Открийте изцяло новия Ford Kuga, най-новия и софистициран SUV на Ford досега

Tags: FordKuga, Kuga

Стилният и отличителен изцяло нов Ford Kuga SUV е най-електрифицираният автомобил на Ford досега и представя елегантен нов екстериорен дизайн с първокласни пропорции, повече простор и комфорт отвсякога.

Изисканият и стилен изцяло нов Ford Kuga Titanium, спортният Ford Kuga ST‑Line и луксозният Ford Kuga Vignale се предлагат с модерна гама от хибридни двигатели, осигуряващи най-добрата в класа икономия на гориво със средно подобрение за гамата до 28% спрямо предходния модел.

Пълната гама двигатели на Kuga включва хибридните варианти Plug-In Hybrid, EcoBlue Hybrid (мек хибрид) и Hybrid (пълен хибрид), заедно с 2,0-литровия и 1,5‑литровия дизелов EcoBlue двигатели, както и 1,5‑литровия бензинов EcoBoost двигател на Ford и интелигентна 8-степенна автоматична трансмисия. 

Изцяло новият Ford Kuga предлага още по-интуитивни функции за комфорт и системи в помощ на водача, включително модема FordPass Connect, който помага на собствениците да управляват по-добре Kuga Plug-In Hybrid с нови функции  за приложението FordPass, характерни за електрифициран автомобил. Усъвършенстваните технологии включват още поставка за безжично зареждане и информационно-развлекателната система на Ford SYNC 3 с 8‑инчов централен сензорен екран. Премиум аудиосистемата B&O възпроизвежда висококачествено аудио изживяване, а новият, използван за първи път в бранша, 12,3-инчов LCD инструментален клъстер със свободна форма и „реалистични цветове“ е по-информативен, интуитивен и лесен за четене.

Новите технологии Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата помагат на водачите да се справят със задръстванията и трафика на магистралите с по-голяма увереност от всякога, а функциите Прогнозно завиване на светлините и Отчитане на пътните знаци им помагат да виждат по-ясно в условия на слаба осветеност. Хедъп дисплеят помага на водачите да следят пътя, а Активният паркинг асистент 2 позволява напълно автоматично паркиране с едно натискане на бутон. Тези нови технологии подобряват значително безопасността, която Kuga предоставя за пътниците и за околните участници в движението, поради което автомобилът се сдоби с 5-звезден рейтинг от EURO NCAP и отгоре на това оглави класацията на взискателната европейска организация за системи за безопасност в помощ на водача. С това EURO NCAP призна, че  новият Ford Kuga предлага по-добро цялостно асистирано шофиране, в сравнение с моделите на Tesla, Volvo и Volkswagen от този клас.

 

Новият SUV на Ford предлага най-доброто в класа пространство за краката отзад и за багажника, което се постига благодарение на плъзгащите се седалки на втория ред, които могат лесно да се движат напред или назад до 150 мм. С това собствениците на новия Ford Kuga се сдобиват с изключително оптимално пропорциониран автомобил за цялото семейство, който е още много приятен за шофиране, надежден, рафиниран и елегантен.

„Изцяло новият Ford Kuga е най-добрият ни пример досега за фокусирания върху човека дизайнерски подход на Ford; моделът е разработен в тясно сътрудничество със собствениците на SUV-автомобили, за да предложи отличителен стил, безпрецедентно богат избор на двигатели, премиум комфорт и усъвършенствани технологии, които улесняват живота на собственика вътре и извън автомобила“, каза Стюарт Роули, президент на Ford of Europe.

Kuga е най-продаваният SUV модел на Ford в Европа и третият най-продаван автомобил на Ford в региона след Fiesta и Focus. Клиентите са закупили 161 400 автомобила Kuga през 2019 г., увеличение от почти 5%, допринасяйки за увеличаване на продажбите на SUV модели на Ford с над 6% миналата година. Предизвикателната 2020 г. предостави нови възможности за Ford Kuga, лансирайки я на нови пазари, вкл. българския. Цифрите тепърва ще се анализират. Колкото до впечатленията на специалистите - представителите на автомобилните медии, те са повече от положителни, за което най-добре говорят следните цитати:

"Ако има една точка, в която инженерите зад Kuga са надминали себе си, това е безопасността. За първи път от много време откривам система за безопасност, която активно помага, вместо просто да сигнализира и превъзпитава водача. По обратните завои на Шипка често усещах как воланът се донавива и SUV-ът следва точната линия на завиване." Даниел Петров, webcafe.bg

"Куга е много стойностен семеен автомобил, такъв, какъвто жена ми харесва: просторен, комфортен, голям багажник. Смятам, че е от т.н. allrounder, или всестранно развит модел, който не изпъква с едно конкретно качество, а е силен в няколко различни направления. Аз конкренто оценявам силно пътното му поведение и задвижването." Пламен Георгиев, vesti.bg

"Новата KUGA на Ford е един от най-балансираните и изпипани продукти, които марката е представяла на пазара през последните години." Леонид Селиктар, auto-press.net 

Всичко за новия модел Ford Kuga можете да разгледате в специалната секция, посветена на автомобила, ето ТУК.