ford.bg
Технологии
Ford
Увереност при променливи пътни условия

Предлаганата интелигентна система на задвижване на всички колела (AWD) може да определи колко сцепление, баланс при завоите и реакция са необходими при мокри, сухи или заледени условия или на променлив терен. Технологията е в състояние да изпрати въртящ момент към предната или задната ос в зависимост от изискванията. А тази система с "въртящ момент при поискване" предоставя изключително управление и подобрена икономичност.
Вижте видеото

Ford
Сервоусилване на волана, което реагира при всяка ситуация

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) автоматично се адаптира към скоростта ви и условията. При ниска скорост системата позволява на волана да се върти по-леко и лесно, подобрявайки маневреността. При висока скорост, когато имате нужда от по-добър контрол, тя прави движенията на волана по-трудни. Сега с дрифт контрол, EPAS взема под внимание страничните ветрове и други условия при шофиране, докато активният контрол на вибрациите редуцира всякакви нежелани трептения на волана.

Ford
Предна камера с разделен изглед

Малка (опционална) камера, разположена отпред на изцяло новия S-MAX, предава разделено на две изображение върху мултифункционалния дисплей на автомобила, така че можете да виждате превозни средства, велосипедисти или пешеходци, приближаващи от двете страни. Тази опционална нова технология е безценна, ако излизате от тясно паркомясто или се включвате в оживен път, където видимостта е ограничена.
Вижте видеото

Ford
Паркиране и излизане от паркомясто без стрес

Чрез съчетание на различни технологии системата Активен асистент за паркиране прави повече от това да управлява волана при успоредно паркиране. С Park Out Assist (POA) тя ви помага и да излезете от паркомясто. Системата за перпендикулярно паркиране PPA открива дали има достатъчно място, в което да се вмести автомобилът ви, след което управлява волана за влизане в това място на заден ход. А ако има някакви странични препятствия, функцията Помощ при странично паркиране (SPA) ви предупреждава.

Ford
По-лесно движение на заден ход, тъй като може да видите какво има отзад

Колчета, парапети, ниски стени...камерата за задно виждане (опционална) показва всичко, което е зад автомобила, на екран, вграден в дисплея на централната конзола, и се активира автоматично, когато изберете задна предавка. Системата извежда и виртуални насоки, за да ви помогне да паркирате в най-малките пространства.

Ford
Усъвършенствана система ви помага да останете във вашата лента

Системата за оставане в лентата (стандартно оборудване при Titanium и Titanium Sport) използва предна камера, за да засече, ако неволно напуснете лентата. Тогава функцията Lane Keeping Alert ви предупреждава чрез вибрации на волана и чрез извеждане на визуално предупреждение. Ако реагирате със закъснение или изобщо не реагирате, функцията Lane Keeping Aid ви предоставя помощ при управление на волана, за да ви помогне да се върнете безопасно обратно в лентата. Технологията е предназначена за пътища с много ленти (например магистрали), така че ще се дезактивира автоматично при скорости под 65 км/ч или може да се изключи ръчно.

Ford
Панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Само с едно натискане на бутон електроуправляемата щора на покрива се прибира и позволява на естествената светлина да проникне през фиксирания панорамен покрив. В същото време слънцеотражателното стъкло държи хладно и ви предпазва от вредните UV лъчи.

Ford
Поддържане на идеалната температура

Мощен климатроник ви помага да се затоплите или охладите. Предлаганата система за двузоново автоматично електронно управление на температурата (DEATC) позволява също на вас и вашия пътник да изберете предпочитаната от всеки температура.

Ford
Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази умна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

Ford
Интелигентна система за разположение на седалките за максимална гъвкавост

Гъвкавата система за разположение на седалките предоставя щедро пространство за общо 7 човека, като сгъването на втория и третия ред седалки позволява разнообразни конфигурации за сядане и съхранение на багаж. Например, вторият и третият ред седалки могат да бъдат сгънати с едно натискане на бутон, което незабавно създава пространство за вашето спортно оборудване или обемисти покупки от типа "направи си сам".

Ford
Поддържа ви в границите на разрешената скорост

Функцията Intelligent Speed Assist (ISA) е предназначена да увеличи контрола на скоростта, което ви позволява да се съсредоточите върху пътя. Първо, камерата за разпознаване на пътните знаци (TSR) (стандартно оборудване при Titanium и Titanium Sport) автоматично установява текущото ограничение на скоростта (когато е активирана), след това системата автоматично регулира максималната ви скорост спрямо това ограничение.

Ford
Хендсфри врата на багажника за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и изцяло новият S-MAX усети близостта на вашия ключодържател за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

Ford
Безключов означава безпроблемен

Системата за безключов достъп на Ford ви позволява да отключвате и заключвате автомобила без да се налага да изваждате ключа си от джоба или чантата. Тази функция (стандартно оборудване при Titanium и Titanium Sport) ви спестява неудобство, когато ръцете ви са заети.

Ford
Стартирайте двигателя с едно докосване на бутон

Вече не е необходимо да използвате ключа си. Просто натиснете бутона за стартиране на двигателя, при натиснат педал на съединителя (или педал на спирачката при моделите с автоматична трансмисия) и двигателят оживява.

Ford
Hi-Fi звук

Аудио система на Ford с девет високоговорителя идва като стандартно оборудване с Ford SYNC 2 и предоставя изключителна чистота на звука в целия автомобил. Опционална навигационна система Sony с DAB радио осигурява още по-добро слушателско изживяване и включва 12 високоговорителя Sony.

Ford
Ford SYNC 2. Усъвършенствана хендсфри и сензорна технология

Системата от ново поколение SYNC 2 на Ford ви позволява да свързвате безжично своя мобилен телефон и MP3 плейър. Може да управлявате своя телефон, музика, навигационна система и климатроник чрез прости, интуитивни гласови команди или чрез 8-инчов цветен сензорен екран.

Ford
Автопилот, който се адаптира автоматично

С технологията Адаптивен автопилот вие избирате скоростта, с която искате да шофирате и системата ще я поддържа. Ако вграденият радарен сензор засече автомобил пред вас, тя ще намали скоростта, за да поддържа предварително зададено разстояние. Когато пътят отпред е чист, системата ще ускори до вашата избрана скорост.

Сподели: