Ford Transit и Transit Custom със злато и сребро в първата класация на Euro NCAP на системите за активна безопасност при лекотоварните ванове

  • Ford Transit спечели златна, а Transit Custom – сребърна награда в теста на Euro NCAP на системите за активна безопасност при най-продаваните ванове в Европа
  • Тестовете оценяват ефективността на системите за автономно аварийно спиране, които помагат да се защитят самите ванове, както и другите участници в движението, вкл. пешеходци и велосипедисти
  • Усъвършенстваната технология за активна безопасност на Ford помага на клиентите да избягват инциденти и да сведат до минимум разходите за престой поради аварийните ремонти

Ford Transit и Transit Custom са два от най-ефективните лекотоварни вана по отношение на активна безопасност, които се продават в Европа. Това показа нов тест от страна на независимия орган за безопасност на превозните средства Euro NCAP.

В своя изцяло нова инициатива Euro NCAP тества резултатността и ефективността на системите за активна безопасност на 19 от най-продаваните ванове в Европа. Анализът оценява автономното аварийно спиране (AEB) при приближаване на превозни средства, велосипедисти и пешеходци, както и технологията за поддържане на лентата, разпознаване на ограниченията на скоростта и системите за наблюдение на пътниците.

Transit получи златен приз за набора си от различни функции за активна безопасност, а Transit Custom спечели сребърна награда. Euro NCAP също така похвали изрично системата за активна безопасност на Ford, като ясно призна технологията за предотвратяване на сблъсъци и разпознаване на пешеходци1 за водеща в този клас автомобили.

Transit единствен записа перфектен 100-процентов резултат сред всички тествани превозни средства заради своята функционалност за разпознаване на пътни знаци1. Системата му за активна безопасност (AEB) също така беше изтъкната като най-добра по отношение защита на велосипедисти.

„Знаем, че безопасността е много важен приоритет за бизнеса, заради защитата, както на собствения персонал, така и на останалите участници в движението“, каза Стюарт Саутгейт, директор Инженеринг за безопасност, Ford Европа. „Радваме се, че Euro NCAP отличи гамата на нашите технологии за активна безопасност и тяхната ефективност. Тези системи защитават участниците в движението и едновременно смекчават или предотвратяват сериозни инциденти. По този начин съвременните технологии намаляват както нараняванията, така и времето за ремонт. "

Euro NCAP използва едни и същи критерии за сравнение на активните функции за безопасност на всеки от вановете. Всички превозни средства са били управлявани на тестова писта, натоварени с 50% от максималния си полезен товар, за да покажат представителни за реалния живот резултати.

Симулациите тестваха предупреждението към водача и действието на системата за активна безопасност (AEB) при приближаване към паркирани автомобили, движение в бавен трафик и при внезапно спиране на превозното средство отпред. Euro NCAP също оцени реакциите в ситуации с изтичващо на пътя дете, както и колоездачи и пешеходци, които навлизат в траекторията на автомобила или пресичат пътя. В допълнение към защитата на участниците в движението, системите за активна безопасност също могат помогнат за предотвратяване на сблъсъци, да допринесат за удължаване на работно време, както и да спестят разходи за ремонт и оскъпена застраховка.

„Предвид милионите ванове по европейските пътища и бързия ръст на доставките по интернет в нашите градове, системите за активна безопасност в лекотоварните автомобили са от ключово значение за всички участници в движението“, каза д-р Михаел ван Рейтинген, генерален секретар на Euro NCAP. „Ford е един от лидерите при лекотоварните автомобили в Европа. Заради отличното представяне на Transit и Transit Custom се чувстваме уверени в реалния ангажимент на Ford да оборудва семейството Transit с най-новите технологии в помощ на водача и да защити всички участници в движението по европейските пътища. "

Transit и Transit Custom предлагат пълен набор от усъвършенствани технологии за активна безопасност и такива в помощ на водача, включително интелигентен адаптивен круиз контрол с разпознаване на пътните знаци, система за поддържане на лентата, система за следене на сляпата зона в зрителното поле и активен паркинг асистент.

 

###

1 Функциите в помощ на водача са допълващи и не могат да заместят вниманието, преценката и необходимостта да се контролира автомобила от страна на водача. Те не заместват безопасното шофиране. Вижте Ръководството на собственика за подробности и ограничения.