ford.bg
Динамика и икономичност

Отминали са дните, когато трябваше да избирате между мощност и икономичност. С изцяло новия S-MAX изобретателният дизайн, иновативната конструкторска мисъл и технологии като Auto Start-Stop ви позволяват да се наслаждавате на перфектната комбинация от двете.
 

Ford
EcoBoost: без компромис между мощност и икономичност

Двете опции за бензинов двигател EcoBoost използват комбинация от директно впръскване на гориво и турбокомпресорна технология, за да осигурят изключителни нива на динамика и икономичност: към революционната гама EcoBoost е добавен нов 1,5-литров бензинов двигател. Умно умален от 1,6-литровия EcoBoost, двигателят осигурява отлични емисии и разход на гориво заедно с мощност от 160 к. с. Още по-мощният 2,0-литров EcoBoost предоставя впечатляващите 240 к. с.
 

Ford
Гама от дизелови опции

Предпочитате дизел? Усъвършенстван изцяло нов 2,0-литров двигател TDCi ви предлага избор между четири опции: 120 к.с., 150 к.с., 180 к.с. и 210 к.с. с двоен турбокомпресор. Всеки от двигателите включва най-новата технология за увеличаване на мощността, въртящия момент и икономичността и същевременно намаляване на емисиите: усъвършенстван дизайн предоставя ниски CO2 емисии с подобряване икономията на гориво.

Ford
Силата на избора

С изцяло новия S-MAX можете да избирате между три различни трансмисии. 6-степенната механична предавателна кутия има висок капацитет на въртящия момент и предоставя плавни, точни смени на предавките. 6-степенната автоматична предавателна кутия също има висок капацитет на въртящия момент и внимателно настроени точки на смяна на предавките за максимална мощност и икономичност. Съществуват и опциите за задвижване на всички колела и 6-степенната трансмисия Powershift на Ford.

Ford
Предавателна кутия Powershift на Ford. Бърза и пестяща гориво

Съчетавайки удобството на автоматичната предавателна кутия с контрола на механичната, тази усъвършенствана шест-степенна предавателна кутия избира предварително следващата предавка вместо вас, така че да не загубите мощност в процеса на смяна. Светкавично бързата, гладка смяна на предавките на Powershift прави шофирането плавно, като същевременно пести гориво и намалява CO2 емисиите в сравнение с нормална автоматична трансмисия.

Ford
Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните предавателни кутии

Макар по принцип да се срещат само при спортни автомобили от висок клас, автоматичните пера за смяна на предавките са стандартно оборудване както със 6-степенната автоматична, така и с трансмисията PowerShift. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза, безпроблемна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са монтирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.

Ford
Усъвършенствано окачване за отлична возия и управление

Изцяло ново усъвършенствано многораменно задно окачване, комбинирано с подобрено предно окачване „McPherson strut“ осигурява отличен контрол на колелата и качество на возията в допълнение към бързо откликващото управление на автомобила.

Ford
Интелигентна информационна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Eco Mode на Ford непрекъснато оценява ефектите от вашето шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, смяна на предавките и плавност плюс броя на кратките и дългите пътувания, които сте направили. След това интелигентен софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Ford
Със системата Auto Start-Stop използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход при образувала се колона, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като същевременно продължи да подава мощност към важни компоненти като предните фарове, климатроника, радиото и системата SYNC на Ford). Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя и изберете първа предавка, както обикновено, или натиснете педала на газта при моделите с автоматична трансмисия и системата се рестартира. Системата Auto Start-Stop е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл на шофиране).

Ford
По-ефективен начин да презаредите акумулатора

За разлика от традиционните системи тази система за интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това спомага за още по-голяма икономия на гориво и за допълнително намаляване на емисиите.

Сподели: