ford.bg
Технологии
Ford
EcoBoost: без компромис между мощност и икономичност

Двете опции за бензинов двигател EcoBoost използват комбинация от директно впръскване на гориво и турбокомпресорна технология, за да осигурят изключителни нива на динамика и икономичност: към революционната гама EcoBoost е добавен нов 1,5-литров бензинов двигател. Умно умален от 1,6-литровия EcoBoost, двигателят осигурява отлични емисии и разход на гориво заедно с мощност от 160 к. с. Още по-мощният 2,0-литров EcoBoost предоставя впечатляващите 240 к. с.

Ford
Гама от дизелови опции

Предпочитате дизел? Усъвършенстван изцяло нов 2,0-литров двигател TDCi ви предлага избор между четири опции: 120 к.с., 150 к.с., 180 к.с. и 210 к.с. с двоен турбокомпресор. Всеки от двигателите включва най-новата технология за увеличаване на мощността, въртящия момент и икономичността и същевременно намаляване на емисиите: усъвършенстван дизайн предоставя ниски CO2 емисии с подобряване икономията на гориво.

Ford
Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните предавателни кутии

Макар по принцип да се срещат само при спортни автомобили от висок клас, автоматичните пера за смяна на предавките са стандартно оборудване както със 6-степенната автоматична, така и с трансмисията PowerShift. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза, безпроблемна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са монтирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.

Ford
Интелигентна информационна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Eco Mode на Ford непрекъснато оценява ефектите от вашето шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, смяна на предавките и плавност плюс броя на кратките и дългите пътувания, които сте направили. След това интелигентен софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Ford
Три опции 6 степенни кутии

С изцяло новия Galaxy можете да избирате между три различни трансмисии. 6-степенната механична предавателна кутия има висок капацитет на въртящия момент и предоставя плавни, точни смени на предавките. 6-степенната автоматична предавателна кутия също има висок капацитет на въртящия момент и внимателно настроени точки на смяна на предавките за максимална мощност и икономичност. Съществуват и опциите за задвижване на всички колела и 6-степенната трансмисия Powershift на Ford.

Ford
Предавателна кутия Powershift на Ford. Бърза и пестяща гориво

Съчетавайки удобството на автоматичната предавателна кутия с контрола на механичната, тази усъвършенствана шест-степенна предавателна кутия избира предварително следващата предавка вместо вас, така че да не загубите мощност в процеса на смяна. Светкавично бързата, гладка смяна на предавките на Powershift прави шофирането плавно, като същевременно пести гориво и намалява CO2 емисиите в сравнение с нормална автоматична трансмисия.

Ford
Със системата Auto Start-Stop използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход при образувала се колона, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като същевременно продължи да подава мощност към важни компоненти като предните фарове, климатроника, радиото и системата SYNC на Ford). Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя и изберете първа предавка, както обикновено, или натиснете педала на газта при моделите с автоматична трансмисия и системата се рестартира. Системата Auto Start-Stop е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл на шофиране).

Ford
По-ефективен начин да презаредите акумулатора

За разлика от традиционните системи тази система за интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това спомага за още по-голяма икономия на гориво и за допълнително намаляване на емисиите.

Ford
Поддържа ви в границите на разрешената скорост

Функцията Intelligent Speed Assist (ISA) е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата за разпознаване на пътните знаци (TSR) (стандартно оборудване при Titanium и Titanium Sport) автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната ви скорост спрямо това ограничение.

Ford
Хендсфри врата на багажника за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и изцяло новият Galaxy усети близостта на вашия ключодържател за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

Ford
Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази умна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

Ford
Безключов означава безпроблемен

Системата за безключов достъп на Ford ви позволява да отключвате и заключвате автомобила без да се налага да изваждате ключа си от джоба или чантата. Тази функция ви спестява неудобство, когато ръцете ви са заети.

Ford
Ford SYNC 2. Усъвършенствана хендсфри и сензорна технология

Системата от ново поколение SYNC 2 на Ford ви позволява да свързвате безжично своя мобилен телефон и MP3 плейър. Може да управлявате своя телефон, музика, навигационна система и климатроник чрез прости, интуитивни гласови команди или чрез 8-инчов цветен сензорен екран.

Ford
Координирани системи за безопасност се активират за по-малко от секунда

Усъвършенствана Система за интелигентна защита (IPS) координира редица функции за безопасност, за да даде на вас и вашите пътници максимална защита. Изцяло новият Galaxy има също твърда каросерия, която поема ударите, както и усъвършенствана система от седалки и предпазни колани, за да се намали възможността от нараняване в случай на катастрофа.

Ford
Система, която спомага за защита на пешеходците

Системата за помощ преди сблъсък с разпознаване на пешеходци разпознава хора (и големи обекти) на пътя пред вас или такива, които могат да пресекат пътя на автомобила, и ви предупреждава за тяхното присъствие. Ако не реагирате, системата автоматично прилага спирачките. Тази нова технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 80 км/ч.

Ford
Предни фарове, които ви помагат да виждате зад завои

Опционалните адаптивни светлини с динамични предни фарове с LED технология не са просто впечатляващи; те са интелигентни. Серия светодиоди създават прецизен светлинен модел и тяхната интензивна ярка естествена светлина осветява по изключителен начин. Дневни светлини също са включени. А LED индикаторни ленти за завой заместват традиционните "мигащи" светлини, като светят последователно в посоката на завоя за висока видимост от останалите водачи. Допълнително функцията за дълги светлини Glare Free High Beam се регулира автоматично за максимална видимост без заслепяване на останалите водачи. По забележителен начин тези нови фарове/светлини следват също пътя и ви помагат да виждате по-ясно, когато правите завой.

Ford
Допълнителна мощност за аварийно спиране

Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се контролира автоматично посредством функцията ESP, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично.

Ford
Усъвършенствана система въздушни възглавници

Система, която включва въздушни възглавници за таза и гръдния кош на предните седалки.

Ford
Ford SYNC 2 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 2 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Ford Emergency Assistance действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици

Ford
Огледала, които виждат това, което вие не можете

Опционалната Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост (BLIS) може да ви помогне да смените лентата по-безопасно благодарение на радарни сензори, които засичат мъртвите точки на видимост от всяка страна на вашия автомобил. Ако засекат превозно средство, което не можете да видите, на съответното странично огледало светва оранжева светлина, за да ви предупреди. BLIS притежава и напълно нова технология - предупреждение за насрещен трафик.

Ford
Помага ви да предпазите децата

Точките за закрепване на детска седалка ISOFIX са предвидени и за трите седалки от втория ред.

Сподели: