Новият Ford Kuga Plug-in Hybrid. Хибрид от следващо поколение.

Новият Ford Kuga Plug-in Hybrid. Хибрид от следващо поколение.

Изпитай превъзходството на хибрид от следващо ниво!

Новият Ford Kuga Plug-in Hybrid е с пробег до 56 км само на електричество, разход от 1,3 л на 100 км, мощност 225 к.с. и е най-продаваният плъгин-хибрид в Европа.

Kuga наистина се отличава от другите SUV-автомобили. Визуално компактен кросоувър, той съчетава щедро вътрешно пространство с топ серийно оборудване за пълното удобство на петима пътуващи - в града и на дълъг път. Авангардният инженеринг на модела предоставя премиум технологии и неподражаемо удоволствие от шофирането, запазено за шофьора. Безопасността е гарантирана, благодарение на 5-звездни технологии в помощ на водача и сигурност на пасажерите. Обединени под наименованието Ford Co-Pilot360, те заслужиха водеща позиция на модела - пред Tesla Model 3, Volvo V60 и Volkswagen Passat - в първото класиране на системи за асистирано шофиране, осъществено от Euro NCAP през октомври 2020 г.

Сега, по случай 30-годишнината на Мото-Пфое, Ford Kuga идва със специално юбилейно предложение, което е в сила за всички модификации на модела. И с 5 години гаранция, без ограничение в пробега! Поискайте ексклузивна оферта от дилърство на Ford в България.

Разбери повече за новия Ford Kuga Plug-in Hybrid, хибрид от следващо поколение

Ford Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) продължава и през 2021 г. да е най-продаваният плъгин-хибрид в Европа, като се отчита реализацията на този вид автомобили във всички сегменти. 2

Задвижван от 2,5-литров, четирицилиндров бензинов двигател с цикъл на Аткинсон и електромоторен генератор с 14,4 кВтч литиево-йонна батерия, Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) предлага до 56 км чист електрически пробег, икономия на гориво от 1,3 л/100 км и емисии на CO2 от 32 г/км.1 Автомобилът може да се зарежда от външен източник на електричество чрез странично монтиран в предния ляв калник порт. Шофьорите решават сами, как и кога да използват батерията, като избират между режимите "автоматичен", "сега", "по-късно" и "зареждай" (EV Auto, EV Now, EV Later и EV Charge). В допълнение към зареждането от външен източник на захранване, Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) може автоматично да попълва батерията си в движение чрез технология за регенеративно зареждане, която улавя кинетичната енергия, губеща се нормално при спиране.

Подробни данни, събрани от проучване на Ford сред клиенти на Kuga PHEV, помагат да се разбере и оптимизира начина на използване на плъгин-хибридните автомобили в Европа. Изследването води до следните забележителни изводи, показани в следващата инфографика.

Това означава, че шофьорите използват в значителна степен възможността за изцяло електрическо шофиране в своя Kuga Plug-In Hybrid (PHEV). 49% от колективното разстояние, изминато тази година само на батерия, представлява потенциална икономия на гориво от 800 евро годишно в Германия, където се е провело изследването. Над две трети от пътуванията на клиентите на Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) са на кратки разстояния от 50 км или по-малко, които те биха могли да се изминат само с електрическия пробег, осигурен от външно заредена батерия. Клиентите с увереност използват батерията и рутинно имат достъп до точки за зареждане, тъй като за всеки 100 дни шофиране в Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) има 89 зареждания, които предимно се осъществяват през нощта, т.е. те зареждат автомобила си, както биха зареждали своя смартфон или таблет.

Електрифицираната гама на Ford Kuga SUV включва наред с плъгин хибрид, още версии с мек и пълен, самозаряден хибрид. Присъединете се и тествайте електрифицираната гама на новия Ford Kuga сега в най-близкото дилърство на Ford.

Данните за пробег и среден разход по WLTP са определени съгласно Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151 и техните последни изменения. 

2 Ford Kuga e най-продаван плъгин-хибрид в Европа по данни на JATO Dynamics към август 2021 г. За подробности виж www.jato.com.

За всички модификации на модела Ford Kuga има специални юбилейни оферти по случай 30-годишнината на Мото-Пфое. 5-годишната гаранция за Kuga е без ограничение в пробега. Батериите на електрифицираните модели имат гаранция 8 години или 160 000 км. Поискайте ексклузивна оферта от дилърство на Ford в България.