Представете си всичко, което познавате и обичате във Focus.

Добавете изцяло нов, интелигентен дизайн, отличителен стил и повече пространство от всякога.

Сега го съчетайте с отлично ниво на свързаност и гама изключителни технологии в помощ на водача, които наистина ще оцените.

Това е изцяло новият Focus. И вече можете да го опознаете сами.

Поразителен нов външен вид

Изцяло новият Focus носи колкото елегантен, толкова и спортен имидж. Атлетичната форма, създадена чрез плавни, изваяни линии, подобрява и аеродинамиката. Присъства и отчетливото усещане за изисканост и финес, което ще доловите в момента, в който спрете погледа си върху автомобила.

Облегнете се, отпуснете се и се насладете на атмосферата

Влезте в изцяло новия Focus и незабавно ще усетите, че Вие и Вашите спътници ще се насладите на пътуването. Изчистените линии се съчетават с интуитивно разположените уреди за управление на една ръка разстояние, а интелигентният дизайн и изключителните детайли създават пространство толкова релаксиращо, колкото и освежаващо.

Технологии с цел

 Изцяло новият Focus е проектиран да увеличава удоволствието от шофирането по всякакъв начин.

Този автомобил от ново поколение е оборудван с модерни функции като Ford Co-Pilot360 - впечатляваща комбинация от технологии в помощ на водача, включително Адаптивен круиз контрол с функция Stop and Go и Придържане в средата на лентата, както и Активен паркинг асистент 2. Заедно, тези интелигентни технологии подпомагат ускоряването, спирането и дори завиването. Това са технологии, които са толкова полезни и лесни за използване, че ще се чудите как сте се справяли без тях.

Вашият личен асистент при шофиране

Co-Pilot360 съчетава редица технологии, които работят заедно, за да направят шофирането по-комфортно и по-приятно от всякога. Например Адаптивният круиз контрол с функция Stop and Go автоматично регулира скоростта спрямо автомобила отпред. Ако трафикът спре, двигателят автоматично ще спре и ще рестартира, когато пътят се освободи. Системата може дори да разпознава пътните знаци и да адаптира скоростта спрямо тях. Технологията за Придържане в средата на лентата също може да подпомогне волана, като следи маркировката на пътя, за да поддържа автомобила в средата на пътното платно.

Паркиране и излизане от паркомясто без стрес

Последното поколение Активен паркинг асистент не само паркира автомобила на паркомясто, но управлява и газта, предавките, спирачките и волана. Налична при моделите Focus с автоматична трансмисия, тази интелигентна технология позволява паркиране без усилия. След активирането, просто избирате страна на пътя и дали искате успоредно или перпендикулярно паркиране. След това натискате и задържате бутона и оставяте автомобила да свърши цялата работа.

Предни фарове, които Ви помагат да виждате зад завоите

Адаптивните LED фарове на Ford с интегрирани дневни LED светлини създават прецизен и ярък светлинен сноп, който се адаптира автоматично към различни пътни условия и условия на шофиране. В допълнение дългите светлини се адаптират автоматично, за да избягват заслепяване на другите водачи и новата система може дори да разпознава извивките на пътя и да осветява завои и кръстовища, преди да навлезете в тях. 

Динамика на шофиране, адаптирана спрямо Вас

Персонализирайте усещането при шофиране, като промените реакцията на газта, волана и дори начина на смяна на предавките на Focus, за да отговарят на стила Ви на шофиране. Избираемите режими на шофиране включват Нормален, Еко и Спортен.

Интелигентна, удобна и спестяваща пространство

Електрическата паркинг спирачка е просто допълнение, което има някои изненадващи предимства. Например осигурява повече пространство в купето, по-лесно се активира, не се налага толкова често сервизно обслужване на спирачките. И за да активирате спирачката, трябва само да натиснете бутон на централната конзола.

Важна информация от пръв поглед

Хедъп дисплеят прожектира информацията от арматурното табло на автомобила в полезрението Ви, така че да сте информирани, без да се разсейвате и да поглеждате към таблото. Информацията, извеждана на цветния дисплей, може да бъде напълно персонализирана спрямо Вашите предпочитания.

Вижда пътните знаци, които може да пропуснете

Независимо дали знаците са отстрани на пътя или над него, временни или постоянни, функцията Разпознаване на пътните знаци може да ги идентифицира. Иконки с ограниченията на скоростта и знаци за забранено изпреварване, се извеждат на инструменталния панел, предупреждавайки Ви за промяната в ограниченията.  

Без ръце със SYNC 3

Ford SYNC 3 е свръхмодерна система, която Ви позволява да останете свързани и да управлявате телефона, музиката и навигационната си система с  кратки гласови команди. Системата може дори да Ви чете съобщенията. Цветният сензорен екран работи с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за интуитивно управление. SYNC 3 се свързва също към Apple CarPlay и Android Auto, а с AppLink получавате достъп до някои от любимите си приложения за смартфон.

Любимата Ви музика така, както трябва да бъде слушана

Какъвто и да е вкусът Ви за музика, тя заслужава да звучи така, както е искал авторът й. Точно това можете да очаквате от изцяло новия Focus. Защо? Защото е наличен с B&O PLAY. Тази първокласна 675-ватова аудиосистема осигурява богат, мощен звук чрез 10-те високоговорителя,  субуфера и високоговорителя за средни честоти. Модерната технология е специално проектирана, разработена и настроена за Focus от специалистите по акустика на B&O PLAY. Така че усилете звука и се наслаждавайте на любимите си групи и песни в концертната зала, която представлява купето на Вашия автомобил.

Пуснете слънчевата светлина

Focus е наличен с панорамен покрив по цялата дължина, който напълно заменя стоманения панел на покрива. Това позволява на естествената светлина да изпълни купето и да създаде светъл и просторен интериор. Предната половина е електроуправляема и може да се накланя или да се плъзга назад, а прибиращ се сенник по цялата дължина Ви позволява да отваряте стъклото и да пропускате свеж въздух, като същевременно сте предпазени от слънцето.

Хендсфри задна врата за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете Ви са заети и Вашият комби модел на Focus усети близостта на Вашия ключ за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да раздвижите крак под задната броня и задната врата автоматично ще се отвори или затвори.

Зареждане в движение

Интериорът на Focus е проектиран за максимално пространство и удобство. Например просторното отделение за медийни устройства пред скоростния лост е достатъчно голямо и за най-големите смартфони. И с възможността за безжично зареждане на съвместими смартфони* никога не е било толкова лесно да се уверите, че устройствата Ви са винаги готови за употреба.

 

*Много телефони могат да се зареждат безжично. За да бъде съвместим, Вашият телефон трябва да поддържа стандарта Qi или трябва да имате калъф за зареждане Qi.

Мощността, която искате, и икономичността, от която се нуждаете

Изцяло новият Focus е наличен с гама мощни и високоикономични двигатели, допълнени от 8-степенна автоматична трансмисия с въртящ се селектор за предавките или 6-степенна механична трансмисия. Екстериорният дизайн е изваян така, че да създаде форма, едновременно атлетична и аеродинамична, като същевременно подобрява икономичността още повече.

Усъвършенствана нова 8-степенна автоматична трансмисия с въртящ се селектор за предавките

Изцяло новият Focus е първият автомобил на Ford, оборудван с тази усъвършенствана нова автоматична трансмисия. С подобрено ускорение и изключително плавна смяна на предавките, тя е  създадена, за да увеличи, както удоволствието от шофирането, така и динамиката. Заменили сме традиционния скоростен лост с въртящ се селектор за предавките, монтиран в конзолата. Това придава на интериора по-изчистен, по-модерен вид. Има и друга полезна функция: когато паркирате автомобила си, селекторът автоматично превключва на режим Паркиране.

Получавате най-доброто от двигателя си

Новите усъвършенствани бензинови 1,0 EcoBoost двигатели на Ford са проектирани да Ви предоставят цялата мощност, която може да се очаква от много по-големи двигатели. Технологията EcoBoost на Ford осигурява плавна, отзивчива и удовлетворяваща динамика. За да бъдат още по-икономични, двата 3-цилиндрови двигателя вече могат да деактивират автоматично един от цилиндрите. Тази технология изключва един цилиндър, когато не е необходим голям въртящ момент, например на магистралата. Когато необходимостта от въртящ момент се увеличи, цилиндърът се активира отново, за да Ви предостави мощността, от която се нуждаете.

Нов стандарт за дизелови двигатели

Дизеловите 1,5 EcoBlue на Ford са високоусъвършенствани двигатели с турбокомпресори и предоставят значително по-добра икономичност, динамика и рафинираност. Тези нови двигатели могат да подобрят разхода на гориво, по-отзивчиви са и по-тихи от всякога.

Вашата безопасност. Нашият приоритет. 

Серия интелигентни технологии са проектирани да защитават Вас, семейството Ви и другите участници в движението. Например функцията Активно спиране и Асистентът за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци и велосипедисти могат да Ви предупредят за потенциални сблъсъци и дори да активират спирачките автоматично, ако не реагирате навреме.

Система, която спомага за защита на пешеходците

Асистентът за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци използва радар и камера, за да сканира пътя отпред. Ако бъде засечен риск от сблъсък с автомобил, пешеходец или велосипедист, системата Ви отправя предупреждение. Ако не реагирате навреме, системата може автоматично да приложи спирачките изцяло, за да намали тежестта или дори предотврати някои челни сблъсъци.

Помага Ви да спирате при по-високи скорости

Системата за Активно спиране е иновативна функция за безопасност, която работи, когато пътувате със скорост над 50 км/ч. Технологията използва радар, за да сканира пътя отпред и ако засече, че има потенциална опасност от сблъсък, ще Ви предупреди. Ако не реагирате, системата подготвя спирачките и започва да спира, за да забави скоростта. Под скорост от 50 км/ч има друга технология, която Ви помага: Active City Stop. Съчетани, тези две технологии Ви дават сигурността, че спирането ще бъде подпомогнато при всякаква скорост.

Предотвратяват досадни вдлъбнатини и драскотини

Лесно е да блъснете вратата си на тесни паркоместа. Но когато отворите която и да е от четирите врати на Focus, излиза протектор, който предпазва боята на Вашия и другите автомобили.

Пространство за всичко

Изцяло новият интериор използва максимално всеки квадратен милиметър пространство, за да Ви предостави най-функционалния Focus досега. Има щедро пространство за главата, краката и лактите в предната и задната част на автомобила, така че дори и най-високите пътници да се чувстват комфортно. Задната седалка се дели в съотношение 60/40 и може да се сгъва до почти равно положение, за да освободи максимално пространство за багажа Ви. Багажникът е с регулируем под, който може да бъде повдиган, за да Ви предостави скрито отделение за съхранение, или снижаван за повече пространство.

Предостатъчно пространство

С впечатляващото багажно отделение винаги ще имате достатъчно място за багажа си. Високите пътници отпред или отзад също ще оценят допълнителното пространство за коленете и краката, особено при дълги пътувания. А регулируемият под на багажника и задната врата с хендсфри управление (само при моделите комби) улесняват максимално товаренето на автомобила.

Просторен и изискан

Ултра модерният нов дизайн не само спомага за повече удоволствие от шофирането. Той Ви осигурява и доста повече пространство. Интериорът е по-просторен и по-светъл от когато и да било, осигурявайки по-изискана и релаксираща, но все пак освежаваща атмосфера.

Удобен регулируем под на багажника

Включен като стандартно оборудване само при моделите комби, подът на багажника има три настройки за височина, така че можете да създадете скрито отделение с различна големина отдолу. Когато е зададен в най-високата си позиция и при сгънати задни седалки, получавате напълно равен под на багажника.

Цялото товарно пространство, от което се нуждаете

Какъвто и вид каросерия да изберете, изцяло новият Focus е проектиран да Ви осигури цялото пространство, от което се нуждаете. Задните седалки се делят в съотношение 60/40 за максимална функционалност и могат да се сгъват до равно положение, осигурявайки Ви повече място за багаж от всякога. Има дори удобен отвор за превозване на ски.