ford.bg
Безопасност и сигурност

С всеобхватен пакет от вградени мерки за сигурност вашият изцяло нов S-MAX е създаден да предложи на вас и вашите пътници най-високите нива на защита.
Система за помощ преди сблъсък и разпознаване на пешеходци.
 

Ford
Система, която спомага за защита на пешеходците

Системата за помощ преди сблъсък с разпознаване на пешеходци разпознава хора (и големи обекти) на пътя пред вас или такива, които могат да пресекат пътя на автомобила, и ви предупреждава за тяхното присъствие. Ако не реагирате, системата автоматично прилага спирачките. Тази нова технология е предназначена да намали тежестта на катастрофите или да спомогне за цялостното им предотвратяване и функционира при скорости до 80 км/ч.

Ford
Предни фарове, които ви помагат да виждате зад завои

Опционалните адаптивни светлини с динамични предни фарове с LED технология не са просто впечатляващи; те са интелигентни. Серия светодиоди създават прецизен светлинен модел и тяхната интензивна ярка естествена светлина осветява по изключителен начин. Дневни светлини също са включени. А LED индикаторни ленти за завой заместват традиционните "мигащи" светлини, като светят последователно в посоката на завоя за висока видимост от останалите водачи. Допълнително функцията за дълги светлини Glare Free High Beam се регулира автоматично за максимална видимост без заслепяване на останалите водачи. По забележителен начин тези нови фарове/светлини следват също пътя и ви помагат да виждате по-ясно, когато правите завой.

Ford
Допълнителна мощност за аварийно спиране

Функцията Авариен спирачен асистент помага на автомобила ви да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Тя се контролира автоматично посредством функцията ESP, която регистрира какъв натиск сте упражнили върху спирачките и ако е необходимо, го увеличава автоматично.

Ford
Огледала, които виждат това, което вие не можете

Опционалната Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост (BLIS) може да ви помогне да смените лентата по-безопасно благодарение на радарни сензори, които засичат мъртвите точки на видимост от всяка страна на вашия автомобил. Ако засекат превозно средство, което не можете да видите, на съответното странично огледало светва оранжева светлина, за да ви предупреди. BLIS притежава и напълно нова технология - предупреждение за насрещен трафик.

Ford
Ford SYNC 2 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 2 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Ford Emergency Assistance действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици
 

Ford
Увереност при трудни пътни условия

Автомобилът е снабден с Електронна програма за контрол на стабилността (ESP), която включва набор от технологии, с помощта на които непрекъснато владеете положението. Сензори засичат всички внезапни промени в управлението на волана, натискането на спирачките или поведението на автомобила, които могат да доведат до загуба на контрол от ваша страна и тогава системата ESP прецизно настройва скоростта на всяко отделно колело, като прави вашия автомобил по-стабилен и ви помага да избегнете занасяне. ESP включва функциите Асистент при потегляне по наклон, Авариен спирачен асистент и Electronic Brake Prefill.

Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Функцията Асистент при потегляне по наклон временно спира търкалянето напред или назад, когато потегляте по наклон. Тази система работи, чрез поддържане на натиска върху спирачната система за още 2,5 секунди, като ви дава повече време и по-голям контрол, когато премествате крака си от педала на спирачката върху педала на газта. Тя е полезна и когато спирате и потегляте по хлъзгави повърхности.

Ford
Помага ви да предпазите децата

Точките за закрепване на детска седалка ISOFIX са предвидени и за трите седалки от втория ред.

Непрекъсната защита от преобръщане

Системата за контрол на стабилността против преобръщане може да усети, ако съществува значително накланяне на каросерията, както и да установи други маневри, които могат да доведат до потенциално преобръщане. Тогава технологията прилага автоматично спирачно усилие към отделни колела и регулира подаването на газта, за да спомогне за придобиване отново на контрол върху автомобила.

Вижда автомобилите, които може да сте пропуснали

Когато излизате на заден ход от дадено пространство и имате ограничена видимост за трафика, функцията Предупреждение за насрещен трафик (част от опционалната Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост, BLIS) може да засече идващите автомобили и да подаде звуков сигнал. Технологията подава и светлинен сигнал в страничното огледало: ляво или дясно в зависимост от посоката на приближаващия трафик.

По-бързи, по-кратки аварийни спирания

Когато идентифицира ситуация на аварийно спиране, ESP предварително зарежда спирачната система, като затваря всяка въздушна празнина между накладките и спирачните дискове. Известна като Electronic Brake Prefill, тази технология спомага за намаляване на спирачния път на автомобила.

Максимален контрол в завой

Векторното управление на въртящия момент балансира въртящия момент от двигателя между предните колела в зависимост от пътната настилка и условията за шофиране. Сработвайки 100 пъти в секунда, системата е 33 пъти по-бърза от едно мигване на окото. Което означава по-добро сцепление и ултра прецизно управление, както ще откриете, когато ускорявате при излизане от завой.

Сподели: