Новите всъдеходни модели Trail и Active отвеждат гамата Ford Transit на нови територии

 • Новите приключенски варианти на Ford Transit - Trail и Active, се отличават с характерен дизайн, изненадващи възможности и легендарната здравина на Transit
 • Дръзките, солидни и проходими модели Ford Trail предлагат подобрена тяга с интелигентно задвижване на всички колела за Transit или с механичен диференциал с ограничено приплъзване за Transit и Transit Custom
 • Моделите Active представят вдъхновен от SUV автомобилите стил за Transit Custom и Tourneo Custom, уникални интериорни спецификации и опционален диференциал с ограничено приплъзване за бизнеси и индивидуални клиенти със страст към приключенията
 • Гамата Active е разширена допълнително с моделите Transit Connect и Tourneo Connect

Новите солидни и проходими по труднодостъпни пътища варианти Trail и Active за гамите Ford Transit и Tourneo вече са налични за поръчка и доставка през есента.

Новите модели Ford Transit Trail и Transit Custom Trail са специално проектирани за работа в по-тежка работна среда, с увеличената тяга на новия механичен диференциал с ограничено приплъзване (mLSD) при вариантите Transit и Transit Custom с предно задвижване или с интелигентно задвижване на всички колела при Transit.

Ексклузивните екстериорни и интериорни подобрения допълнително гарантират, че Transit Trail и Transit Custom Trail са оборудвани да предоставят комфорт и проходимост в предизвикателни условия без компромис с практичността.

Новите варианти Active на Transit Custom и Tourneo Custom поддържат многобразния начин на живот на частните и корпоративните клиенти с допълнителна облицовка на каросерията и с опцията mLSD за повече тяга върху неустойчиви, хлъзгави или меки повърхности. Вдъхновеният от SUV моделите екстериор добавя визуална привлекателност, както и увеличена практичност извън утъпканата пътека.

„Моделите Active и Trail демонстрират колко функционална и проходима може да бъде гамата Transit“, каза Ханс Шеп, главен директор на лекотоварната гама във Ford of Europe. „От бизнесите, които се сблъскват със сурова среда, до семействата, които искат автомобил, авантюристичен като тях самите, съществува Transit за удовлетворяване на всяка нужда.“

По-рано тази година Ford представи и по-малките модели Transit Connect Active и Tourneo Connect Active. И двата автомобила се отличават със солидния стил Active, гъвкави интериори, увеличена височина на возията и опционален диференциал mLSD за по-добра тяга. И двата модела вече са налични за поръчка, като доставките за клиентите се очакват в края на тази година.

Trail за всякакви условия

Новите Ford Transit Trail и Transit Custom Trail предоставят солиден нов външен вид и подобрена проходимост в подкрепа на собственици и оператори, чиято работа ги отвежда на предизвикателни терени далеч от нормалните пътища.

Вариантите Trail се отличават с допълнителна черна облицовка около предната и задната долна част на броните и на страничните панели. Уголемен надпис „Ford“ върху радиаторната решетка в черен мат въплъщава всъдеходния дух на автомобилите и заимства стилизиращи елементи от емблематичната офроуд серия Ford Performance Raptor, допълнени с уникални 16-инчови алуминиеви джанти и лого „Trail“ на предните врати. Transit Custom може да бъде оборудван също с релси на покрива и странични прагове за допълнителна функционалност.

Изборът на силови агрегати предлага увеличена тяга за трудни условия. Моделите Transit и Transit Custom Trail с предно задвижване са с mLSD като стандартно оборудване, а Transit Trail е наличен с интелигентно задвижване на всички колела за уверено движение при по-предизвикателни терени и метеорологични условия.

Разработен съвместно със специалистите в задвижващите технологии Quaife, диференциалът с ограничено приплъзване mLSD автоматично прехвърля въртящ момент от двигателя в условия на ниско сцепление към колелото с най-много тяга, което позволява на Transit Trail и Transit Custom Trail да се справят по-лесно с черни пътища, чакълести пътеки и неравни или предизвикателни повърхности.

Системата за електронен контрол на стабилността също е пренастроена, за да бъде съгласувана с mLSD. Същата технология е използвана преди за подобряване на тягата и управлението на моделите Ford Performance като Focus RS, Fiesta ST и Focus ST и не оказва въздействие върху CO2 емисиите или икономията на гориво.

Освен че подобрява проходимостта на моделите Transit с предно задвижване, компактният размер и олекотеният дизайн на mLSD поддържат оптимизиран полезен товар и пълен товарен обем в интериора. Увеличената тяга се предоставя плавно и тихо, без да се изисква допълнителна намеса от водача. Опростеният механичен дизайн на mLSD също така не изисква допълнително обслужване и се покрива от стандартната гаранция на Ford, запазвайки привлекателните разходи за притежание на Ford Transit.

Бизнес клиентите, които работят в по-взискателна среда, могат да изберат Transit Trail с интелигентно задвижване на всички колела (AWD). Базиран на стандартния Transit със задно задвижване, вариантът AWD запазва товарния обем и височина на товарене на стандартния ван за максимална продуктивност.

Системата AWD работи синхронно с електронния контрол на стабилността на автомобила и непрекъснато следи тягата, за да разпределя автоматично въртящия момент към колелата с най-голямо сцепление, свеждайки до минимум буксуването им в ситуации с ниско сцепление.

Разпределянето на въртящия момент между предните и задните колела се променя, като се използва специално разработен, електронно контролиран AWD съединител. Съединителят е мокър, многодисков и се управлява хидравлично с помощта на високоефективна електрическа помпа, позволяваща незабавни реакции и превантивно разпределение на въртящия момент към предните колела.

Системата AWD се управлява изцяло електронно и постоянно следи сигналите от водача и автомобила - като обороти и въртящ момент на двигателя, положение на дроселната клапа, ъгъл на волана, спирачна система и скорости на отделните колела, за да определи как трябва да реагира, за да поддържа оптимална тяга и стабилност. В допълнение към разпределението на въртящия момент напред/назад Transit Trail може също да отклонява въртящ момент по оста, за да поддържа движението, ако установи, че едно колело буксува повече от другите.

Стандартният режим на шофиране AWD Auto позволява сигурно придвижване в широк диапазон от условия на шофиране, тъй като автомобилът автоматично реагира на промените в пътната повърхност. При сблъскване с по-трудни условия като дълбока кал, пясък или сняг, водачът може да използва менюто на клъстера, за да избере режим Mud and Ruts (Кал и коловози), което подготвя системата AWD да поддържа движението дори при екстремни условия с буксуване, като предварително насочва въртящия момент към предната ос. Режимът Mud and Ruts също пренастройва управлението на тягата за оптимална интеграция със системата AWD.

Моделите Trail също се възползват от подобрена интериорна спецификация с изцяло кожени седалки като стандартно оборудване, което допринася за допълнителен лукс, издръжливост и лесно почистване в кабината. Стандартната климатична система осигурява комфортна среда, независимо от метеорологичните условия, а отопляемото предно стъкло Quickclear позволява бързо потегляне при минусови температури. Електрически сгъваемите странични огледала и автоматичното осветление са също стандартно оборудване.

Transit Custom Trail се предлага в редица стилове на каросерията с допустима максимална маса от 3000 кг до 3400 кг, включително товарен ван, ван с двойна кабина и kombi с избор на две междуосия.

Transit Trail предлага множество стилове на каросерията и междуосия в категория 3500 кг, с товарен ван, ван с двойна кабина, kombi, единична шаси кабина и двойна шаси кабина, което му позволява да служи като подходящ базов автомобил за мрежата на Ford от квалифицирани модификатори на превозни средства, произвеждаща поръчкови превозни средства в подкрепа на специализирани бизнес изисквания.

Всички модели Transit Trail и Transit Custom Trail се захранват от модерния 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford с избор на мощност от 130 к.с., 170 к.с. и 185 к.с. Двигателите EcoBlue на Ford са проектирани да се справят лесно с тежки товари и стръмни наклони с широк диапазон на въртящия момент, наличен при ниски обороти на двигателя, за да спомагат за контрола при ниска скорост върху трудни повърхности, което позволява на водачите да поддържат инерция с минимално количество газ за намаляване буксуването на колелата.

В допълнение избрани модели Transit Trail и Transit Custom Trail предлагат предимствата на електрифицираните силови агрегати с уникалните в сегмента 2,0-литрови EcoBlue хибридни силови агрегати на Ford. 48-волтовата технология „мек хибрид“ възстановява енергията по време на забавяне, съхранява я в 48-волтова батерия и я използва за увеличаване на горивната ефективност.

 

Функционален Active за живот на открито

Новите модели Transit и Tourneo Custom Active добавят солиден SUV стил и подобрена практичност с уникални дизайнерски характеристики и преработена спецификация, която отговаря на изискванията както на частни, така и на бизнес потребители. Предлагайки щедро пространство и капацитет за пренасяне на товари в подкрепа на авантюристичния начин на живот, новите модели Active следват успеха на пътническите автомобили Ford Fiesta Active и Focus Active.

Моделите Active се отличават с екстериор, вдъхновени от SUV автомобилите, който включва:

 • Уникални 17‑инчови алуминиеви джанти
 • Характерна мрежеста решетка Active
 • Допълнителна облицовка на арките на колелата, страните на каросерията, задната броня и капаците на страничните огледала
 • Стикер Active по цялата ширина на задната част и емблеми Active на всеки калник
 • Релси на покрива като стандартно оборудване

За потребителите, които се нуждаят от допълнителна проходимост при по-трудни условия на шофиране в подкрепа на своите нужди, свързани с работата или свободното време, Transit Custom Active и Tourneo Custom Active с механична трансмисия могат да бъдат оборудвани и с диференциал с ограничено приплъзване mLSD.

Всички модели Active се възползват от подобрена вътрешна спецификация, с уникална частично кожена тапицерия на седалките и добавяне на син акцент на инструменталния панел за Tourneo Custom Active.

Функционалният 8-местен интериор на Tourneo Custom Active може лесно да се преконфигурира според изискванията на потребителите. Адаптивните седалки могат да се движат, за да осигурят на пътниците повече пространство или да разширят пространството за багаж, допълнително увеличено при варианта с дълго междуосие. Седалките могат също да бъдат обърнати, за да се създаде конферентно разположение или да бъдат премахнати изцяло за повече пространство за багаж. Точките за монтиране на седалката след това могат да се използват за монтиране на стойки в автомобила за по-безопасно пренасяне на велосипеди.

Серията Active се предлага с мощност от 130 к.с., 170 к.с. и 185 к.с. в зависимост от модела и спецификацията, с избор между 6-степенна автоматична или механична скоростна кутия. Клиентите могат да избират от широка гама варианти и стилове на каросерията, за да намерят автомобила, който най-добре отговаря на техните нужди и начин на живот, като:

 • Tourneo Custom Active с късо и дълго междуосие, с до осем места, включително водача
 • Transit Custom Active товарен ван с късо и дълго междуосие, с допустима максимална маса 3000 кг
 • Transit Custom Active ван с двойна кабина, с късо и дълго междуосие, с допустима максимална маса 3200 кг

 Новите модели Trail и Active също така се възползват от значителните подобрения, въведени в гамите Transit, Transit Custom и Tourneo през 2019 г., с опциите за по-икономичен 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue и 48-волтов силов агрегат EcoBlue Hybrid с технология мек хибрид. Автомобилите се отличават също с подобрени възможности за свързаност за забавление на пътниците, по-опростено управление и по-добро използване.