- Най-достъпният представител в семейството на Ford
- Повече пространство в купето и забележителен обем на багажника
- Подобрено пътно поведение и стабилност
- Изключително добра возия и обезшумяване
- Допълнителни системи за сигурност
- Съвременен и иновативен дизайн
- Компактна централна конзола и функционален интериор
- Каросерии хечбек 5 врати / седан 4 врати

УДОБСТВО И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Бордови компютър

Дава полезна информация за пробега, разхода на гориво, скоростта и външната температура. Включва "разстояние с оставащо гориво" приблизително колко далече можете да стигнете с наличното гориво в резервоара.

Круиз контрол

Вашият КА+ ще поддържа скоростта, която сте задали чрез регулаторите на волана, докато не решите да я отмените или промените.

Електрическо прибиране на огледалата

Включва отопление на огледалата. Удобно за преминаване през тясни пространства.

Отопляем волан и предни седалки

В студените дни няма нищо по-добро от лукса на комфортния отопляем волан и предни седалки.

Автоматична климатична инсталация

Не е нужно да губите време с регулаторите. ЕАТС поддържа автоматично точната температура, която сте избрали, за да се чувствате комфортно благодарение на климатика или отоплението.

My Ford Dock

My Ford Dock е предназначен за съхранение на смарфон, МР3 плейър или навигационно устройство, така че да са лесно достъпни. Отделението с капак предлага затворено пространство за съхранение, като можете да правите стрийминг на музика чрез тонколоните на автомобила посредством Bluetooth или USB кабел.

Ford SYNC

Ford SYNC ви позволява да пускате музика, да телефонирате и да отговаряте на обаждания - всичко това с прости гласови команди. Чрез SYNC Applink, с глас можете дори да управлявате приложенията на смартфона си (Стандартно за Trend)

Повече пространство

Ford KA+ е изненадващо просторен за компактен автомобил. Той предлага голямо пространство на ширината на раменете на задната седалка и много място за краката, така че трима пътници да пътуват комфортно отзад.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Асистент за потегляне по наклон

След освобождаване на спирачния педал системата ви дава достатъчно време да преместите крака си върху педала на газта. Автомобилът се задържа в спряло положение автоматично за няколко секунди, за да не тръгне назад.

Ford My Key

My Key позволява задаване настройките на автомобила според шофьора. Тези настройки ви дават възможност да зададете напомняния за ограничението на скоростта, да посочите ограничения за скоростта на автомобила и да предотвратите изключването на важни функции в помощ на водача. My Key настройките автоматично се активират при всяко използване на My Key (стандартно за Trend)

Задни сензори за паркиране

С Ford KA+ няма да се налага да подминавате по-труднодостъпните места за паркиране. Звуков сигнал ви позволява безопасно да преценявате разстоянието между автомобила и препятствията отзад - за по-лесно маневриране (опция)