Ford EcoSport е интелигентен, функционален, мощен и икономичен. Той е изцяло нов тип компактен SUV автомобил с усъвършенствана хендсфри технология SYNC3 и 1,0-литров двигател EcoBoost (Международен двигател на годината за 7 поредни години). Компактен отвън, а просторен и добре оборудван отвътре. Гама от забележителни технологии прави всяко пътуване възможно най-комфортно и приятно. И интелигентен, защото свръхмодерните двигатели и трансмисии осигуряват удовлетворяваща динамика и изключителна икономичност.

УДОБСТВО И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Позиция на водача

EcoSport ви дава още повече удовлетворение и увереност при шофиране. Благодарение на високо разположената шофьорска седалка виждате по-добре какво се случва наоколо. А с просвета от 190 mm можете лесно да се справяте с дупките и локвите по пътя.

Демонтируем теглич

За да можете да превозвате допълнителен товар, с теглича могат да се теглят до 1100 kg в зависимост от двигателя. Когато не се използва, може да се свали. (Опция)

Отопляемо предно стъкло Quickclear

Един вграден в предното стъкло нагревател почиства стъклото от скреж и запотяване за секунди, дори в мразовити утрини. (Опция, като част от "Зимен пакет 1")

B&O аудио система

  • Калибриране на звука според модела
  • Специална аудио система с 10 високоговорителя
  • Двоен събуфер
  • Съраунд звук
  • 675 W изходна мощност
  • Уникален дизайн от B&O PLAY

SYNC3

Пътуването с автомобил не бива да прекъсва комуникациите ви. Новият Ford SYNC 3 се интегрира безпроблемно със смартфона ви, позволявайки да управлявате всичко – от разговорите и SMS-ите до музиката и сателитната навигация – през 8-инчовия сензорен екран или чрез забележително прости гласови команди.

Новият Ford EcoSport

EcoSport предоставя цялото пространство, което ви е нужно за един активен начин на живот. Сгъващата се и прибираща се напред делима задна седалка дава място и гъвкавост за увеличаване на товарния обем. А в хитроумните малки отделения можете да държите всякакви по-дребни вещи.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Предни и задни сензори за дистанция при паркиране

С Ford EcoSport няма да ви се налага да подминавате по-тесните места за паркиране. Звуков сигнал ви помага да преценявате разстоянието между автомобила ви и препятствията отзад – за по-лесно паркиране и маневриране.

Сигнализация за наличие на автомобил в мъртвия ъгъл (BLIS)

Когато друго превозно средство – кола, ван или камион – влезе в сляпата ви зона, докато шофирате, системата предупреждава чрез дискретни лампички, вградени във външните
огледала. (Опция като част от "Пакет Асистенция на Водача")

СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ

Бензинови двигатели

Ford EcoBoost - Световен двигател на годината в клас под 1 л за 2017 г. Подобното на диамант покритие на буталните пръстени снижава триенето, а турбокомпресорът, директното впръскване и променливите фази на газоразпределение повишават ефективността. Резултатът е забележителна динамика от толкова икономичен бензинов двигател. Удостоен с наградата „Световен двигател на годината“ през шест поредни години, 1,0-литровият Ford EcoBoost се предлага във версии със 100, 125 и 140 к.с. (Версията със 100 к.с. не се предлага за EcoSport)

LED фарове

LED късите и дълги светлини са по-ефективни и с по-ниска консумация на енергия спрямо конвенционалните фарове с халогенни крушки. (Опция при Titanium, ST-Line и Active)

ЕКСТЕРИОР

Контрастен покрив и огледала

Изберете от богата гама комбинации от цветове на каросерията с контрастен покрив, заден спойлер и външни огледала, плюс опции за ляти джанти – за да подчертаете красивия интериор и да направите новия си Ford EcoSport уникален като самите вас.