Новите S-MAX HYBRID и GALAXY HYBRID продължават устрема на Ford в електрификацията

Наскоро представеният нов Ford S-MAX Hybrid е единственият спортен миниван в своя клас, който предлага седем места и ефективността и удобството на пълен хибрид за активен начин на живот. Иновативният инженеринг намалява CO2-емисиите с повече от 10% в сравнение с еквивалентния дизел EcoBlue и предлага гъвкавото пространство на S-MAX в комбинация с чисто електрическо шофиране, без необходимост от кабели за зареждане.

Ефективната комбинация от 2,5-литров бензинов двигател по цикъла на Аткинсън, 1,1 кВтч литиево-йонна батерия, електромотор и трансмисия с разделена мощност от най-новото поколение на Ford, в елегантното и многофункционално тяло на S-MAX, дава уникално спортно изживяване при шофиране, в съчетание с гъвкаво пространство. Двигателят със 190 к.с. осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9,8 секунди. Електрическата мощност се използва интелигентно, за да поддържа горивната ефективност на бензиновия мотор или да осигурява безшумно, чисто електрическо шофиране за кратки периоди. Предлагайки 6,4 л/100 км горивна ефективност и емисии на CO2 от 146-147 г/км (по WLTP), S-MAX Hybrid е убедителна алтернатива на EcoBlue дизеловия двигател на Ford. От спортно шофиране до седалки, които се сгъват с натискане само на един бутон, иновациите, които се вписват идеално в съвременния начин на живот, винаги са били голяма част от привлекателността на S-MAX. Това прави ефективния и изискан нов хибриден двигател естествено допълнение към гамата му.

Ford също така предстви нов вариант на Galaxy със самозареждащ се хибриден двигател. Новият Galaxy Hybrid използва същия усъвършенстван бензино-електрически задвижващ механизъм като S-MAX Hybrid за конкурентна на дизела горивна ефективност и оптимизирано усъвършенстване на шофирането.

Предлагайки първокласно пътуване за седем пътници стандартно, луксозният минибус Galaxy Hybrid се предлага като варианти Trend, Titanium и V-Line, които осигуряват горивна ефективност от 6,4-6,5 л/100 км, емисии на CO2 от 148-149 г/км (по WLTP) и ускорение от 0 до 100 км/ч за 10,0 секунди. Новите S-MAX HYBRID и GALAXY HYBRID попълват обещаната от производителя електрифицирана гама от 17 модела до края на 2021 г. в Европа.