Fiesta е Колата на колите в България!

Новата Fiesta е Автомобилът на България за 2018 година!

Зa пъpви път в иcтopиятa нa ĸoнĸypca „Автомобил на годината в България“ тази година бeшe пpeдcтaвeнa нoвa ĸaтeгopия – Koлa нa гoдинaтa (или Кола на колите, както я нарекоха медиите), пoбeдитeлят в ĸoятo ce избpa измeждy cъбpaлитe нaй-мнoгo тoчĸи в шестте ocнoвни ĸaтeгopии нa нaдпpeвapaтa. Голямата награда бе присъдена на новото поколение Ford Fiesta в силно оспорвана конкуренция с подгласника Opel Insignia.

Журито от 39 автомобилни журналиста определи победителите във всяка от шестте категори: Лек автомобил, Кросоувър, Многофункционален, Премиум, Градски и Еко. Ford Fiesta грабна първото място и в категорията Градски автомобил на България за 2018 година, което ѝ осигури възможността да се състезава за – и в крайна сметка да спечели – топ наградата.

Бранд мениджърът на Ford в България Владимир Каменов получи почетната стауетка с думите: „Искам да ви уверя, че тази награда е особено ценна за нас, защото конкуренцията тази година беше изключително силна. Всички останали марки са на пазара с наистина страхотни автомобили и това прави едно такова признание още по-високо. Ford Fiesta е един истински пълноценен автомобил, който може да се похвали с технологии, свързаност, безопасност и удоволствие от управлението, характерни за далеч по-скъпи автомобили и по абсолютно нищо не им отстъпва. И още по-ценно е, че Автомобил на годината става автомобил, до който повече хора имат възможност да се докоснат, да си позволят и точно това са автомобилите, които се движат по нашите пътища и които всички ние караме. Още веднъж благодаря!“

Истинска гордост буди фактът, че след отличните пазарни резултати на досегашните поколения, изцяло новият модел получи заслуженото признание и на специалистите у нас. Ford Fiesta бе най-продаваната малка кола в Европа през 2012, 2013, 2014, 2015 и март 2017 година и е реализирала над 18 милиона продажби за 40-те години, откакто е на пазара. Тя е и вторият най-продаван автомобил на Стария континент общо в 6 от последните 8 години.