия доставчик на услуги.

Ключът към по-свързан свят

За първи път досега Tourneo Connect е наличен с модема FordPass Connect* - система, проектирана да направи всяко пътуване по-лесно и по-приятно. Тя прави възможни редица функции, включително Wi-Fi** за до десет устройства, така че пътниците да могат да заредят любимата си стрийминг услуга и да направят онези дълги пътувания да отлетят неусетно. Освен това, благодарение на актуализациите на информацията за трафика в реално време***, доставени директно в сателитната навигационна система на автомобила, Вие ще пристигнете по-спокойни и на време.

*Бордовият модем ще бъде свързан в момента на доставка на автомобила. Можете да активирате или дезактивирате определено споделяне на данни. Технологията ще бъде достъпна за избрани пазари през 2018 г. и ще навлезе на останалите пазари през 2019 г.

**Wi-Fi точката за достъп (до 4G LTE) включва безплатно пробно използване на безжичен интернет, което започва с активирането му и изтича след 3 месеца или когато бъде изразходен пренос на данни от 3 GB, което настъпи първо. След това е необходим абонамент към Vodafone, вижте техния уебсайт за подробности за пакетите, които предлагат. За да се възползвате от интегрираната възможност за Wi-Fi точка за достъп, автомобилът Ford от 2018 г. трябва да бъде оборудван с подходящия хардуер и се изисква абонаментен план за пренос на данни. Покритието и услугата за пренос на данни не са достъпни навсякъде и може да бъдат активирани условията на Вашия абонаментен план, включително приложими цени за изпращане на съобщения и пренос на данни.

***Достъпът до Live Traffic е безплатен за първите 2 години след покупката на нов Ford със SYNC 3 и навигация, след това се заплаща такса за лиценз.

Изтеглете приложението FordPass, за да имате достъп до още повече функции

FordPass Connect става още по-мощен, ако бъде сдвоен със смартфона Ви чрез приложението FordPass. След свързване може да се възползвате от редица иновативни нови характеристики, включително да локализирате автомобила си, ако сте забравили къде сте паркирали, и да го заключвате и отключвате дистанционно. Това Ви помага да се уверите напълно, че автомобилът Ви е заключен, или дори Ви дава възможност да дадете достъп до автомобила си на друг, когато сте извън него. Освен това, ако имате автоматична трансмисия, можете дори да стартирате двигателя, така че ледът и замъгляването да бъдат премахнати и автомобилът да е готов да потегли, когато сте готови и Вие. Можете също да програмирате сателитната навигационна система от вкъщи, като изпратите дестинация директно от телефона си до автомобила.

Зареждане в движение

За определени смартфони* се предлага безжично зареждане, което означава, че никога не е било толкова лесно да се уверите, че устройствата Ви са винаги готови за употреба.

*Qi съвместими телефони и такива с калъф за зареждане ACV Qi.

Стартирайте двигателя с едно докосване на бутон

Новият Tourneo Connect автоматично усеща присъствието на своя уникален ключодържател, дори той да се намира в джоба или чантата Ви. Така че просто натиснете бутона за стартиране на двигателя и той ще запали.

Почистете бързо предното си стъкло с Quickclear

Тази интелигентна функция е предназначена да Ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да отстранят обледеняването или замъгляването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките.

Безопасен дом за всички Ваши устройства

Док станцията за устройства е предназначена за Вашата сателитна навигация, смартфон или MP3 плейър и включва порт за USB свързаност.

Гъвкави седалки

Независимо от продължителността на пътуването, удобните задни седалки осигуряват отличен комфорт и опора за до петима пътници. Когато не се използват, седалките могат да бъдат сгънати напред, за да получите повече багажно пространство.

Безпроблемно общо използване на автомобила с функцията MyKey

MyKey Ви позволява да зададете максимално ограничение на скоростта, сигнал за напомняне, за да поставите колана си и дори силата на звука на аудиосистемата, заедно с много други неща. Тази технология е проектирана да Ви осигури спокойствие, когато заемете автомобила на приятел или член на семейството, защото можете да програмирате желаните ограничения за съответния ключ. Можете да задържите "администраторския" ключ и дори да имате няколко копия на двата ключа, ако желаете.

Задайте идеалната температура за Вас и за пътниците

С опцията Двузонов електронен автоматичен контрол на температурата (DEATC) можете да изберете предпочитаната от Вас и пътника отпред температура и системата ще я поддържа с усъвършенстван климатроник.

Седалки, които Ви топлят

За водача се предлага отопляема седалка. И за Ваше удобство, можете да изберете една от трите настройки за отопление за студените сутрини, студените дни или мразовитите нощи.  

Огледала със самозащита

За да избегнете неволна повреда, огледалата с електрическо прибиране автоматично се сгъват навътре след паркиране. В сгънато положение те предпазват и стилните вградени мигачи. Огледалата са също така отопляеми, което означава бързо потегляне в студените утрини.

Панорамен покрив за повече светлина и простор

С едно натискане на бутон панорамният покрив с електроуправляема щора се отваря и изпълва купето с естествена светлина. В същото време отразяващото стъкло запазва прохладата и Ви предпазва от вредните UV лъчи.

Ford Easy-Fuel за безпроблемно пълнене на резервоара

Тази система прави почти невъзможно зареждането на автомобила с грешно гориво, защото грешният накрайник просто няма да влезе. А тъй като Ford Easy-Fuel е система без капачка, повече никога няма да Ви се наложи да боравите с мръсна капачка.

Новият Ford Tourneo Connect е оборудван с гама свръхмодерни технологии, които са създадени да осигуряват безопасност на Вас и Вашите пътници. Има и интелигентни системи за сигурност, проектирани да осигурят добра защита на автомобила и вещите Ви.

Система, която спомага за защита на пешеходците

Асистентът за предотвратяване на сблъсъци отчита превозни средства и пешеходци на пътя отпред или такива, които могат да пресекат пътя на автомобила, и Ви предупреждава за тяхното присъствие. Ако не реагирате, системата автоматично прилага спирачките. Тази технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 50 мили/ч.

Поддържане на ремаркето безопасно в лентата

Функцията Контрол на стабилността на ремаркето засича „криволичене“ или отклоняване на ремаркето и намалява скоростта на автомобила Ви, за да реши проблема, осигурявайки по-голям контрол при теглене. Системата забавя скоростта на автомобила, като намалява въртящия момент на двигателя и постепенно увеличава спирачното усилие върху всички колела.

Модерни системи за по-добре контролирано спиране

Антиблокиращата система на спирачките (ABS) и Системата за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) се съчетават, за да Ви осигурят ефективно спиране. Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила Ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се управлява автоматично чрез системата за електронен контрол на стабилността, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично. А ако спрете рязко, системата Аварийни стопове активира стоповете, за да предупреди другите водачи.

Увеличена стабилност при различни условия на шофиране

Системата Електронен контрол на стабилността следи постоянно движението на автомобила Ви. Тя усеща, когато автомобилът губи сцепление, и автоматично прилага спирачно усилие върху всяко отделно колело, спомагайки за стабилизирането му. Чрез модерните сензори на антиблокиращата система на спирачките и системата за контрол на сцеплението, тя следи поведението на автомобила.

Усъвършенствана система от въздушни възглавници

Tourneo Connect се предлага с въздушни възглавници тип „завеса“, въздушни възглавници за водача, за пътника отпред и странични въздушни възглавници. Модерни сензори са разположени на ключови места в автомобила, за да гарантират бързи и контролирани реакции.

Предупреждение в задната част при внезапно спиране

Системата за аварийно спиране активира стоп светлините, за да предупреди останалите водачи при внезапно спиране.

Ранно предупреждение за спукана гума

Ако открие, че налягането в някоя от гумите започне да спада по време на пътуване, системата за следене на налягането в гумите Ви предупреждава със светване на иконка на арматурното табло.

Никога не забравяте да поставите предпазния колан

Системата за напомняне за използване на предпазния колан на водача Ви предупреждава, ако забравите да поставите колана си и е стандартно оборудване за всеки модел.

Асистент за безопасност на децата

Новият Tourneo Connect е създаден да предпазва малките деца при всяко пътуване. Той е оборудван с ISOFIX точки за закрепване на детска седалка отзад, така че лесно можете да използвате две детски седалки.

Централно заключване с дистанционно управление, с ключалки против кражба

Новият Tourneo Connect е с централно заключване на вратите с дистанционно управление, което е по-сигурно от всякога. Това е така, защото можете да отключите само една врата, а другите да останат заключени, докато не активирате превключвателя на вратата на водача. Същият превключвател управлява заключването и отключването на всички врати на автомобила. Всички ключалки на вратите са защитени с подсилена арматура против разбиване за предотвратяване на счупването им със сила.

Две опции за алармена система от висок клас

Новият Tourneo Connect се предлага с опционална периметърна алармена система, която се задейства, ако вратите или предният капак бъдат отворени със сила. Предлага се и по-усъвършенстваната алармена система Thatcham, категория 1. Активира се автоматично, когато заключите автомобила и издава силен звуков сигнал, ако се задейства вследствие на принудително влизане, ако автомобилът бъде вдигнат или сензорите за движение засекат движение вътре в автомобила.

Независима, допълнителна резервна аларма

Звуково устройство за безопасност, със собствена батерия, представлява допълнителна вторична алармена система, която се доставя с варианта за аларма Thatcham. В момента на активиране на алармата се включва сирена и тъй като има собствено вградено захранване, тя ще се включи дори ако някой разкачи акумулатора на автомобила.

Ново ниво на приспособимост

Интериорът на новия Ford Tourneo Connect е по-гъвкав от всякога. Седалките на втория ред са делими в съотношение 60:40 и могат да се спуснат напред за осигуряване на максимално пространство. Допълнителни интелигентни места за съхранение в купето спомагат за автомобилът да остане подреден. Така че независимо дали транспортирате седем възрастни, велосипед или почти всякакъв друг багаж, Tourneo Connect може да се справи с всичко това.

Място за всичко

Голяма отворена централна конзола, изградена около ръчната спирачка, е предназначена да Ви помогне да поддържате всичко под ръка. Има поставка за чаши плюс място за лаптоп или A4 файлове и/или по-малки предмети. Има също Aux In и USB точки за свързване, както и контакт 12 V, разположен в предната част на конзолата, за ползване от водача и пътника. Просторно място под пода Ви помага да съхранявате вещи безопасно и удобно. 

Защитете седалките при ежедневните дейности

Ако редовно пренасяте багаж или оборудване, Grand Tourneo Connect със 7 места разполага с допълнително място за по-големите предмети, които бихте могли да транспортирате. Той също е оборудван с цялостно подово покритие, за да предпази седалките при сгъване, както и облегалките на седалките на втория ред.

Гъвкава организация на пространството за сядане

Интелигентната организация на пространството за сядане включва системата Ford Fold Flat за лесно конфигуриране на интериора на автомобила за превозване на пътници, багаж, обемисти или дълги предмети или комбинация от всичко това.

В Tourneo Connect с 5 места вторият ред седалки са делими в съотношение 60/40. А при сгънати облегалки, цялата седалка може да се спусне напред за максимално увеличаване на пространството за багаж в автомобила, създавайки място за тежки, обемисти предмети.

Grand Tourneo Connect със 7 места е оборудван със системата Fold Flat за още по-голяма гъвкавост. С тази интелигентна система вторият ред седалки, делими в съотношение 60/40, се сгъва и спуска напред в пространството за краката, за да Ви осигури напълно равен под за товарене. Третият ред седалки, делими в съотношение 50/50, също се сгъва до равно положение.

Издръжливи материали

За да Ви помогне да защитите интериора при транспортиране на мокри или мръсни предмети, Tourneo Connect използва материали, проектирани да издържат на най-лошите условия. Гумените всесезонни стелки са пригодени да пасват идеално и предпазват от замърсяване и влага. Облицовката на багажното отделение го запазва чисто и подредено.

По-лесен достъп до втория ред седалки

Tourneo Connect има две плъзгащи се задни врати, които осигуряват лесен достъп до и от втория ред седалки, което улеснява живота дори и в най-тесните места за паркиране.

Необходимо Ви е да превозите повече неща?

Ако желаете да транспортирате по-големи или по-обемисти предмети, можете да изберете изключително полезния сваляем теглич.

Какво искате от Вашия пътнически автомобил?

Ако имате нужда от до пет места, Tourneo Connect е идеалният автомобил за Вас. Ако имате нужда от повече пространство и до седем места, тогава ви е необходим Grand Tourneo Connect.

И двата автомобила имат много гъвкава система за организация на пространството за сядане, която Ви позволява лесно да създавате място за пътници, багаж и дълги и обемисти предмети, които трябва да превозите.

Tourneo Connect разполага с цялото пространство, необходимо за превоз на до пет души и техния багаж. Благодарение на интелигентните и гъвкави седалки, лесно можете да увеличите товарното пространство, когато имате по-малко пътници.

Обща дължина: 4 425 мм

Височина до покрива: 1 819 мм

Седалки: 5 места

Конфигурации на седалките: 16

Максимално пространство за багаж: 2 180 литра

Капацитет за теглене: до 1 454 кг, с ремарке със спирачки

Grand Tourneo Connect е значително по-дълъг, създавайки достатъчно място за трети ред седалки. Това означава, че автомобилът може лесно да помести до седем възрастни и дори да остане място. Третият ред седалки е делим в съотношение 50:50 и може да се сгъне изцяло, така че винаги ще можете да ползвате пространството, което Ви е необходимо. 

Обща дължина: 4 825 мм

Височина до покрива: 1 820 мм (5 или 7 места)

Седалки: 5 или 7 места

Конфигурации на седалките: 16

Максимално пространство за багаж: 2 950 литра

Капацитет на теглене: До 1 454 кг, с ремарке със спирачки, 750 кг с ремарке без спирачки

Свържете, както желаете

С три нива на оборудване, налични за Tourneo Connect, имате на разположение перфектния автомобил за Вашите специфични нужди и предпочитания, както и за Вашия бюджет.

В допълнение към всички характеристики, налични във всяко ниво, можете да добавите други опции, за да персонализирате Вашия автомобил.