Ford Transit Custom получи златно отличие от Euro NCAP за асистиращите си системи в помощ на водача

  • Ford Transit Custom получи златна награда от независимия орган за безопасност на превозните средства Euro NCAP като признание за неговите усъвършенствани технологии в помощ на водача
  • Ford е единствената компания със злато за вановете си както в 1-тонния, така и в 2-тонния сегмент – моделите Transit Custom и Transit
  • Transit Custom също се оборудва с най-новите системи за безопасност, включително дигитално огледало за обратно виждане, подобрени опции за защита на товара и нов 2,0-литров двигател EcoBlue с мощност 150 к.с.

29 октомври 2021 г. – Ford Transit Custom – най-продаваният ван в Европа в 1-тонния сегмент1 – получи за своите усъвършенствани асистиращи системи в помощ на водача златна награда и най-висока оценка от независимата организация за безопасност на превозните средства Euro NCAP.

Новата награда прави Ford единствения производител на лекотоварни автомобили, получил златни отличия за вановете си както в 1-тонния, така и в 2-тонния сегмент, след златния статус и за по-големия Ford Transit през миналата година. Ford в момента е и единственият производител с повече от един ван със златен статут в своята гама, като Transit получава най-висок резултат от всички тествани возила.

„Безопасността на водача е основен приоритет за нас и клиентите ни, затова проектираме нашите ванове така, че да помогнем на всеки бизнес да защити своя персонал и да съдействаме за предотвратяване на инциденти на пътя“, каза Ханс Шеп, Генерален мениджър лекотоварни автомобили във Ford Европа. „Радвам се да видя признанието на Euro NCAP за лидерството на Ford в безопасността при вановете, тъй като ние използваме всяка възможност, за да добавим стойност към бизнеса на нашите клиенти.”

Златният рейтинг на Transit Custom е резултат от надградения набор от технологии за безопасност, включително стандартизираната по-рано тази година система, напомняща за поставяне на предпазен колан2.

Още подобрения, които ще са налични в  Transit Custom от началото на 2022 г., включват ново дигитално огледало за обратно виждане 2, предлагащо два пъти по-голямо зрително поле в сравнение с конвенционалния ретровизьор. То ще подпомогне шофьорите на всички видове товарни и пътнически модели, при които видимостта назад често е затруднена. Клиентите с ванове ще могат да се възползват и от осветление с LED-релси на тавана в товарното пространство, както и от практичната опция за двоен под в багажния отсек и допълнителни под-подови чекмеджета за още товари, налична и за къса, и за дълга база. Стилна нова боя Gray Matter се присъединява към цветовата палитра на Custom.

Ford също така представя нов вариант със 150 к.с. на своя доказан 2,0-литров EcoBlue дизелов двигател 3 за моделите Transit Custom Kombi, Tourneo Custom и Transit Nugget. Новият двигател се предлага с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия и може да бъде специфициран с 48-волтова мека хибридна технология на Ford, която  намалява разхода на гориво в градски условия с до 5,9%. 3

Transit Custom е най-продаваният автомобил на Ford в Европа със 117 014 регистрации през първите девет месеца на 2021 г.1, общо за ван и за пътническия модел Tourneo Custom.

 

# # #

 

1 Ford Европа отчита продажбите за своите 20 традиционни европейски пазара: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария
2 Функциите за активна безопасност в помощ на водача са допълващи и не заместват вниманието, преценката и необходимостта от контрол върху автомобила.
3 Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2-емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите изисквания и спецификации на последните изменения от Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151. Приложените стандартни процедури на тестване позволяват сравнение между различни типове автомобили и различни производители.
Ford Transit Custom Trend 320 150 к.с. 2,0-литров EcoBlue Hybrid 6-степенна ръчна хомологирана горивна ефективност от 7,2 л/100 км и хомологирани CO2 емисии от 188 г/км WLTP.
Ford Tourneo Custom Trend 320 150 к.с.. 2,0-литров EcoBlue Hybrid 6-степенна ръчна хомологирана горивна ефективност от 7,5 л/100 км и хомологирани CO2 емисии от 195 г/км WLTP.
Transit Custom Nugget 150 к.с. 2,0-литров EcoBlue 6-степенна ръчна хомологирана горивна ефективност от 7,3 л/100 км и хомологирани CO2 емисии от 192 г/км WLTP.