Впечатляващ, ултра съвременен дизайн и стайлинг - вътре и отвън. Безкомпромисна динамика и безотказна икономичност. Внушителен списък с интелигентни характеристики, системи и технологии. И цялата практичност, гъвкавост и функционалност, която може да поискате. Ако виждате възможности там, където другите виждат препятствия, ще видите безкрайните възможности, предоставени от новия Ford Kuga.

ДИЗАЙН

Екстериор

Дизайнът на новата Kuga показва, че автомобилът е постоянно в движение, дори когато е спрял. Тези плавни линии и контури не са там само за стил – те допринасят за изключителната аеродинамичност на автомобила.
А увереният външен вид му е присъщ.

ДИНАМИКА И ЕФЕКТИВНОСТ

Динамика, на която ще се насладите, икономичност, която ще оцените

Мощна динамика и плавни реакции, допълвани от изключителна икономичност на гориво и ниски емисии: новата Kuga осигурява всичко това в един прецизно разработен пакет.

Повече динамика, повече икономичност

Новата Kuga се задвижва от 1,5-литровия бензинов двигател EcoBoost, наличен в два различни варианта за мощност: 150 к.с. и 182 к.с. Двигателят ви предоставя цялата мощност, която бихте очаквали от обикновен 1,6-литров двигател, но постига разход на гориво в комбиниран цикъл от 6,2 л/100 км* с емисии на CO2 от едва 143 г/км*. Директно впръскване на горивото, турбокомпресия и променливи фази на газоразпределение се съчетават, за да осигурят плавна, откликваща и удовлетворяваща динамика.

*Тестови данни на Ford (версия с предно задвижване с механична трансмисия и 150 к.с.).

Гама от дизелови опции

Предпочитате дизел? Тогава изберете между 1,5-литровия TDCi  и 2,0-литровия TDCi. И двата използват последната технология при двигателите за подобряване на мощността, въртящия момент и икономичността, като в същото време се намаляват вредните емисии. 1,5-литровият TDCi осигурява мощност от 120 к.с., а 2,0-литровият TDCi предлага 150 к.с. или още по-голямата мощност от 182 к.с.

С автоматичната Start-Stop система използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход при образувала се колона, тази технология може автоматично да изключи двигателя, като същевременно продължи да подава мощност към важни компоненти като предните фарове, климатроника, радиото и системата Ford SYNC. Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя или натиснете педала на газта при моделите с автоматична трансмисия и системата се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл на шофиране).

Бърза, ръчна смяна на предавките

6-степенната механична скоростна кутия има висок капацитет на въртящия момент и предоставя плавни, бързи и точни смени на предавките. За да ви помогне да оптимизирате икономията на гориво, иконка на съответната предавка на инструменталния панел ви казва кога да смените предавката.

Скоростна кутия Powershift на Ford. Бърза и пестяща гориво

Съчетавайки удобството на автоматичната скоростна кутия с контрола на механичната, тази усъвършенствана 6-степенна скоростна кутия избира предварително следващата предавка вместо вас, така че да не загубите мощност в процеса на смяна. Резултатът: Светкавичната, плавна смяна на предавките на PowerShift прави шофирането по-гладко.

Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните скоростни кутии

Макар по принцип да се срещат само при спортни автомобили от висок клас, автоматичните пера за смяна на предавките са налични, както със 6-степенната автоматична, така и с трансмисията PowerShift на новата Kuga. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза и безпроблемна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са монтирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.

КОМФОРТ И УДОБСТВО

Най-усъвършенстваната хендсфри технология

Ford SYNC 3 с гласово управление и сензорен екран ви позволява да управлявате музиката си и да извършвате и приемате обаждания по мобилния си телефон чрез естествени директни гласови команди. Можете да пускате песни от USB памет или MP3/iPod® плейър или да пускате музика от телефон, съвместим с Bluetooth®*. Системата дори прочита на глас входящите ви SMS-и. Можете да използвате и 8-инчовия сензорен екран, който работи с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за лесно, интуитивно управление. Тази свръхмодерна информационно-развлекателна система включва и Applink, Apple’s CarPlay и Android Auto, за да извежда информацията от смартфона ви на сензорния екран.

*Марката и логото на  Bluetooth
® са собственост на Bluetooth SIG, Inc. и всяка употреба на тези марки от Ford Motor Company Limited и нейните филиали е лицензирана. Другите търговски марки и търговски наименования принадлежат на съответните собственици.

Хендсфри технология за задната врата за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и автомобилът ви усети близостта на вашия ключодържател за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

Голям панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Наличен като допълнително оборудване на новата Kuga, луксозен, стъклен панорамен покрив от две части, отварящ се под ъгъл или прибиращ се под задната част, създава светъл и просторен интериор. Покривът позволява нахлуване на естествена светлина в купето, а слънцеотражателното стъкло ви охлажда и защитава от ултравиолетовите лъчи. Електроуправляемата щора позволява да откриете или закриете покрива с едно натискане на бутон.

Топлина в студените дни

Ако изберете кожени седалки, предните седалки за водача и пътника са с отопление, за да ви осигурят максимален комфорт. А мразовитите дни вече не са така непоносими за водача, благодарение на отопляемия волан.

Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази интелигентна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

Чистачки, които се регулират автоматично спрямо дъжда

Чистачките със сензори за дъжд влизат в действие в момента, в който установят влага на предното стъкло, след което регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което времето може да ви стовари. Вие можете дори да изберете измежду шест нива на чувствителност, които определят колко влага трябва да се натрупа преди чистачките да я изтрият. Чистачките със сензори за дъжд са налични като допълнително оборудване с автоматични предни фарове.

Паркинг спирачка с натискане на бутон

Интелигентна Електронна паркинг спирачка оставя в миналото традиционния лост. Сега можете безопасно да активирате паркинг спирачката само с едно натискане на бутон на централната конзола. Освен че улеснява живота ви, тази полезна функция ви осигурява и допълнително място за съхранение на вещи.

Hi-Fi звук

Висококачествена аудио система се предлага като стандартно оборудване с Ford SYNC 3 и предоставя изключителна чистота на звука в купето. Опционална премиум система Sony с DAB радио създава още по-добро слушателско изживяване.

Цветове, съответстващи на настроението ви

Амбиентното осветление на Kuga хвърля нежна светлина върху централната конзола, джобовете на вратите, дръжките на вратите и предните стелки за краката. Налични са седем различни цвята, вариращи от топло червено до студено синьо, така че можете да изберете различен цвят за всеки ден от седмицата.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Новата Kuga натиска спирачките вместо вас, за да ви помогне да избегнете сблъсък при ниска скорост на шофиране

Сблъсъците при натоварен трафик с непрекъснато спиране и потегляне на автомобила са доста често явление: Системата за предотвратяване на сблъсъци в града е усъвършенствана технология, предназначена да ви помогне да ги избегнете или поне да намалите силата на удара. Ако системата засече внезапно спиране на автомобила пред вас и вие се движите със скорост под 50 км/ч, тя автоматично прилага спирачките.

Усъвършенствана система въздушни възглавници

Система от въздушни възглавници, включваща въздушни възглавници на предните седалки, въздушна възглавница за коленете на водача, възглавници тип "завеса” и странични възглавници на първия ред.

Ford SYNC 3 с Помощ при аварийни ситуации: може да се обади за помощ, дори ако вие не можете

Функцията Помощ при аварийни ситуации* е важен и потенциално животоспасяващ аспект на Ford SYNC. В малко вероятния случай на катастрофа, при която се задействат въздушните възглавници или се дезактивира горивната помпа, технологията може да ви помогне да осъществите директно обаждане до аварийните служби. Може да изберете да прекъснете обаждането или, ако е необходимо, да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Системата Помощ при аварийни ситуации на Ford действа в над 40 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици.

Системата за електронен контрол на стабилността ви помага да запазите контрол

Създадена да ви помага да поддържате контрол, тя постоянно следи прогреса на автомобила ви, засича всякакви отклонения от избраната лента на движение (например, ако започнете да поднасяте) и автоматично ви помага да коригирате позицията си на пътя.

5-звезден рейтинг за безопасност

Kuga има отличен пакет за безопасност, който включва всичко от стандартни въздушни възглавници за водача и пътника, странични възглавници и възглавници тип „завеса“ и въздушна възглавница за коленете на водача до редица усъвършенствани технологии, въведени за първи път в сегмента, като Системата за предотвратяване на сблъсъци в града и функцията Помощ при аварийни ситуации.