Представяме ви НОВИЯ FORD C-MAX и GRAND C-MAX

Ултра съвременен стил се съчетава със свръхмодерни технологии в един семеен автомобил, създаден без компромиси. Семейният живот винаги е... трескав. Затова новият Ford C-MAX е създаден да направи всяко пътуване... лесно. Новите 5-местен C-MAX, 5- или 7-местен Grand C-MAX: който и да изберете, ще се наслаждавате на напълно ново ниво на функционалност, практичност и икономичност. Добавете възнаграждаваща мощност, отзивчиво управление и гама забележителни технологии и може да се окаже, че сте намерили своя идеален автомобил.

Новият C-MAX: удобно пространство за петима

Гама модерни, пестящи време и усилия технологии, умно събрани във функционален и просторен семеен автомобил. Предлага се с повдигаща се врата с хендсфри технология, която се отваря и затваря с едно просто размахване на крака ви под задната броня: идеално, когато ръцете ви са заети.

Новият GRAND C-MAX: гъвкаво пространство за петима или седмина

За максимална гъвкавост не търсете по-далеч от функционалния Grand C-MAX. Удобно влизане ви дава лесен достъп до задните седалки, а ултра функционалният интериор ви помага да извлечете максималното от семейния живот.

Ще се възползвате също от дълъг списък функции, системи и технологии, всички създадени да направят живота ви по-лесен. Активен асистент за паркиране например може да ви помогне да паркирате на тесни места, без проблеми и без ръце.

ДИЗАЙН

Пътувайте безгрижно

Аеродинамичен, спортен, усъвършенстван: вероятно това не са думите, с които обикновено асоциирате един семеен автомобил. Но новите C-MAX и Grand C-MAX са създадени да бъдат различни. Функционалността, практичността и икономичността никога не са изглеждали толкова добре.

Облегнете се и се... отпуснете

Пространство за главата, краката и лактите - има го в изобилие в новите C-MAX и GRAND C-MAX. Има предостатъчно място и за вашите важни неща при пътуване. Затова се облегнете и се насладете на возията в усъвършенстваното, елегантно и добре оборудвано купе, което поставя всяка полезна функция и забележителна технология интуитивно под ръка.

ТЕХНОЛОГИИ

Модерни технологии под ваш контрол

Технологията трябва винаги да има цел. А в новите C-MAX и Grand C-MAX целта е да се чувствате удобно, да сте свързани със света и да сте в максимална безопасност.

Затова вижте гамата забележителни технологии, които са лесни за ползване или просто работят за вас.

Вратата на багажника се отваря и затваря автоматично

Повдигащата се врата с хендсфри технология е безценна, когато ръцете ви са заети. Когато имате у себе си ключодържателя за безключов достъп (в чантата или джоба си), просто размахайте крак под задната броня и вратата на багажника ще се отвори или затвори автоматично.

Най-новата хендсфри технология

Опционалната технология Ford SYNC 3 с гласов контрол и сензорен екран отвежда съществуващата информационно-развлекателна система една стъпка по-нагоре с добавянето на 8-инчов цветен сензорен екран. Този дисплей с висока резолюция предоставя интуитивно управление на множество ключови функции, включително телефон, аудио, климатик и опционална навигация чрез глас или докосване.

Паркирането е още по-лесно

Технологията Активен асистент за паркиране ви помага да паркирате успоредно без ръце и ви улеснява при паркирането на перпендикулярни паркоместа (като многоетажни паркинги). Тази технология може да открие паркомясто и след това да управлява волана, докато влизате на заден ход. Функцията Помощ при странично паркиране ви предупреждава за препятствия, а Асистентът за излизане от паркомясто е предназначен да ви помогне с управлението на волана при излизане от най-тесните места.

ДИНАМИКА И ЕФЕКТИВНОСТ

Динамика, която ще ви радва. Икономичност, която ще оцените

Новите C-MAX и Grand C-MAX се задвижват от гама модерни, високоефективни двигатели. Бензин, дизел? Вие избирате. А с гамата различни възможности и нива на мощност със сигурност ще намерите двигателя, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Получавате най-доброто от двигателя си

Революционният 1,0-литров, 3-цилиндров бензинов двигател* EcoBoost предоставя 125 к.с. и CO2 емисии от едва 117 г/км. Това е цялата мощност, която бихте очаквали от стандартен 1,6-литров двигател, но с по-добра икономия на гориво и по-ниски СО2 емисии. Печелил Международен двигател на годината в три последователни години

Напълно нов дизелов вариант

1,5-литровият TDCi* е напълно нов двигател. Базиран на 1,6-литровия TDCi, той предлага същата мощност на стартово ниво от 95 к.с., но постига увеличение до 120 к.с. (от 115 к.с.). Двигателят също увеличава икономията на гориво и минимизира емисиите. Към настоящия момент двигателят се предлага с 6-степенна механична предавателна кутия, а при варианта със 120 к.с. - с автоматична трансмисия.

Дизелова мощност с ниски емисии

2,0-литровият дизелов двигател също е нов и в състояние да предостави 150 к.с. 150 к.с. автоматична трансмисия и 6-степенна механична предавателна кутия или 170 к.с. автоматична трансмисия

Специални награди за иновация по отношение на безопасността

Новите C-MAX и Grand C-MAX са оборудвани с технологии, получили преди това специални награди на Euro NCAP, най-високото отличие на водещата независима европейска организация за оценка на безопасността. Наградите отличават само най-съвременните автомобилни технологии за избягване, реакция при и след сблъсък и включват системи, които да ви помогнат да избегнете или поне да намалите сблъсъка, както и предупреждение към водача за придържане в лентата.

СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Ford SYNC 3 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 3 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори и ако сте в безсъзнание.

*Системата Помощ при аварийни ситуации на Ford действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържа в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Нидерландия, Русия и Украйна.

Увереност при трудни пътни условия

Автомобилът е снабден с електронна програма за контрол на стабилността (ESP), която включва набор от технологии, с помощта на които непрекъснато владеете положението. Сензори засичат всички внезапни промени в управлението на волана, натискането на спирачките или поведението на автомобила, които могат да доведат до загуба на контрол от ваша страна и тогава системата ESP прецизно настройва скоростта на всяко отделно колело, като прави вашия автомобил по-стабилен и ви помага да избегнете занасяне. ESP включва функциите Асистент при потегляне по наклон, Авариен спирачен асистент и Electronic Brake Prefill.

Автоматични дълги светлини. Помагат ви да виждате без да заслепявате другите

Полезна помощ при нощно шофиране, функцията Автоматични дълги светлини временно намалява интензитета на предните фарове на вашия автомобил, когато засече насрещен трафик или превозно средство отпред, като не ви позволява да заслепявате други водачи. След това автоматично се връща към дълги светлини, като ви осигурява максимална видимост. Функцията Автоматични дълги светлини се предлага като допълнително оборудване с Предупреждение за придържане в лентата.

Електрическо заключване на вратите и прозорците за защита на децата

С едно натискане на бутон тази иновативна функция ви позволява да обезопасите своите най-важни пътници отзад. (Стандартно оборудване на Grand C-MAX)