ford.bg
Безопасност и сигурност

Успокояващо високи нива на безопасност, сигурност и защита
Можете да разчитате на гама свръхмодерни системи за безопасност и сигурност - всички с цел да защитят вас и вашия Mustang.
 

Ford
Сериозна спирачна мощ

Специално създадена, отлично работеща спирачна система включва предни спирачни апарати с четири бутала и вентилирани дискове, чиято работа е свързана със серия усъвършенствани електронни технологии за безопасност и подкрепа на водача. 5-литровият V8 GT е оборудван с още по-високи характеристики: Предни спирачни апарати Brembo™ с 6 бутала, свързани с 15-инчови вентилирани ротори.

Ford
Увереност при трудни пътни условия

Автомобилът е снабден с електронна програма за контрол на стабилността (ESP), която включва набор от технологии, с помощта на които непрекъснато владеете положението. Сензори засичат всички внезапни промени в управлението на волана, натискането на спирачките или поведението на автомобила, които могат да доведат до загуба на контрол от ваша страна и тогава системата ESP прецизно настройва скоростта на всяко отделно колело, като прави вашия автомобил по-стабилен и ви помага да избегнете занасяне. ESP включва функциите Асистент при потегляне по наклон, Авариен спирачен асистент и Electronic Brake Prefill.

Ford
Максимално сцепление с минимално усилие

Модерната система за контрол на сцеплението (TCS) премахва излишното въртене на колелото и ви дава най-доброто възможно сцепление, динамика и стабилност, точно когато са ви най-необходими. Системата непрекъснато следи и регулира мощността, подавана към всяко отделно колело на автомобила, като осигурява максимален контакт и сцепление, когато ускорявате.

Ford
Ford SYNC 2 с Помощ при аварийни ситуации

Важна част от Ford SYNC 2 е Помощ при аварийни ситуации*. Тази потенциално животоспасяваща функция е предназначена да ви помогне със спешно обаждане и да предаде информация на аварийните служби относно местоположението на автомобила на вашия роден език. Може да изберете да прекъснете обаждането или ако е необходимо да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори и ако сте в безсъзнание.

*Системата Помощ при аварийни ситуации на Ford действа в над 30 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържа в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Нидерландия, Русия и Украйна.
 

Ford
Сигурност

Усъвършенстваната активна система против кражби, Thatcham категория 1, е създадена да защитава вашия нов Mustang, като ви предупреждава, ако някой се опита да проникне в автомобила. Технологията е проектирана също да предотвратява нежелано теглене на автомобила. А като активирате системата по различен начин, можете да изберете да се следят вратите, предния капак и багажника.

Ford
Предупреждава ви, ако гумите губят налягане

Винаги е важно гумите да бъдат с точното налягане, което ви помага да пестите гориво, да предпазвате гумите и ви поддържа в безопасност. Затова сензори следят всяко колело и ви предупреждават, ако има проблем, така че да можете да отбиете, да проверите и да напомпате гумата или да смените колелото.

Ford
Защита отвсякъде

Усъвършенствана система за безопасност включва: двустепенна въздушна възглавница за водача, оптимизирана за защита на гръдния кош; двустепенна въздушна възглавница за пътника отпред и въздушна възглавница за колената на водача. Друга иновация е активната жабка, за първи път при Ford. Тази технология позволява вратата на жабката да се разтвори като въздушна възглавница, за да защити краката на пътника на предната седалка. За по-малките пътници и на двете задни седалки са монтирани точки за закрепване на детски столчета по системата ISOFIX.

Вградена якост
Каросерията на новия Mustang е проектирана да бъде възможно най-твърда. Затова тя дава много точен контрол върху шасито и е в състояние на абсорбира енергия по-ефективно в случай на сблъсък. Формата на страничната покривна конструкция увеличава якостта и цялата странична форма е лазерно споена, което също подобрява защитата при страничен удар.
 

Сподели: