Най-успешно продаваното спортно купе в света става още по-добро. С нов, още по-елегантен дизайн, повече съвременни технологии и по-впечатляваща динамика, новият Ford Mustang не е просто спортен автомобил. Той е сърцето и душата на Ford. Откъдето и да го погледнете, новият Mustang впечатлява. Предницата е с по-широка, по агресивна мрежеста решетка и нов профил на бронята. Новите отвори за въздух на капака не само привличат вниманието, но и гарантират, че двигателят ще остане хладен и невъзмутим дори в най-тежки условия. А едва ли някой ще пропусне да забележи впечатляващите нови LED фарове с разпознаваемата характерна форма.

УДОБСТВО И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Двузонова автоматичнa климатична инсталация

Двузоновият автоматичен климатик ви позволява да настроите желаната температура за двете части на купето. Идеално разположени вентилационни отвори предоставят ефективен въздушен поток с възможност за регулиране. Настройките могат да бъдат зададени чрез контролните бутони на централната конзола, чрез 8-инчовия сензорен екран или чрез гласови команди.

Камера за движение за заден ход

При включване на лоста за движение на заден ход на централния дисплей автоматично се изобразява какво има зад автомобила. Линии изобразяват траекторията на автомобила и значително улесняват паркирането.

Ford Power Бутон

Още щом влезете във вашия Mustang бутона започва да мига в червен цвят, предизвиквайки ви да стартирате двигателя.

Премиум аудио система Bang&Olufsen

Мощната аудио система Bang&Olufsen съдържа радио и единичен CD/MP3 плейър. Дванадесет високоговорителя, включително осеминчов субуфер, монтиран в багажника, се обединяват, за да пресъздадат кристално чист стерео звук.

Дигитално инструментално табло

12" цветен дигитален инструментален панел за водача с възможност за конфигуриране и смяна на изгледа спрямо избраният режим на шофиране.

Отопляеми предни седалки

Осигуряват допълнителен комфорт през студените месеци. Възможност за регулиране на температура.

Амбиентно осветление

Имате възможност да избирате различни нюанси на осветлението в купето. Държачите за чаши, пространството за краката и джобовете на вратите могат да да бъдат осветявани в цвят по ваш избор.

SYNC3 аудио-комуникационна система

Пътуването с автомобил не бива да прекъсва комуникациите ви. SYNC3 се интегрира безпроблемно със
смартфона ви, позволявайки да управлявате всичко – от разговорите и SMS-ите до музиката и сателитната навигация – през 8-инчовия сензорен екран или чрез забележително прости гласови команди.

Адаптивен круизконтрол

Съчетава поддържане на скоростта и дистанцията. След като въведете желаната скорост и дистанция до предния автомобил, адаптивният круизконтрол автоматично поддържа дистанцията, ако трафикът не позволява движение със зададената скорост.

LED фарове, LED дневни, LED задни светлини

Изцяло LED фарове с автоматично превключване на къси/дълги светлини осигуряват отлична видимост и същевременно пестят енергия. Сигнатурните LED дневни и LED задни светлини правят Mustang изключително разпознаваем и запомнящ се.

Проекция на Mustang лого

При отваряне на вратата около автомобила се проектира характерната "Пони" емблема.

ЗАДВИЖВАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

Планки за смяна на предавките от волана

Може да придадете още по-спортен дух на вашия Mustang като сменяте бързо и удобно предавките от монтираните зад волана планки. Стандарт при автоматична трансмисия.

10-степенна автоматична трансмисия

Най-добрата трансмисия вграждана някога в Mustang. Изключително добри предавателни отношения и ефективност. Светкавична и прецизна смяна на предавките.

Drive Mode настройки

Избор между Normal, Sport, Track, Snow/Wet. Избора на режим оказва влияние върху звука от изпускателната система, смяната на предавките, окачването, волана и изображенията на инструменталното табло.

Електрическо сервоуправление

Електрическото сервоуправление на Новият Mustang може да се настройва между Comfort, Sport и Normal. Comfort - изисква съвсем леко усилие за въртене на волана - подходящ е за ежедневно шофиране. Sport - волана става по-твърд, за по-директно управление и контакт с пътя. Normal - позициониран е между Comfort и Sport като междинен стил на управление.

Активна изпускателна система

Изпускателната система на Новият Ford Mustang е обвързана с Настройките на шофиране. При смяна на тези настройки Mustang може да бъде както изключително тих, така и доста шумен.

Двигатели

Новият Ford Mustang се предлага със два бензинови двигателя:
2.3 EcoBoost с 290 к.с и 5.0 V8 с 450 к.с. И за двата двигателя има възможност за избор между 6-степенна ръчна и 10-степенна автоматична скоростна кутия.

MagneRide адаптивно окачване

Амортисьорите съдържат хидравлично масло и фини метални частици. Окачването се регулира мигновенно чрез подаване на електрически импулс в системата. Сензори следят положението на автомобила спрямо пътя и скоростта с цел подобряване на стабилността, управлението и комфорта

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Brembo спирачна система

Като истински спортен автомобил Новият Ford Mustang е оборудван с отлично настроена спирачна система от Brembo.

Асистент за спазване лентата за движение

Тази система на Ford има две основни функции и действа при скорости над 65 km/h на магистрали и извънградски пътища с видима маркировка. Във всеки момент системата може да се игнорира чрез действията на шофьора. Сигнализацията за напускане на лентата помага автомобилът да не излиза от лентата си на движение. Ако изглежда, че това ще се случи, воланът предупреждава с вибрация. Ако все пак неволно започнете да напускате лентата, функцията-асистент упражнява усилие върху волана, за да ви върне в нея.

Система за автоматично спиране

Сканира пътя пред вас за автомобили и пешеходци. Системата предупреждава за намаляваща дистанция и автоматично задейства спирачките, ако водача не реагира. Спомага да се избегне сблъсък или значително да се намалят последиците от него. Системата работи и през нощта.

Електронно управление на стабилността (ESC)

Предназначена да компенсира свръхзавиване и недозавиване, системата ESC следи за резки промени в посоката, спирането и поведението на автомобила, и регулира оборотите на отделните колела така, че да следвате уверено траекторията си.