FORD FIESTA ST

Истински спортист


Fiesta ST е по-мощна, по-отзивчива и по-забавна за шофиране от всякога. Изцяло новият 1,5-литров двигател EcoBoost осигурява 200 к.с. с 290 Nm въртящ момент и ускорение 0-100 км / ч за 6,5 секунди. Системата за деактивиране на цилиндър може да подобри ефективността при ежедневно шофиране, като ви помага да спестите гориво. А допълнителният механичен диференциал с ограничено приплъзване подобрява сцеплението и контрола, когато имате най-голяма нужда от него.

Всяка функционалност и интелигентна система във Fiesta ST има предназначение. В града или на магистралата, Fiesta ST се управлява с лекота и удоволствие. Системите за сигурност ви помагат да останете в лентата, да наблюдавате пътните знаци и да видите какво предстои след следващия завой, защото това е автомобил, който е създаден за надграждане на вашите шофьорски умения.

Прецизирайте и персонализирайте вашето шофиране до последния детайл


От кратко шофиране след пазаруване до взискателен ден на пистата: изберете подходящия режим на шофиране (Normal, Sport и Sport +), за да адаптирате спецификата на двигателя и други системи за оптимално шофиране. Можете също така ръчно да промените чувствителността на педалите на газта и спирачката и реакцията на кормилното управление. Подобрената система за разпределение на въртящия момент, електронният контрол на стабилността с три режима на работа и калибрираното по изпълнение шаси осигуряват прецизно управление. Изборът на спортно окачване, джанти, спирачки и кормилна система е проектиран да отговаря на вашите изисквания за шофиране.

Забавление в завоя

Вдъхновени от експертизата на екипа на Ford Performance, шасито и окачването на Fiesta ST са настроени за прецизно управление и изключителен контрол: техните настройки са допълнително оптимизирани от избора на стил на шофиране. Това е първото превозно средство с компактен амортисьор, вграден във векторните пружини, което допълнително подобрява стабилността, пъргавината и отзивчивостта. В допълнение към най-новата тенденция в спортните автомобили, честотно зависимите амортисьори автоматично се регулират, за да осигурят прецизна работа при всякакви условия.

Усъвършенствана система, която ви помага да останете в лентата

Системата използва камера, за да разпознае, че превозното средство се приближава до маркировката на лентата без включени мигачи и ви предупреждава като разклаща волана. Ако системата открие вероятността от неволна смяна на лентата, тя ще насочи превозното средство обратно към първоначалната лента със съответния въртящ момент на управление.


FIESTA ST вижда знаци, които може да пропуснете


Открива всякакви пътни знаци, които биха могли да бъдат пренебрегнати. Независимо дали знаците са на или над пътя, постоянни или временни, системата за разпознаване на пътни знаци ще ги разпознае. Знак за ограничение на скоростта или знак за изпреварване се появява на информационното табло и се променя всеки път, когато влизате в нова зона с ограничения. Системата за автоматично регулиране на скоростта е проектирана да намали възможността за превишена скорост и да увеличи фокуса ви върху пътя. Камерата за пътните знаци първо автоматично разпознава текущото ограничение на скоростта (когато е активирано) и след това системата настройва вашата максимална скорост до тази граница.

Очи на гърба

Камера за заден ход за лесно паркиране. Колони, парапети, ниски стени ... Камерата за заден ход се включва автоматично, когато изберете задна предавка и показва всичко зад автомобила на вградения дисплей. Системата също така показва виртуални линии, за да ви помогне да паркирате на дори тесни места за паркиране.

Система за подпомагане потеглянето по наклон


За кратко време автомбилът остава в покой, когато стартирате по наклон. Асистентът работи, като поддържа натиск върху спирачките за допълнителни 2,5 секунди, като ви дава повече време и контрол, докато премествате крака си от педала на спирачката към педала на газта. Полезен е и при спиране и потегляне на хлъзгави участъци.

Fiesta ST се задвижва от мощен 1,5-литров бензинов двигател EcoBoost. Вече впечатляващата производителност се подобрява от специална функция: цилиндър, който автоматично се деактивира, когато не е необходим, спестявайки гориво при шофиране на по-големи разстояния. Поредица от допълнителни технологии спомага за подобряване на производителността на автомобила, като същевременно спомага за икономия на гориво.

Изискана мощност

Fiesta ST се задвижва от изцяло нов, трицилиндров 1,5-литров двигател EcoBoost. Новата технология на турбокомпресора, посредством оптимизиран дизайн, спомага за по-бързото достигане на необходимото налягане. Проектиран да намалява триенето с двустепенна маслена помпа и да развива по-малко вибрации. В допълнение, технологиите за впръскване на гориво помагат да се осигури висока мощност и превъзходна реакция. Резултатът: Fiesta ST осигурява изключителна производителност с 200 к.с., 290 Nm въртящ момент при 1750 об / мин и очаквано време от 0-100 км/ч  от 6,5 секунди.

Сцеплението от което имате нужда

Механичният диференциал с ограничено приплъзване се прадлага като допълнителна опция. Системата е проектирана да предава мощността от двигателя към предните колела с гарантирано максимално сцепление. Веднага щом едното колело започне да губи сцепление, мощността автоматично се прехвърля към другото. Резултатът: значително подобрено сцепление на хлъзгави или неравни участъци и по-добро ускорение и ефективност като цяло.

Повишете децибелите

С електронно подобрение на звука и активната клапа в изпускателната система ще се насладите напълно на динамичното изживяване предложено от Fiesta ST. Защо: защото активната изпускателна система е нова технология, създадена да създаде по-дълбок звук, когато сте зад волана.

6 предавки в очакване на вашата команда

6-степенната ръчна скоростна кутия е проектирана да ви помогне да се възползвате максимално от мощта на Fiesta ST. Скоростите са къси и бързи и осигуряват плавно и точно изпълнение при всяка смяна на предавките.

Шофирайте като професионалист

Индикацията Performance ST е на видно място и показва оптималното време за смяна на предавките. Когато светлината ST светне, е време да смените предавката.

По-бърз на старта

Fiesta ST е проектирана да осигури плавно стартиране и максимално ускорение. Настройките за шофиране осигуряват оптимален въртящ момент и мощност на ускорение в целия диапазон на оборотите.

Най-модерните технологии, които използваме органично и без усилия. Те улесняват живота, правят го по-забавен и по-ефективен. Ето защо Fiesta ST е оборудвана със SYNC 3 и B&O PLAY, както и със седалки RECARO и много други безценни функционалности. Открийте всичко необходимо за по-добро пътуване.

Озвучителна система B&O Play


Звуковата система B&O Play е разработена специално за това поколение Ford Fiesta. С обща системна мощност 675 вата и 10 перфектно настроени високоговорителя, включително субуфер, системата предлага превъзходно звуково изживяване. Прецизно координираните високоговорители осигуряват изключителен звук за всички пътници, независимо на коя седалка седят и независимо от условията на шофиране.

Гласов контрол

Ford SYNC 3 е модерна система, която ви позволява да поддържате връзка и да контролирате телефона, музиката и навигационната си система с интуитивни гласови команди или чрез докосване върху 8-инчовия цветен сензорен екран. Той също така се свързва с Apple CarPlay и Android Auto, а с приложението Applink можете да получите достъп до някои популярни приложения за смартфони. Трафикът на живо може да ви помогне да избегнете задръстванията. Можете дори да извикате списък с местни ресторанти само с думите „Гладен съм“ или да получите достъп до ръководството на Мишлен, за да ви помогне да изберете и резервирате места за хранене *.

* Системата работи на английски език.

Спортни седалки RECARO

За максимално спортно усещане, Fiesta ST се предлага със спортни седалки RECARO. Тези седалки осигуряват високо ниво на опора и са създадени, за да ви осигурят перфектната позиция за управление (и наслада) на Fiesta ST. Можете да избирате между кожа и текстилни материи.

Задайте желаната температура

С електронната климатична система с автоматичен контрол на температурата (EATC), предлагана като допълнително оборудване, вие сами избирате желаната температура вътре в автомобила, а системата след това я поддържа с помощта на усъвършенстван климатик.

Няма повече досадни вдлъбнатини и драскотини

Много е лесно да повредите вратите на тесни места за паркиране. Но отворете вратата на Fiesta ST и механичната защитна преграда застава на мястото си, за да защити боята върху колата ви, а водачът на съседното превозно средство също ще бъде благодарен.

Fiesta ST включва гама от модерни технологии, предназначени да защитят вас, вашите пътници и автомобила ви в случай на инцидент. В допълнение, той също има изобилие от системи, които предотвратяват инциденти.

Въздушни възглавници от всички страни

Страничните въздушни възглавници, в допълнение към въздушните възглавници за водача и пътника отпред, осигуряват защита на гърдите и са проектирани да отклоняват пътниците от зоната на удара. Те също така повдигат ръката на пътника, което осигурява повече пространство между пътника и проникващата маса. Въздушните завеси осигуряват максимална защита на главата и цялото тяло по време на сблъсъци или преобръщане.

Разширени системи за по-контролирано спиране

Антиблокиращата спирачна система (ABS) и електронното разпределение на спирачната сила (EBD) осигуряват по-контролирано спиране. Асистентът за аварийно спиране (EBA) също помага по-ефективно при аварийно спиране. Това се прави, като се установи колко натиск сте приложили върху спирачката и автоматично се увеличава, ако е необходимо.

Високо ниво на сигурност

Fiesta ST ви позволява да инсталирате система за сигурност от категория 1 Thatcham, която да ви предупреждава в случай на опит за проникване. Системата се активира и ако автомобилът започне да се движи или ако се опита да бъде повдигнат. Вратата не може да се отвори отвътре, дори ако е имало опит за проникване чрез счупване на страничния прозорец.

Предупреждение, когато налягането в гумите спадне

Важно е налягането в гумите винаги да е оптимално, което ви помага да пестите гориво, да поддържате гумите си и да ви помага да шофирате безопасно. В случай, че налягането на една или повече гуми намалее по време на пътуване, Системата за наблюдение на налягането в гумите (TPMS) ви предупреждава с икона на арматурното табло. Това ще ви позволи да избегнете много неудобства и да реагирате в точното време.

Интериор