Ford и Мото-Пфое продължават похода „Носим доброто до #вкъщи“

В началото на миналата седмица Ford обяви първата по рода си помощ за общините  в кризисната ситуация с предоставяне на автомобили. Ford Courier и Connect, представители на лекотоварната гама на бранда, увеличиха капацитета на дневни доставки на топъл обяд, храна и медикаменти на хора в нужда от страна на социалния патронаж в редица градове.

Акцията започна на територията на Столична Община, но поради повишените заявки в голяма част от общините и липсата на превозни средства, Ford и Мото-Пфое предадоха благотворително общо десет автомобила в шестте най-големи града в страната за период на ползване от един месец, за да могат в разгара на кризата да обезпечат максимално много хора в нужда с хранителни продукти. Освен лекотоварни модели, леките автомобили на Ford също се притекоха на помощ на екипи от регионални здравни инспекции и болници за максимално изпълнение на задачите им.

  • На територията на София, към помагащите на общината Courier и Connect, като целева подкрепа на Военномедицинска академия се включи 8-местен микробус Ford Custom за транспортиране на медицински екипи и медикаменти.
  • Два SUV-автомобила от модела EcoSport подпомагат екипите на Регионална здравна инспекция в София и Бургас в осъществяването на контрол на хора, поставени под карантина.
  • EcoSport помага и в Пловдив, този път на УМБАЛ „Пълмед“, където доскоро беше единствената лаборатория, изследваща COVID-19 в региона. Автомобилът е основният ѝ помощник в безопасното транспортиране за изследването на пробите.
  • Община Марица получи Ford Focus, който с увеличеното пространство на задните седалки и багажника съдейства в разноса на храна и медикаменти в региона.
  • Домашният социален патронаж към Община Стара Загора увеличи капацитета си след като включи в редиците си Ford Courier. Сега обемът на работа е увеличен, като освен доставката на обяд за социално слаби се извършва и доставка на продукти от първа необходимост.
  • Героят на труда, Ford Courier, се отзова и в Община Русе, където капацитетът на общинската социална трапезария се увеличи от 110 на 250 обяда на ден, благодарение на автомобила, предоставен за периода на кризата от Ford и Мото-Пфое.
  • Военномедицинска академия във Варна подпомага транспортните си процеси за превозване на медикаменти и предпазни средства, с товарната версия на Ford Connect.