Ford Ranger Raptor е победител в „Кола на годината 2020“ в категория „Многофункционален автомобил“

На официална церемония на 5 февруари, бяха отличени най-успешните за България модели в най-престижната класация „Кола на годината 2020“, на Прес-авто Клуб България. Автомобилите са разпределени в няколко категории и в заключителния етап от конкурса, журито гласува, кои да бъдат победители  в категориите. Ranger Raptor триумфира в своята група и беше провъзгласен за „Многофункционален автомобил на 2020 година“. Пикапът доминира категорично пред останалите претенденти в своята група - Mitsubishi L200 и SsangYong Musso.

Комисията в „Кола на годината 2020“ е съставена от над 30 български журналисти от различни медии. Членовете на Прес-авто клуб България оценяваха колите по шест основни критерия - дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение, безопасност и цена/предлагане.

Броени дни преди тест-драйв събитието с членовете на журито, Raptor пристигна в България за първи път. Впечатли всички тестващи със своята неподражаема офроуд динамика и несравнимо усещане на Ford Performance. В рамките на почти 6 часовото тест-драйв събитие, имаше непрекъснат интерес за тестване на пикапа и въпреки това, не всички желаещи успяха да се докоснат до модификацията на Ranger.

Разработен от Ford Performance за истинските ентусиасти на офроуд шофирането, първият досега Ranger Raptor е задвижван от версия с двоен турбокомпресор на дизеловия 2,0 литров EcoBlue двигател на Ford, която осигурява 213 к.с. и 500 Нм въртящ момент, и новата 10-степенна автоматична скоростна кутия на Ford. На българския пазар модификацията на Ranger – Raptor ще е с клиентска цена 120 000 лв.

Доминиращото присъствие, породено от внушителните размери и екстремен стил на Ranger, се поддържа от уникално шаси Ford Performance, оптимизирано за високоскоростно офроуд шофиране и универсална проходимост.

„Забравете всичко, което си мислите, че знаете за пикапите“, каза Лео Роукс, директор на Ford Performance, Европа. „Нашият нов Ranger Raptor е различна порода - чистокръвен пустинен състезател и офроуд автомобил за екстремен начин на живот, който може да се справи с най-трудните маршрути в най-суровите условия.“

Ford Ranger е най-продаваният пикап в Европа. Ford продаде 13 600 автомобила през първата четвърт на 2019-та - увеличение от 15% спрямо същия период на миналата година. През 2019-та Ranger е традиционно в лидерските позиции по продажби и в България с над 140 автомобила.