Напълно ново ниво на премиум качество, елегантен, съвременен дизайн и свръхмодерни технологии, включително иновативната система за лесно сгъване на седалките с нова опция за електроуправляемо сгъване. Представяме ви седемместния Ford Galaxy: автомобил, който преоткрива усещането при пътуване на общо седем човека и наново дефинира понятието икономичност. Новият Ford Galaxy е предвиден да затвърди репутацията си на интелигентния избор за професионалистите. Разпознаваем силует със супер тънки предни фарове, хромирани детайли и заден спойлер подчертават изискания вид на автомобила. Впечатляващият хибриден двигател предоставя по-голяма динамика, подобрена икономия на гориво и ниски емисии. А всеобхватна серия иновативни технологии, умни функции и интелигентни системи увеличават максимално удобството и безопасността.

ЗАДВИЖВАНЕ И ДИНАМИКА

Ефективност и динамика на шофиране: Ford Galaxy Hybrid

Ford Galaxy Hybrid комбинира 2,5-литров бензинов двигател Duratec с електрическо задвижване, захранвано от батерии. Системата съхранява енергията, която обикновено се губи по време на спиране и движение по инерция, и я използва за зареждане на батерията, елиминирайки необходимостта от свързване към електрическата мрежа. Благодарение на мощната батерия с водно охлаждане, къси разстояния могат да бъдат изминавани дори чисто електрически. Със системна мощност от 140 kW (190 к.с.), Ford Galaxy Hybrid е готов за всяко приключение дори с прикачено ремарке до 1510 кг за 7-местната или 1710 кг за 5-местната конфигурация.

Интелигентна информационна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Eco Mode на Ford непрекъснато оценява ефектите от вашето шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, ускорение и спиране плюс броя на кратките и дългите пътувания, които сте направили. След това интелигентен софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Безстепенна предавателна кутия с електронен асистент - eCVT

Съчетавайки удобството на автоматичната предавателна кутия с контрола на механичната, тази усъвършенствана безстепенна предавателна кутия се грижи комфортното и прогресивно ускорение, без излишна загуба на мощност. Светкавично бързото потегляне и ускорение на eCVT, правят шофирането плавно, като същевременно пести гориво и намалява CO2 емисиите.

По-ефективен начин да презаредите акумулатора

За разлика от традиционните системи тази система за интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това спомага за още по-голяма икономия на гориво и за допълнително намаляване на емисиите.

КОФМОРТ И УДОБСТВО

Поддържа ви в границите на разрешената скорост

Функцията Intelligent Speed Assist (ISA) е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата за разпознаване на пътните знаци (TSR) автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната ви скорост спрямо това ограничение.

Хендсфри врата на багажника за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и изцяло новият Galaxy усети близостта на вашия ключ за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази умна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

Безключов означава безпроблемен

Системата за безключов достъп на Ford ви позволява да отключвате и заключвате автомобила без да се налага да изваждате ключа си от джоба или чантата. Тази функция ви спестява неудобство, когато ръцете ви са заети.

Ford SYNC 3. Усъвършенствана хендсфри и сензорна технология

Системата от ново поколение SYNC 3 на Ford ви позволява да свързвате безжично своя мобилен телефон и MP3 плейър. Може да управлявате своя телефон, музика, навигационна система и климатик чрез прости, интуитивни гласови команди или чрез 8-инчов цветен сензорен екран.

Система за лесно сгъване

Иновативната система за лесно сгъване ви позволява да сгънете всяка седалка от втория ред докрай с едно докосване на бутон. За максимално удобство функцията за електроуправляемо сгъване с натискане на бутон помага за по-бързо товарене на големи предмети чрез автоматично навеждане и вдигане на третия ред седалки.

Панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Само с едно натискане на бутон електроуправляемата щора на покрива се прибира и позволява на естествената светлина да проникне през фиксирания панорамен покрив. В същото време слънцеотражателното стъкло държи хладно и ви предпазва от вредните UV лъчи.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Координирани системи за безопасност се активират за по-малко от секунда

Усъвършенствана Система за интелигентна защита (IPS) координира редица функции за безопасност, за да даде на вас и вашите пътници максимална защита. Galaxy Hybrid има също твърда каросерия, която поема ударите, както и усъвършенствана система от седалки и предпазни колани, за да се намали възможността от нараняване в случай на катастрофа.

Система, която спомага за защита на пешеходците

Системата за предотвратяване на сблъсък с разпознаване на пешеходци разпознава хора (и големи обекти) на пътя пред вас или такива, които могат да пресекат пътя на автомобила, и ви предупреждава за тяхното присъствие. Ако не реагирате, системата автоматично активира спирачките. Тази технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване.

Предни фарове, които ви помагат да виждате зад завои

Опционалните адаптивни светлини с динамични предни фарове с LED технология не са просто впечатляващи, те са интелигентни. Серия светодиоди създават прецизен светлинен модел и тяхната интензивна ярка естествена светлина осветява по изключителен начин. Дневни светлини също са включени. А LED индикаторни за завой заместват традиционните "мигащи" светлини, като светят последователно в посоката на завоя за висока видимост от останалите водачи. Допълнително функцията за дълги светлини Glare Free High Beam се регулира автоматично за максимална видимост без заслепяване на останалите водачи. По забележителен начин тези светлини следват също пътя и ви помагат да виждате по-ясно, когато правите завой.

Допълнителна мощност за аварийно спиране

Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се контролира автоматично посредством функцията ESP, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично.

Усъвършенствана система въздушни възглавници

Система, която включва въздушни възглавници за таза и гръдния кош на предните седалки.

Ford SYNC 3 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 3 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Ford Emergency Assistance действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици

Огледала, които виждат това, което вие не можете

Опционалната Информационна система за следене на "сляпата" зона (BLIS) може да ви помогне да смените лентата по-безопасно благодарение на радарни сензори, които засичат ограничените точки на видимост от всяка страна на вашия автомобил. Ако засекат превозно средство, което не можете да видите, на съответното странично огледало светва индикатор, за да ви предупреди. BLIS притежава и напълно нова технология - предупреждение за приближаващ напречно трафик.

Помага ви да предпазите децата

Точките за закрепване на детска седалка ISOFIX са предвидени и за трите седалки от втория ред.