Мирон Крумов шофира новия Focus - интервю

  1. Мирон, честита придобивка! Защо избра новия Ford Focus?

Аз съм практичен човек, за мен автомобилът е инструмент, който трябва да ти служи добре. Никога не съм се обвързвал емоционално с предмети, особено коли. Не съм от типичните българи, за които колата е тотем и фетиш. Форд Фокус ми пасва идеално. Ние сме семейство с две деца и сме също толкова компактни и икономични, колкото тази кола. Идеална е хем за града, хем за пътуване.

  1. Автомобилът е избран с много желание и е фантастично конфигуриран. Какво те привлече най-силно – отличното оборудване, поведението на пътя, високото ниво на безопасност? Кои екстри ти допадат най-много?

Честно казано всичко ми харесва. Навярно нямаше да се разделя с предишния модел, но новият Форд Фокус е фрашкан с електроника – включително екстри, които досега не са предлагани в този клас. Интеграцията със смартфона и системите, които асистират на шофирането са ми много важни – движение в трафик, спазване на лентата, разпознаване на знаци, хед ъп дисплей – това са все неща, които стават все по-важни, защото днес всеки втори кара, ровейки си в телефона. Иначе двигателя и поведението са ми познати – нямам забележки.

  1. Имал си няколко автомобила Ford. Кое те запали по марката и колко коли на Синия овал имаш в биографията си?

Първо имах една Фиеста, сега това ще ми е трети Фокус. Ще те изненадам, но аз не се чувствам обвързан с Форд… Всеки път, когато си сменям колата, правя проучване, ходя, сравнявам други марки и модели… и пак се връщам, защото не съм открил нещо по-добро за мен.

  1. Каква е първата ти асоциация, като чуеш Ford? Какво означава за теб марката?

Практичност. Втората ми асоциация е Хенри Форд. Още от тогава Форд знаят как да правят добри масови коли. Третата е Мустанг. Между другото, карал съм и Мустанг, но не е за мен.

  1. От кои канали черпиш информация и новини за Ford?

Социалните медии и сайтове с ревюта на коли. Дълбоко затънал в интернет човек като мен черпи отвсякъде. Имам си персонализирани новини, задал съм на чичо Гугъл да ме информира винаги, когато има нещо за Форд.

  1. Кои са актуалните проекти, по които работиш в момента?

В момента работя по първия сериал на „Междинна станция“. Романтична лятна комедия, мисля, че хората ще си паднат много. Ще го видим по БТВ, но още не мога да издавам кога точно.