Изцяло Новият Ford Fiesta е стилен и забележителен автомобил със завладяващ дизайн, комфортен и функционален интериор, множество системи за сигурност и улеснение на водача. Fiesta предлага различни нива на оборудване и разширени възможности за персонализация.

ТЕХНОЛОГИИ

Адаптивен круиз контрол

Съчетава поддържане на скоростта и дистанцията. След като въведете желаната скорост и дистанция до предния автомобил, адаптивният круиз контрол автоматично поддържа дистанцията, ако трафикът не позволява движение със зададената скорост.

Активен паркинг асистент

Асистентът за паркиране Active Park Assist паркира вашата Fiesta вместо вас. Системата намира подходящи места за паркиране и може автоматично да ви насочи към тях. Може също така да извърши маневри и за излизане от паркомястото. Всичко, което трябва да правите, е да управлявате газта, спирачката и скоростите.

Сигнализация за наличие на автомобил в мъртвия ъгъл (BLIS)

Предупреждава чрез дискретни лампички, вградени във външните огледала, когато друго превозно средство – кола, ван или камион – влезе в сляпата зона, докато шофирате.
Аналогично, предупреждението за напречно движение ви сигнализира, ако регистрира движещ се автомобил или друга опасност, когато излизате от паркомясто на заден ход.

Асистент за спазване лентата за движение

Тази система на Ford има две основни функции и действа при скорости над 65 km/h на магистрали и извънградски пътища с видима маркировка. Във всеки момент системата може да се игнорира чрез действията на шофьора. Сигнализацията за напускане на лентата помага автомобилът да не излиза от лентата си на движение. Ако изглежда, че това ще се случи, воланът предупреждава с вибрация. Ако все пак неволно започнете да напускате лентата, функцията-асистент упражнява усилие върху волана, за да ви върне в нея.

Система за разпознаване на пътните знаци

Предлага се само заедно с асистента за връщане (част от системата за поддържане на лентата на движение). Разпознаването на пътни знаци е предназначено да чете автоматично стандартните знаци за ограничение на скоростта и да показва съответното ограничение на арматурното табло.

Автоматично превключване на къси/дълги светлини

Регистрира идващи срещу вас превозни средства и автоматично превключва на къси светлини. Предлага се само със системите за разпознаване на пътни знаци и следене на състоянието на шофьора.

Електрическо сервоуправление

EPAS електрическо серво управление със:

  • Система за коригиране на отклоненията от страничен вятър и неравности
  • Активно компенсиране на вибрациите
  • Компенсация на тегленето във волана от въртящият момент

УДОБСТВО И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

SYNC3

Пътуването с автомобил не бива да прекъсва комуникациите ви. Новият Ford SYNC 3 се интегрира безпроблемно със смартфона ви, позволявайки да управлявате всичко – от разговорите и SMS-ите до музиката и сателитната навигация – през 8-инчовия сензорен екран или чрез забележително прости гласови команди.

B&O аудио система

  • Калибриране на звука според модела
  • Специална аудио система с 10 високоговорителя
  • Двоен събуфер
  • Съраунд звук
  • 675 W изходна мощност
  • Уникален дизайн от B&O PLAY

Повече пространство

Усещането за първокласни материали ще ви накара да оцените още по-високо впечатляващия интериор на изцяло новата Fiesta. Разкошните предни седалки осигуряват забележителен комфорт и опора, а проектирането и изработката на тапицериите на вашия Ford Fiesta са изключително грижливи, за още по-вълнуващо усещане от пътуването.

Отопляем волан и предни седалки

Помага да забравите за студените седалки в зимните утрини. Предлага се за двете предни седалки. Нагревателите се монтират дискретно под съществуващите фабрични облекла на седалките.

Безключов достъп и стартиране на двигателя

Може да отключите и стартирате двигателя на автомобила без да вадитe ключа от джоба или чантата си.

Автоматична климатична инсталация

Прецизен електронен контрол на температурата в купето.

ЗАДВИЖВАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

ЕcoBoost двигатели

Ford EcoBoost: Световен двигател на годината 2017 в клас под 1 литър. Подобното на диамант покритие на буталните пръстени снижава триенето, а турбокомпресорът, директното впръскване и променливите фази на газоразпределение повишават ефективността. Резултатът е забележителна динамика от толкова икономичен бензинов двигател. Удостоен с наградата „Световен двигател на годината“ през шест поредни години, 1,0-литровият EcoBoost се предлага във версии със 100, 125 и 140 к.с.

Дизелови двигатели

1,5-литровият дизел с 85 / 120 к.с. е още по-пестелив, постигайки комбиниран разход от 3,5 л/100 km и емисии на CO2 от само 90 g/km.

Автоматична старт-стоп система

Автоматичната старт-стоп изключва двигателя при кратък престой и го стартира мигновено при натискане на съединителя или вдигане на крака от спирачката при автоматична трансмисия. Пести гориво и намалява нивото на CO2 емисии.

Еco Бутон

Притъпява реакциите на педала на газта, подходящ за водачи с нормален стил на шофиране. Намалява разхода на гориво и нивата на CO2 емисии.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Асистент за предотвратяване на сблъсък и засичане на пешеходци

Сигнализацията за препятствие отпред подава звуково и визуално предупреждение, когато възникне опасност от сблъсък с автомобила пред вас. Едновременно с това асистентът за аварийно спиране (EBA) подготвя спирачките, за да улесни постигането на максимален спирачен ефект чрез оптимизиране на налягането в спирачната система.

8 въздушни възглавници

За водача и пасажера - предни и странични, тип завеса за първи и втори ред седалки

Tracham алармена система

Сигурност и защита за вашия автомобил.

Автоматични аварийни светлини

Аварийните светлини ще се задействат автоматично при рязко спиране с цел да предупредят идващите зад вас автомобили и избегнат рискова ситуация.

Система за стабилизиране на прикачен товар

*При наличие на заводски поръчан теглич.