Върхов модел в нашата SUV гама, новият Ford Edge е въплъщение на модерен стил и финес. Мощна динамика, ултрамодерен дизайн и авангардни технологии позиционират този автомобил начело в сегмента. С дръзко и впечатляващо присъствие на пътя, той е повече от обикновен SUV, той е уверено послание за устрем.

УДОБСТВО И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Удобство

Ford Edge е забележителен по отношение на мястото за краката главата и багажа ви. Той побира 5-ма пътници в безупречен комфорт. А при сгънати задни седалки предлага наистина цялото пространство, което бихте могли да искате

Проходимост

Интелигентната система за задвижване на четирите колела на Ford Edge непрекъснато следи пътните условия и оптимизира теглителната сила при всякаква повърхност, преразпределяйки мощността между колелата. Специален дисплей на таблото показва какво е разпределението и какви са условията под предните и задните колела.

Обезшумяване

Усъвършенстваното окачване и акустичното стъкло са първата бариера пред нежеланите външни шумове. Системата на активен контрол на шума ги намалява допълнително. Три скрити микрофона регистрират фоновия шум в купето, който след това се неутрализира чрез шум с обратна фаза на звуковите вълни, възпроизвеждан от аудиосистемата.

ЗАДВИЖВАНЕ И ДИНАМИКА

Задвижване

Ford Edge е готов за следващото ви приключение. Кръстосвайте градските улици или стегнете багажа за уикенда. Няма значение накъде. Интелигентното задвижване на четирите колела (AWD) дава допълнителна сигурност при всяко пътуване

2.0 Duratorq TDCi 210 к.с. с двоен турбокомпресор са съчетана със скоростната кутия MPS6 PowerShift. Тя предоставя всички предимства на конвенционалната автоматична трансмисия но без недостатъците като влошена динамика и разход на гориво, освен това има възможност да превключвате предавките ръчно.

Ръчна скоростна кутия

2.0 Duratorq TDCi 180 к.с. с турбокомпресор съчетан с надеждната 6-степенна ръчна скоростна кутия ММТ6. С ниско тегло и лесно превключване, тя е проектирана да се справя с високи стойности на въртящия момент, същевременно осигурява плавна и презицна смяна на предавките.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Система за автономно спиране в градски условия

Ако системата открие бавно движещ се или неподвижен обект по траекторията на автомобила, първо показва предупреждение, след това дава звуков сигнал. Ако не завиете или не натиснете спирачката, асистентът задейства спирачките, за да намали последиците от удара отпред (а в някои случаи - и да го предотврати напълно)

Широкоъгълна предна камера

Дава пълен обзор наляво и надясно от най-предната точка на автомобила ви. Особено полезна при кръстовища и когато излизате от паркоместа с ограничена видимост настрани.

Задни колани с интегрирана въздушна възглавница

Силата на удара се разпределя върху площ пет пъти по-голяма от тази на обикновен предпазен колан, намалявайки риска от травми. Като принадлежност се предлагат детски седалки, одобрени за използване с такива колани

ТЕХНОЛОГИИ

Активно управление на Ford

Тази кормилна колона от ново поколение улеснява маневрите с Edge при ниска скорост и в ограничени пространства. А при по-високи скорости автомобилът реагира по-сигурно и прецизно и повишава удоволствието зад волана. Стандартно оборудване за Vignale и допълнително за Titanium и ST-Line

Новата система за синхронизация с мобилен телефон ви дава контрол до сателитната навигация, управлението на разоговори, приложения и SMS-и всичко това чрез кратки гласови команди. Интуитивният 8" цветен сензорен дисплей позволява да конфигурирате началния си екран по ваш избор, а чрез Applink, Apple CarPlay и Android Auto можете да пренесете интерфейса на смартфона си.

Vignale

Почувствайте Ford по нов начин с Edge Vignale. Ford Vignale създава уникално усещане за преживяване. Той знае колко ценно е за вас времето и го пести чрез услуги и предимства, които помагат да използвате максимално този скъпоценен ресурс. Самите автомобили греят с майсторството при изработката и вниманието към детайла. Научете повече от брошурата Vignale

Система за адаптивно предно осветяване на Ford с LED фарове Ford Dynamic

Помага ви да виждате в завоите и да забелязвате скрити обекти. Ярката бяла светлина осигурява силно и равномерно осветяване на пътя.

Активен паркинг асистент

Помага ви при успоредно и перпендикулярно паркиране. След като я включите системата автоматично насочва автомобила чрез волана, докато вие само работите с педалите и скоростния лост. По същия начин може да ви помогне да излезете от паркомястото след успоредно паркиране.

Задна хендсфрий врата

Отварянето и затварянето на задната врата на Edge е лесно дори ако ръцете ви са заети. Стига ключовете да са в джоба или чантата ви просто "ритнете" леко в пространството под задната част на автомобила и вратата ще се отвори сама.

Цветове

Ford Edge дължи красивата си и трайна външност на специален многоетапен процес на боядисване. От впръскването на восък в стоманените структурни елементи до защитния горен слой на покритието, новите материали и технологии гарантират добрия външен вид на вашия Edge за дълги години.