ford.bg
Безопасност и сигурност

Най-високото ниво на безопасност

Разчитайте на всеобхватен пакет мерки за сигурност, всички предназначени да предложат максимална защита за вас и вашите пътници.

 

Ford
Специални награди за иновация по отношение на безопасността

Новите C-MAX и Grand C-MAX са оборудвани с технологии, получили преди това специални награди на Euro NCAP, най-високото отличие на водещата независима европейска организация за оценка на безопасността. Наградите отличават само най-съвременните автомобилни технологии за избягване, реакция при и след сблъсък и включват системи, които да ви помогнат да избегнете или поне да намалите сблъсъка, както и предупреждение към водача за придържане в лентата.

* Първоначално са връчени на новия Ford Focus.
 

Ford
Ford SYNC 2 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 2 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори и ако сте в безсъзнание.

*Системата Помощ при аварийни ситуации на Ford действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържа в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Нидерландия, Русия и Украйна.

Ford
Увереност при трудни пътни условия

Автомобилът е снабден с електронна програма за контрол на стабилността (ESP), която включва набор от технологии, с помощта на които непрекъснато владеете положението. Сензори засичат всички внезапни промени в управлението на волана, натискането на спирачките или поведението на автомобила, които могат да доведат до загуба на контрол от ваша страна и тогава системата ESP прецизно настройва скоростта на всяко отделно колело, като прави вашия автомобил по-стабилен и ви помага да избегнете занасяне. ESP включва функциите Асистент при потегляне по наклон, Авариен спирачен асистент и Electronic Brake Prefill.

Ford
Автоматични дълги светлини. Помагат ви да виждате без да заслепявате другите

Полезна помощ при нощно шофиране, функцията Автоматични дълги светлини временно намалява интензитета на предните фарове на вашия автомобил, когато засече насрещен трафик или превозно средство отпред, като не ви позволява да заслепявате други водачи. След това автоматично се връща към дълги светлини, като ви осигурява максимална видимост. Функцията Автоматични дълги светлини се предлага като допълнително оборудване с Предупреждение за придържане в лентата.

Ford
Електрическо заключване на вратите и прозорците за защита на децата

С едно натискане на бутон тази иновативна функция ви позволява да обезопасите своите най-важни пътници отзад. (Стандартно оборудване на Grand C-MAX)

Сподели: